Môžu esenciálne oleje zvyšovať kvalitu bývania - nehnutelnosti?

Ako súvisia nehnuteľnosti a aromatické esenciálne oleje? 

Na prvý pohľad sa zdá, že tieto dva pojmy nemajú nič spoločné, no byt, dom, či chata, ale aj kancelársky priestor, garáž a pivnica sú miesta, kde sa pohybujú ľudia a trávia v nich prevažnú časť svojho života. Zároveň reality predstavujú významnú časť majetku ich vlastníkov a veľmi dobre uchovávajú svoju hodnotu. Dôvodov uvedomiť si, pri čom všetkom nám môžu napomáhať éterické oleje je veľa... ak poznáme ich účinky.


Esenciálne oleje sú aromatické prchavé olejové látky, ktoré sa nachádzajú v rôznych častiach rastlín, v listoch, kvetoch, kôre, semenách a plodoch, v koreňoch a dokonca v živici. Slúžia na obranu a ochranu rastlín pred nákazou ako sú plesne, vírusy a baktérie (čiže patogény), a pred škodcami. Tieto všetky schopnosti môže človek využiť vo svoj prospech, ak esenciálne oleje získa v silnej koncentrácii a aplikuje ich na svoje bezprostredné životné prostredie.

1. Osviežovanie a aromatizácia vzduchu

Svieže vône vhodne zvolených aroma-olejov spríjemnia atmosféru v miestnostiach a hlavne eliminujú nepríjemný zápach tam, kde je to potrebné. Niektoré budovy a miestnosti sú hendikepované zápachom do takej miery, ktorá znižuje ich hodnotu a často nepomôže ani odstrániť ho. Vzduch je stále v slabšej miere cítiť a atmosféra je nepríjemná – nikto v takých priestoroch nechce zostať a nebude sa tu cítiť príjemne. Pravidelné používanie éterických olejov je veľmi odporúčané v takýchto prípadoch a obzvlášť v priestoroch, kde sa „zamorenie“ vzduchu opakuje príchodom ľudí  (na toaletách a pod.).


2. Esenciálne oleje na dezinfekciu vzduchu

Vybrané druhy olejov v špeciálnej kombinácii majú prekvapivé schopnosti eliminovať vzdušné patogény, ktoré sú pôvodcom infekcií. Difúzovaním studenou parou dokážu prírodnou cestou výrazne znížiť obsah vyskytujúcich sa spór plesní, baktérií a vírusov. Dôležité je brať do úvahy veľkosť a rozmer miestnosti a prispôsobiť jej kapacitu a umiestnenie prístroja - difúzera. V priestoroch s veľkou koncentráciou ľudí znižujú riziko nákazy – čakárne, školské triedy, tréningové učebne a sály, hromadné kancelárie typu open space, kantíny. V praxi overené pravidelné používanie olejov na dezinfekciu vzduchu, znižujú chorobnosť v predškolských zariadeniach.


  

3. Emocionálne pôsobenie esencialnych olejov podľa požiadavky

Zložky v aromatických éterických olejoch majú schopnosť ovplyvňovať náladu ľudí, koncentrovať pozornosť a podporovať rozumové schopnosti ako pamäť a kreativitu. Môžu zároveň prispieť k rozhodnutiu kúpiť nehnuteľnosť, či iný výrobok a produkt. Človek sa rozhoduje nielen rozumom ale aj srdcom. Práve na túto emocionálnu stránku človeka vedia esenciálne oleje zapôsobiť.

V zahraničí sa používa difúzovanie olejov na podporenie schopností pracovníkov. Kreativitu podporujú citrusové aroma oleje ako pomaranč, mandarínka a citrón. Tvorivé kolektívy, marketingové agentúry, oddelenia reklamy používajú tieto esenciálne oleje na zapojenie pravej mozgovej hemisféry, ktorá je zdrojom nápadov a tvorivosti.

Pepermintový esenciálny olej (mäta) zlepšuje koncentráciu, sústredenie a rozjasňuje myseľ. Používajú ho spoločnosti pri analytických úlohách, v účtovných a finančných oddeleniach, kde je potrebná presnosť a precíznosť. Špeciálne zmesi olejov uvoľňujú nahromadené emócie, uľavujú pri zármutku, rozladení a hneve. Používajú sa v priestoroch nemocníc, čakárňach pred ambulanciou, domoch smútku, ale môžu postupne zmeniť prístup aj „zlého šéfa“!

4. Terapeutické liečivé pôsobenie esenciálnych olejov na ľudí

Oleje difúzované v priestoroch nehnuteľností môžu výrazne pozitívne ovplyvniť zdravie ľudí, ktorí sa v nich pohybujú alebo ich obývajú. Zmesi na dýchanie a liečbu respiračných (dýchacích) problémov nie len krásne voňajú, ale i liečia kašeľ, uvoľňujú hlieny, zmierňujú spazmy pri astme, zlepšujú dýchanie, odstraňujú pocit upchatého nosa a prínosných dutín.

Zmes esenciálnych olejov na podporu imunity On Guard, stimuluje imunitný systém, ktorý dokáže lepšie odolávať nákaze a zvládať infekciu organizmu. Levanduľový olej difúzovaný v spálňach pôsobí na vegetatívny nervový systém, uvoľňuje myseľ a zmierňuje úzkosť, aby človek pokojnejšie spal.


5. Zlepšenie kvality nehnuteľností a priestorov

Zmesi aroma olejov a aj samostatné aroma oleje môžu odstrániť problémy, ktoré sa spájajú s domami, pivnicami, chatami a kanceláriami. Čistenie povrchu zariaďovacích predmetov – stolov, podláh, kľučiek, zábradlí pomocou citrónového oleja a ochrannej zmesi On Guard je nielen vysoko účinné, ale aj voňavé. Neobsahuje syntetické chemikálie, dráždivé látky, chlór, hydroxid sodný.

Citrónové esenciálne oleje majú silnú bieliacu schopnosť. Oleje z klinčeka, škorice, divokého pomaranča a rozmarínu, eukalyptu dezinfikujú povrchy. Pracovná plocha kuchynskej linky je po umytí týmito olejmi okamžite dezinfikovaná a takáto zostane niekoľko dní. Oleje (samozrejme, ak ich neumyjeme) si zachovajú schopnosť zabíjať patogény po dlhšiu dobu. Plesne v rohoch miestností, kútoch, na stenách, kde dochádza k roseniu v súvislosti s tepelným mostom sa dajú odstraňovať oreganovým olejom. Tento vysokoúčinný olej difúzovaný do vzduchu alebo rozprášený priamo na napadnutú plochu dokáže zničiť nielen spóry ale celé kolónie plesní a húb. V zahraničí sa používa pri reštaurovaní a skladovaní kníh v archívoch. Tie bývajú napadnuté plesňovými kmeňmi a vzácne knihy nemožno dezinfikovať chlórom a inými konvenčnými chemikáliami. Oregano a tymian difúzovaný v blízkosti plesňou poškodených archívnych dokumentov dokáže vybieliť starý papier. Tiež difúzovaný v priestoroch knižníc, depozitároch ochraňuje aj pracovníkov, ktorí by inak boli ohrození spórami kontaminovaným vzduchom.


 

Vhodné esenciálne oleje pre Vaše účely Vám odporučí skúsený predajca, pričom dôležité je brať ohľad na ich kombináciu. Preto sa vždy poraďte, alebo postupujte podľa odbornej literatúry.

Anna.

Späť

Požiarna ochrana

 Protipožiarne budovyPožiarne uzáveryPotrite steny nehorľavou látkouPožiarne alarmyJe dôležité poznať svoje povinnosti Množstvo požiarov aj napriek zväčšujúcej sa populačnej uvedomelosti a novodobým protipožiarnym systémom neustále stagnuje, nedarí sa znížiť ich počet. Ohňa sa odpradávna ľudia báli, nieto ešte v spojení s príbytkom. Od zaklínania domov pred týmto nemilým hosťom sme prešli prudkým technologickým pokrokom.Oheň je najkontroverznejší zo všetkých živlov. Porekadlo, že je výborný sluha, ale zlý pán, poznáme asi všetci. Sprevádza..

Výber a starostlivosť o okná

Okno nie je len prostriedkom zosvetlenia a vetrania priestorov. Je zároveň estetickým, funkčným a nevyhnutným doplnením bytu a musia naň byť kladené vysoké technické požiadavky. Oproti minulosti nebol v tomto segmente príliš veľký výber. Dnes už si však môžme vyberať z viacerých druhov a materiálov. Pri ich výbere sa tak do popredia dostáva ich tepelná či akustická izolácia. Jednoducho kvalita okna musí byť vždy na prvom mieste. Drevené okná Vzhľadom na dlhodobú tradíciu používania a dostupnosti je drevo najlepšie poznaným materiálom na výrobu okien...

Rekreačné bývanie Rekreačné bývanie

Blíži sa leto a s ním aj čas našich dovoleniek; na rozhraní mája a júna začínajú riešiť otázku oddychu aj tí, ktorí si na to počas jari nenašli dostatok času. Možnosťou je klasická dovolenka, kde sa o všetko postará cestovná kancelária; ak však roky chodíte na to isté obľúbené miesto, bolo by neekonomické platiť v zime i v lete za ubytovanie v hoteli. Pre takýchto dovolenkárov je lepšou alternatívou investovať do apartmánu, chalupy či chaty. Poďme si teda povedať viac o týchto možnostiach, ktoré nám organizáciu dovoleniek podstatne uľahčia. Chalupa Tento spôsob..

Niektoré zásady občianskeho práva a ich význam pre platnosť zmluvných vzťahov o nehnuteľnostiach

Zásada rovnosti účastníkov   V oblasti občianskeho súdneho procesu je zásada rovnosti účastníkov ustanovená v čl. 12 ods. 1 Ústavy SR a v občianskom súdnom konaní sa transformuje do zásady rovnosti účastníkov konania (čl. 47 ods. 3 ústavy) a vzťahuje sa na všetky materiálne a procesné zákony a na každého. Rovnosť pred súdom je len výrazom rovnosti strán pred zákonom, v tomto prípade pred Občianskym súdnym poriadkom. Z toho vyplýva, že rovnosť pred zákonom a rovnosť pred súdom je obsahom toho istého pojmu a znamená rovnaké postavenie..

Exekučný predaj nehnuteľnosti v dražbe I.

S priateľom sme sa rozhodli kúpiť rodinný dom s tým, že polovica bude napísaná na neho a druhá polovica na mňa. Moja otázka znie, v prípade, že by priateľ ako živnostník skrachoval, môžem prísť v exekútorskej dražbe o svoju časť domu ? Ako to právne ošetriť a ako prebieha taký exekučný predaj? Ďakujem za odpoveď. Oľga M., Kremnica Partneri nie sú manželmi Je dôležité uvedomiť si, že partnerstvo resp. partnerské spolužitie nemá oporu v zákonných ustanoveniach zákona o rodine - nie je rovnocenné manželskému zväzku. Môžete síce viesť spoločnú..

Spoluvlastnícky podiel ako predmet záložného práva a postihnutie spoluvlastníckeho podielu exekúciou

Dobrý deň. Rád by som sa spýtal na možné riešenie nasledovného problému. Moja manželka je spoluvlastníkom domu. Ona vlastní 2/10 z domu a ďalej je tam viacej vlastníkov, pričom jeden z nich, ktorý má 1/10 z domu, ju dal pred niekoľkými rokmi založiť a spadla na to exekúcia ktorú on nie je schopný splácať dlhé roky. Ešte k tomu je na tú 1/10 domu viacej exekúcií, čo sme sa nedávno dozvedeli. Radi by sme to začali riešiť, len nevieme ako. Chceli by sme tú 1/10 vyplatiť alebo postupne splatiť, ak sa to dá, lebo musíme opraviť určité časti domu a nakoľko..

Ako ušetriť prostredníctvom stavebného sporenia Ako ušetriť prostredníctvom stavebného sporenia

Stavebné sporenie patrí dnes medzi najbežnešie formy sporenia ako si finančne zhmotniť svoje predstavy o vlastnom bývaní. Tak ako v každom segmente trhu, aj možnosti stavebného sporenia prinášajú novinky, ktoré sa prispôsobujú aktuálnym potrebám svojich spotrebiteľov. Hlavne pri súčasných možnostiach stavebného sporenia platí ono známe: „Kto šetrí má za tri.“ Aj preto prináša Prvá stavebná sporiteľňa, a. s. nové alternatívy ako urobiť svoje bývanie úspornejším.Ekologické šetrenieOd 1. januára 2008 platí novela zákona o stavebnom sporení, ktorá..

Problémy s hypotékou?

Problém je na sveteKeď musí zasiahnuť bankaBanky znižujú úrokové sadzby   Nie je nič ľahšie. Jednoduchá cesta k bývaniu. Stačí len prísť. Riešenie ušité priamo na mieru. To sú len niektoré reklamné slogany, ktoré nás tak často oslovujú a pútajú našu pozornosť na rôzne produkty vedúce k vlastnému bývaniu.Spôsobov, ciest a produktov vedúcich k vlastnému bývaniu je v dnešnej dobe a situácii na trhu skutočne mnoho. Pritom nemusí ísť bezpodmienečne len o získanie nového bytu či domu, ale aj napríklad o kúpu zariadenia, stavbu garáže či bazénu,..

Stavebné sporenie

Stavebné sporeniePrincíp a priebehVýhodyDôležité pojmyStavebné sporenie je dnes jedným z najefektívnejších nástrojov financovania bytovej výstavby nielen vo vyspelých západoeurópskych ekonomikách ale aj u nás. Prvým oficiálnym dňom, počas ktorého začala Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., vykonávať svoju činnosť, bol 16. november 1992. Prvá stavebná sporiteľňa a. s., bola prvou špecializovanou bankou tohto druhu v strednej a východnej Európe. Založili ju tri renomované európske bankové domy: Slovenská štátna sporiteľňa, š.p.ú. (v súčasnosti Slovenská..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.