Tipy, ako vniesť do detskej izby štýl, pohodlie i poriadok

Ani vám sa nedarí zariadiť deťom ich oázu pokoja tak, ako to vidíte v obľúbených katalógoch o bývaní? Tento problém rieši obrovské množstvo rodičov. Avšak, pre maximálnu spokojnosť najmenších nemusíte mať nadanie ani vysokoškolský titul architekta. V mnohých prípadoch je to len o pocitoch a detailoch, na ktoré treba pri zariaďovaní interiéru detskej izby myslieť.

A my vám o tom všetko dôležité v našom článku povieme. Prezradíme vám, ako rozumne vyberať a rozmiestňovať nábytok a ako správne použiť osvetlenie, aby miestnosť pôsobila štýlovo a útulne.

Definujte si v prehľadnom zozname jednotlivé funkcie miestnosti

Pred umiestnením nábytku do detskej izby by ste mali mať jasno v jej funkciách. Chceli by ste, aby sa dieťa v nej len hralo, alebo aj učilo a spalo?

herňa

Dajte si tento zoznam želaní na papier. Papierové zoznamy boli a stále sú skvelá pomôcka pri akýchkoľvek problémoch. Pri zariaďovaní detskej izby vďaka nim môžete priradiť jednotlivým položkám priority, ktoré budú zároveň dobrou orientáciou pri čerpaní financií z rodinného rozpočtu.

Vyberte vhodný nábytok a jeho usporiadanie

Uprednostnite nábytok do detskej izby, ktorý sa dá prispôsobiť rastu dieťaťa. Napríklad posteľ, ktorá sa dá prerobiť z detskej postieľky na klasickú detskú posteľ. Hracie či pracovné stoly a stoličky by mali byť výškovo nastaviteľné a ergonomicky navrhnuté tak, aby dieťa správne sedelo. Prebaľovacie komody možno neskôr použiť ako bežné komody s objemnými zásuvkami. Pozor však na upevnenie nábytku k stene.

Každú detskú izbu je možné prispôsobiť veku dieťaťa nielen nábytkom, ale aj vhodnými doplnkami. Na to sú ideálne závesy, koberce, lampy a podobné drobnosti. Vytvorte z nich deťom v izbe útočisko a spokojnosť sa odzrkadlí nielen na dobrých výsledkoch v škole.

herňa

Zariaďujte tak, aby bolo udržiavanie poriadku v izbe jednoduché

Uprataná izba pôsobí vizuálne pokojnejšie, čo sa v konečnom dôsledku prejaví aj na fyzickom i psychickom stave vášho dieťaťa. Myslite preto na systém organizácie, ktorý je vhodný na každodenné použitie - napríklad veľkú krabicu, do ktorej sa zmestia všetky hračky. Veľmi vhodné sú aj poličky s úložnými boxami alebo iné kusy nábytku, do ktorého si deti môžu všetko uložiť.

Nezabudnite na správne osvetlenie

Okrem kvalitnej stoličky pre deti a iného podobného nábytku je dôležitým faktorom pohody v miestnosti aj svetlo. V detskej izbe preto dbajte predovšetkým na to, aby svetlo nebolo príliš jasné alebo príliš tmavé.

Zdroj jedného svetla v strede miestnosti nie je ale riešenie. Pre prácu za písacím stolom alebo pri hre v posteli je predsa potrebná nielen príjemná posteľná bielizeň, ale aj dodatočné zdroje osvetlenia. Vyberajte ich s ohľadom na bezpečnosť a veľkosť priestoru, aby nepociťoval zrak detí pri čítaní a hre žiadnu únavu.

Postarajte sa o komfort detí

V detskej izbe sa treba vyhýbať studeným materiálom. Patria k nim napríklad dnes veľmi moderné a na údržbu jednoduché parkety alebo laminát. Napriek tomu, že sa na klasický koberec už niekoľko rokov zabúda, stále ide o najlepší variant podlahového krytia do detskej izby. Vnáša do miestnosti farby, vyžaruje teplo a príjemne sa na ňom predsa hrá a sedí. Ďalšie plus je, že hladina hluku z hračiek je kobercom výrazne znížená.

šťastie detí

Nájdite si na zariadenie tohto priestoru čas a deťom tak vytvoríte ideálne podmienky nielen na hru a štúdium, ale aj osobnostný rozvoj a rast. 

Späť

Ako by mala vyzerať detská izba Ako by mala vyzerať detská izba

-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->--> Koniec leta využíva veľa rodín na rekonštruovanie svojich príbytkov v rámci vyčerpania dovoleniek. Medzi takto často upravované izby patrí hlavne detská izba. Niekto to robí z dôvodu očakávania milého prírastku do rodiny, či už svoje odrastené ratolesti pripravuje na ďalší školský rok. O tom, ako by takáto miestnosť mala vyzerať, kam je najlepšie umiestniť posteľ a ostatný nábytok alebo ako správne..

Výber internetu do domácnosti Výber internetu do domácnosti

Pri vybavovaní domácnosti je dôležité myslieť na rôzne veci. A v dnešnej modernej dobe je internetové pripojenie jednou z tých dôležitejších. Stiahnutie si filmu na večerné pozeranie alebo sledovanie vášho obľúbeného seriálu v super-vysokom rozlíšení je závislé práve na rýchlosti vášho pripojenia. Preto vám dnes poskytneme informácie potrebné k správnemu výberu internetu práve pre vašu domácnosť. Výber internetových riešení pre domácnosť Internet ponúkajú najmä mobilní operátori, no i rôzni samostatní poskytovatelia...

Fotovoltika, ekologická výroba energie Fotovoltika, ekologická výroba energie

Obnoviteľné zdroje energie sa ako pojem stali pomaly každodennou súčasťou života. Čítame o nich v novinách, počúvame o nich v rozhlase, či vidíme v televízii, ale akosi stále si nevieme konkrétnejšie predstaviť ako tieto zdroje využívať v bežnom živote. Nuž základom toho všetkého je možno aj smutný fakt, že ekologické zmýšľanie Slovákov sa končí maximálne pri separovanom odpade. V prípade ďalších možností, ako je napr. ekologická výroba energie, by asi väčšina len mávla rukou a povedala, že na takéto veci nemá čas.Nezáujem o informovanosť..

Činnosť notárov a advokátov

Zamýšľam predať moje pozemky a rozhodla som sa vyhľadať právnu pomoc. Aký je rozdiel v postavení notárov, advokátov a právnych poradcov? Akú náplň činnosti majú napr. notári, čo môžu vykonávať (aj v súvislosti s realitami), a aké služby poskytujú právnici - advokáti?Edita G., Považský InovecV prípade notárov ako aj advokátov sa jedná o osoby s právnickým vzdelaním, teda o osoby práva znalé. Rozdiel medzi týmito dvomi právnickými profesiami spočíva v náplni ich činnosti, ktorá je upravená osobitnými zákonmi. V prípade notárov ide o zákon..

Nadobúdanie tuzemských nehnuteľností cudzincami

 Náš rodinný priateľ pochádza zo Španielska. Často navštevuje Slovensko a zapáčilo sa mu u nás natoľko, že by si tu chcel kúpiť pozemok. Známi mi povedali, že cudzinci nemôžu nadobudnúť slovenské nehnuteľnosti, alebo že sú v tomto smere obmedzení. Radi by sme nášmu španielskemu priateľovi pomohli, prosíme vás preto o radu.  Svätopluk T., Komjatice Vy, prípadne Váš priateľ môžete byť pokojný. Vo všeobecnosti medzi verejnosťou je vžitý mýtus o tom, že cudzinci nemôžu nadobúdať nehnuteľnosti v tuzemsku. Jedná sa však len o laickú..

Vyporiadanie podielového spoluvlastníctva

 Som jedným z dvoch spoluvlastníkov záhrady v Senci. Keďže v poslednom čase medzi nami vznikajú čoraz častejšie problémy ohľadom jej užívania, chcel by som sa jej zbaviť. Svoju polovicu som už viackrát ponúkol druhému spoluvlastníkovi, ale na moju ponuku nereagoval a už dlhší čas na ňu neviem nájsť kupujúceho. So spoluvlastníkom sa vzhľadom na naše zlé osobné vzťahy nedá vôbec komunikovať. Ako mám ďalej postupovať? Jozef Bednár, Bratislava Vážený pán Bednár, spôsob vyriešenia Vášho problému je určený ustanoveniami Občianskeho zákonníka. Ak..

Ako bezpečne platiť pri kúpe nehnutelnosti a aké riziká hrozia pri platení hotovosťou za nehnuteľnosti?

Kúpa nehnutelnosti predstavuje z pohľadu bežného človeka pomerne zásadný krok. Ceny nehnuteľností sa totiž pohybujú v desiatkach, niekedy až stovkách tisícoch eur, a preto je na mieste zachovať čo najvyššiu možnú mieru opatrnosti s úhradou kúpnej ceny. Pre zachovanie spomenutej opatrnosti je pritom nevyhnutné poznať aspoň základné princípy prevodu nehnuteľnosti.   Prevod vlastníckeho práva k nehnuteľnosti Kúpa nehnuteľnosti sa realizuje na základe kúpnej zmluvy, avšak samotný podpis kúpnej zmluvy ešte neznamená nadobudnutie..

Financovanie nehnutelnosti

Právnické a fyzické osoby, ktoré ku svojej činnosti potrebujú vyhovujúce priestory, majú v dnešnej dobe hneď niekoľko možností ako ich získať. Každá z nich obsahuje výhody, nevýhody a skryté riziká. Spomínanými možnosťami sú kúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky, kúpa nehnuteľnosti s použitím bankového úveru, kúpa nehnuteľnosti na leasingové splátky alebo iba prenájom nehnuteľnosti na určitú dobu.Kúpa nehnuteľnosti verzus nájomKúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky je klasická možnosť kalkulovania: “čo si môžem dovoliť za peniaze,..

Dom na predaj


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.