Ako urobiť z vašej spálne najlepšie miesto v dome?


Kvalitný odpočinok je vo všeobecnosti kľúčom k efektívnej práci a emočnému zdraviu. To je pravdepodobne dôvod, prečo v tomto stave strávime až tretinu svojho života. Znamená to, že spálňa má nielen v našej existencii, ale aj v interiéri osobitnú a významnú úlohu. Žiaľ, len minimum z nás tomuto problému venuje dostatočnú pozornosť, čoho dôsledkom je nielen naše dlhodobé fyzické, ale aj psychické vyčerpanie.

Aby ste tým zbytočne vy ani vaše okolie dlhodobo netrpeli, prezradíme vám, ako si z tohto priestoru urobiť najlepšie miesto v dome.

Začnite pekne od podlahy

V ideálnej spálni bude vždy vládnuť pokoj a mier. Znamená to, že by ste si mali začať vytvárať perfektné miesto na spánok s presným rozložením a úplným náčrtom ďalších krokov.

Podlaha je však základom, na ktorom všetko spočíva. Dajte aj v tomto smere prednosť prírodným povrchovým úpravám. Nájdite si čas, vyberte si všetko osobne. Pozrite si zvolené doplnky a materiály pri inom osvetlení, dotknite sa materiálu a precíťte jeho textúru. Uvidíte, že zariadeniu priestoru spálne vaša osobná angažovanosť len a len prospeje.

Dobrá posteľ a matrace sú základ

Bez správnej postele a matraca nebude spálňa nikdy príjemným miestom na relax. Už v počiatočných fázach vám preto odporúčame rozhodnúť sa o veľkosti lôžka.

Mimochodom, nie vždy musíte experimentovať s originálnymi doplnkami, pretože aj samotná posteľ môže hrať úlohu hlavného dekoratívneho prvku, ktorý udáva tón celej miestnosti.

Kvalitné matrace by ste si zase mali kúpiť vtedy, keď sa ideálne osobne presvedčíte o ich pohodlnosti, pretože kvalita vášho spánku závisí od tohto atribútu asi najviac. Prípadne si dobre všímajte ich popis a zloženie.

Najkrajšie spálne

Dostatočný úložný priestor

Spálňa je jedným z mála miest v dome, kam by cudzí hostia podľa dobrých zvykov nemali chodiť, čo znamená, že je logické sústrediť sem hlavné úložné systémy. To platí najmä vtedy, ak vám oblasť spálne umožňuje umiestniť do nej aspoň niekoľko párov topánok či potrebného oblečenia. Pochybujete, že sa to dá urobiť rýchlo a lacno? My vás presvedčíme o pravom opaku.

Vyriešiť sa to dá doslova za pár hodín. V najhoršom prípade zajtra, ak si na Okay.sk objednáte  pevné a dostatočne objemné skrine. Je predsa dobré, keď má vaše oblečenie v peknom šatníku svoje trvalé miesto.

Nezabudnite popri tom všetkom, že na 

mieste, kde človek strávi najmenej 8 hodín denne, by malo byť dostatok čerstvého vzduchu so schopnosťou jednoducho upravovať jeho teplotu a vlhkosť.

Jemné prírodné odtiene

Pri zdobení spálne sa snažte vyhnúť príliš jasným farbám. Dajte prednosť jemným prírodným odtieňom, ktorým, ak chcete dodať šmrnc, dá sa to urobiť pomocou tapety so zaujímavým vzorom za čelom postele alebo napríklad použitím stenových panelov nepravidelného tvaru, ktoré dodajú potrebný akcent, ale zároveň nepreťažia priestor.

Vône do spálne

Keď vojdeme do spálne, je dôležité, aby náš čuch, dokonca aj nad rámec nášho vedomia, povedal miestu áno. Jemná vôňa, ktorá sa nám páči, tak bude posledným dôležitým dokonalým doplnkom a navodí správnu náladu.

Určite na to pri zariaďovaní vašej spálne myslite a pokojný relax v tomto priestore si potom plnými dúškami užite.

Zdroj obrázka: Svet_Feo/Shutterstock.com 

Späť

Strecha - aký typ si vybrať

Strecha patrí asi medzi najpoužívanejšie slová pre vyjadrenie symbolu domova a rodiny. Dalo by sa povedať, že je akousi pomyselnou korunou každého rodinného domu. Jej funkcia je oveľa dôležitejšia ako by ste si mohli myslieť. Nedodáva domu len vizuálny charakter, ale má veľa základných funkcií pri ochrane vášho príbytku pred dažďom, únikom tepla či hlukom z okolia.Pri stavbe rodinného domu je dôležité myslieť na každý detail. Obzvlášť to platí pri plánovaní a následnej stavbe strechy. Takže ak sa už rozhodnete pre rovnú alebo šikmú strechu, myslite..

Dvere ako vstupná brána

 „Dvere sú pre každý byt či rodinný dom symbolom ochrany pre vonkajším svetom a dávajú nám pocit súkromia a bezpečia. Nie len že cez ne vchádzame a vychádzame, pozývame dnu našich hostí, ale pri ich prekročení vznikajú prvé dojmy a prezrádzajú nám mnohé o obyvateľoch domu. Žiadny iný element fasády nemá takú možnosť ovplyvniť vzhľad stavby, ako práve vstupné dvere. Ich hlavným účelom a úlohou je absolútna spoľahlivosť a najvyšší stupeň bezpečnosti.“Okná i dvere v byte by sa mali vhodne dopĺňať a pôsobiť harmonicky ako jeden celok. Preto..

Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať? Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať?

Výber matraca vôbec nie je taká jednoduchá záležitosť! Na trhu je k dispozícii široká škála riešení, z ktorých každé má svoje výhody a nevýhody. Ako si teda vybrať najlepší model matraca? Povieme vám, čím sa vyznačujú vlastnosti jednotlivých typov matracov a kto z nich bude mať najlepší úžitok.   Moderné matrace – aký model si vybrať? Hlavným kritériom pri výbere matraca by mal byť typ vložky, tj. výplne vo vnútri. V závislosti od toho, pre ktorý materiál sa rozhodnete, bude mať váš matrac trochu iné vlastnosti. V súčasnosti..

Vklad do katastra nehnutelnosti. Návrh na vklad nehnuteľnosti, priebeh procesu a ktoré dokumenty sú k nemu potrebné Vklad do katastra nehnutelnosti. Návrh na vklad nehnuteľnosti, priebeh procesu a ktoré dokumenty sú k nemu potrebné

Katastrálne konanie završuje proces prevodu vlastníckeho práva z prevádzajúceho na nadobúdateľa a je dôležitou časťou tohto procesu spolu s uzavretím samotnej scudzovacej zmluvy. Tento článok dá v tejto súvislosti podrobnú odpoveď na nasledovné otázky:   - Prečo je po uzavretí zmluvy potrebné ešte podať návrh na vklad vlastníckeho práva do katastra nehnutelnosti po kúpe nehnuteľnosti? - Čo musí obsahovať návrh na vklad a kam ho podať? - Aké prílohy musia byť k návrhu na vklad priložené? (skúsenosti z katastra nehnutelnosti..

Bývanie bez právneho titulu

V decembri 2007 sme sa na základe nájomnej zmluvy s bytovým družstvom stali nájomníkmi bytu. V čase podpísania zmluvy, ale v byte býval neplatič, ktorému bytové družstvo na základe nedoplatkov a dlhov zrušilo nájomnú zmluvu a ponúklo mu náhradné ubytovanie, ktoré odmietol. Existuje o tom aj doklad, ktorý podpísal. Za neplatiča sme museli všetky dlhy vyplatiť a bytové družstvo nám ponúklo, že byt si môžeme neskôr odkúpiť do osobného vlastníctva. Vo februári 2008 sme bytové družstvo požiadali o odkúpenie bytu do vlastníctva, kde nám bytové družstvo v..

Výstavba ihrísk pre deti - ako po novom?

Naša obec disponuje pozemkom, na ktorom by sme chceli obnoviť materskú škôlku, zriadiť detské ihrisko, ktoré by malo byť prístupné pre všetky deti. Ihrisko bude vybudované svojpomocne s pomocou našich obyvateľov, tiež financované zo zbierky. Dostala sa nám informácia, že ihriská musia spĺňať nejaké nové a prísne kritériá, v opačnom prípade by nebolo možné ihrisko pre deti - preliezačky, pieskovisko a pod. sprístupniť deťom. Musí by teda ihrisko vybudované podľa nejakých noriem (napr. kovové), vraj EÚ niečo uzákonila. Ktorý zákon upravuje spôsob výstavby..

Poistenie nehnuteľnosti – nie luxus, ale nevyhnutnosť

Domov je pre každého človeka miestom, ktoré preň predstavuje nielen súkromie a pohodlie, ale najmä bezpečie. To je dôvod, prečo si doň inštalujeme napríklad alarmy - snažíme sa ho urobiť čo najbezpečnejším miestom pre seba a svoju rodinu. Zároveň však tak, ako všetky tieto náležitosti chránia nás, tiež chceme, aby bol nejakým spôsobom chránený aj náš domov; akiste zaváži aj fakt, že sme do jeho budovania vložili nemalú námahu, čas aj finančné prostriedky. Aby teda nehrozila situácia, ktorá by nás o náš domov nejakým spôsobom pripravila bez možnosti..

Vývoj cien bytov V Bratislave v roku 2007

Analýza cien bytov v Bratislave sa robila z plnohodnotných 13.410 údajov za obdobie od januára do decembra 2007. Priemerná cena m2 bytu v Sk sa vypočítavala bez výrazných odchýliek narúšajúcich trend. Oddelene sa vypočítavali ceny novostavieb od cien starých bytov, aby sa odhalil ich vplyv na rast cien starých bytov. Graf č.1: Tento graf poukazuje na to, že 34% z celkovej ponuky bytov pripadalo na ponuku novostavieb. Toto malo zákonitý vplyv na vývoj celkovej výslednej ceny, ktorú novostavby ťahali nahor.Graf č.2: Tento graf ukazuje, že najväčší podiel na množstve..

Prečo si vybrať open space kancelárie: nová teória activity-based workplace

V posledných rokoch sa nie len väčšie úspešné firmy ale aj takzvaní podnikatelia na voľnej nohe usilujú o navodenie produktívnej atmosféry pri práci. Open space kancelárie sú pre pracujúcich ľudí v mnohom veľkým prínosom a to či už máte firmu s množstvom zamestnancov, alebo ste podnikateľ, ktorému sa nedarí zachovať motiváciu na gauči vo vlastnom byte. Otvorené priestory kancelárií, ktoré minimalizujú možnosti vytvoriť si súkromné priestory, odstraňujú steny a dvere, sa v histórii prvýkrát uplatnili niekde v 50.-tych..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.