Ako využiť úložný priestor


Výber nábytku

Ak sa rozhodnete pre jednu alebo druhú možnosť, musíte toto rozhodnutie brať ako stav na niekoľko rokov. Do úvahy by ste mali brať aj fakt, či svoje úložné priestory riešite v byte, v ktorom chcete stráviť zvyšok svojho života, alebo ho beriete ako „prestupnú stanicu“ pokiaľ sa vám nerozrastie rodina. Ak by ste totiž uvažovali, že v budúcnosti chcete svoj štartovací byt predať, tak by vám mohli skôr vyhovovať sektorové skrine, ktorých sa môžete kedykoľvek zbaviť a pri sťahovaní do nového bytu vám nebude ľúto vyhodených peňazí za vstavanú skriňu. Tú si totiž do nového bytu zobrať nemôžete a musíte ju potom predať aj s bytom . Otázne potom je aj, či nový majiteľ vašej starej nehnuteľnosti by tento typ úložného priestoru vôbec chcel. Výhodou pri sťahovaním so sektorovým nábytkom je aj to, že keď vám v novom byte či rodinnom dome nebude vyhovovať, tak stále ho môžete predať. Pri vstavenej skrini táto možnosť automaticky odpadá.

Sektorový nábytok

Sektorové zostavy sú síce akýmsi symbolom minulosti, ale niektoré praktické stránky si zachovali aj v súčasnosti. Ešte v nedávnych dobách sme sa často stretávali so skriňami v zostavách, ktoré boli na ďalšie časti nábytku pevne konštrukčne naviazané. Nuž, ale aj v tomto poli sa situácia zmenila a jednotlivé časti nábytku sa dajú dnes od seba ľahko oddeliť. Na rozdiel od nábytku vyrobeného na mieru, si kvalitu sektorového nábytku môžete doslova ohmatať priamo v predajni. Pri vstavanom nábytku si môžete kvalitu koštrukcie ohmatať až vtedy, keď už bude stáť hotový vo vašom byte.

Nevýhodou sektorového nábytku v minulosti nebola len samotná veľkosť a pospájané časti s iným nábytkom, ale predovšetkým hmotnosť. Z ich sťahovaním mala niekedy problém aj partia silných chlapov. Vyniesť skriňu z masívu na 12 poschodie bez výťahu, ktorý bol na ňu malý, bolo často poriadnym atletickým výkonom. Dnes sa sektorové skrine vyrábajú z ľahších materiálov a slúžia skôr ako nábytok určený na „mobilitu“. Takže ako tu už bolo spomenuté, ak sa v budúcnosti chcete sťahovať, investujte radšej svoje peniaze do tohto druhu nábytku. A nebojte sa, aj keď oproti minulosti stratili zo svojej hmotnosti, automaticky tým nestratili svoju stabilitu. Takže sa nemusíte báť sťahovania z toho dôvodu, aby sa nesprávnou manipuláciou kusy nábytku ihneď poškodili.

Ďalšou nevýhodou sektorového nábytku je fakt, že sa nedokáže maximálne prispôsobiť prostrediu, do ktorého je zakomponovaný a jeho majiteľ tak nemôže využiť celý priestor, ktorý v byte či rodinnom dome má. Rozmery jednotlivých kusov sektorového nábytku sú dopredu určené. Aj keď si vyberiete nábytok v predajni alebo v katalógu, ktorý sa vám páči, nemáte zaručené, že vybraný sektorový nábytok rozmerovo dokonale „zapasuje” do miestnosti. Jednoducho všetky rozmery sektorového nábytku sú modulovo odstupňované. Veľkosti jednotlivých častí toho istého druhu nábytku je v najlepšom prípade odstupňovaný od 5 do 10 centimetrov. Samotný výrobca s najväčšou pravdepodobnosťou iný rozmer nevyrobí, ak nepôjde o naozaj veľkú objednávku. Tá sa však bude týkať skôr kancelárskeho nábytku pre veľké firmy ako nábytku pre domácnosti.

Nábytok na mieru

Ak vám naozaj záleží na využití každého centimetra vo vašom príbytku, tak otázku úložných priestorov vám k spokojnosti vyrieši vstavaný nábytok. Medzi najväčšie výhody vstavaného nábytku patrí rozmanité využitie vnútorného priestoru. Najmä v panelových bytoch sa využívajú tieto skrine na chodbách na uloženie športových potrieb, bicyklov, či lyží. Mnohí majitelia bytov si do týchto priestorov umiestňujú vysávače, dosky na žehlenie, či náradie na opravu bytového zariadenia. Vnútorné usporiadanie vstavaného nábytku by malo závisieť od toho, v akej miestnosti sa nachádza a aký druh vecí doň budete ukladať.

V skrini umiestnenej na chodbe budete určite odkladať iné veci ako v spálni. V praxi to znamená, čo izba, to iné vybavenie vnútra skrine. Veď napr. vysúvateľné koše na ponožky, spodné prádlo, zásuvky na košele budú vo vstavanej skrini umiestnenej na chodbe absolútne zbytočné. Avšak v spálni sú úplnou samozrejmosťou. Väčší priestor pre stavanú skriňu na chodbe treba nechať na vrchné šatstvo ako sú kabáty, vetrovky, sezónne oblečenie, ale aj kufre, tašky, topánky. V spálni treba znova vychádzať z druhu oblečenia, ktoré vo vašom šatníku prevažuje. Ak sú to košele, obleky, blúzky, kostýmy, treba im vyčleniť viac miesta. Veľmi diskutabilným je vonkajšie umiestnenie veľkého zrkadla na zasúvacích dverách vstavanej skrine, ktorá sa nachádza na chodbe. Toto riešenie je síce praktické keď sa chcete vidieť v zrkadle tesne pred odchodom do práce. Môže sa vám ale vypomstiť, ak máte deti vo veku, keď neposedia na jednom mieste ani päť minút. Pri ich hrách môže dôjsť k jeho rozbitiu.

Toto je len niekoľko možností akými cestami by ste si mohli vyriešiť svoje trápenia úložným priestorom. Aby ste sa s ním netrápili každých pár rokov, skúste si nájsť pre váš príbytok také riešenia, ktoré by rátali s viacerými zmenami vo vašej budúcnosti, ako sú napr. deti, či vaše hobby. Ak budete pamätať aspoň na tie základné, tak problém s riešením úložného priestoru sa bude vyskytovať veľmi sporadicky.

 

Späť

Bývanie - relax - biznis

Spoločnosť Nadlan, a.s. člen skupiny Vara Group, prichádza na slovenský trh s novým polyfunkčným projektom, v ktorom spája možnosti bývania, práce a relaxácie. Z tohto spojenia vyplýva aj jeho názov, 3nity. Symbolika je znázornená aj v samotnom projekte, ktorý sa v podobe troch veží týči do výšky sto metrov.Polyfunkčný komplex 3nity je moderný, luxusný bytový dom v centre mesta, obklopený zeleňou, disponujúci aj vlastnými zelenými plochami v objekte. Investor, skúsená spoločnosť s medzinárodnými výsledkami i referenciami, pri výbere lokality Mlynské Nivy..

Znalecké ohodnotenie nehnuteľností

 „Koľko ľudí, toľko chutí,“ hovorí známe slovenské príslovie. O jeho pravdivosti sa mohli presvedčiť aj tí, ktorí sa v praxi stretli s znaleckým ohodnocovaním nehnuteľností. Práve u rčenie hodnoty pozemkov či nehnuteľností sa v mnohých rodinách stalo jablkom sváru. Dedičské či rozvodové konania a s tým spojená deľba majetku, sa tak môžu stať nepríjemnosťou pre viacerých rodinných príslušníkov. Je pravdou, že iný pohľad má na objekt predávajúci, ktorý chce v prvom rade zarobiť a dostať za svoj majetok čo najväčší obnos peňazí. No na..

Kúpa nehnuteľnosti. Aké kroky tento úkon zahŕňa a dokumenty, bez ktorých sa nezaobídeme Kúpa nehnuteľnosti. Aké kroky tento úkon zahŕňa a dokumenty, bez ktorých sa nezaobídeme

Pri otázke kúpy domu alebo bytu sa aspoň raz v živote ocitne každý človek; niekto po skončení štúdia, niekto pri zakladaní rodiny a iný zas v okamihu, keď si našetrí na takú nehnuteľnosť, akú chce mať. Pri tomto kroku je samozrejme nutné zvážiť niekoľko vecí: výšku sumy, ktorou chceme nové bývanie financovať, ostatné faktory, ktoré z pohľadu spotrebiteľa o vhodnosti daného domu či bytu rozhodujú (poloha, občianska vybavenosť a podobne), a v neposlednom rade otázku, či tento krok zveríme realitke, alebo..

Stavebné konanie - uskutočňovanie stavieb a ich zákonné podmienky

Realizácia stavieb – nielen na základe stavebného povolenia   Stavby, zmeny stavieb alebo udržiavacie práce na stavbách sa môžu realizovať podľa stavebného povolenia alebo na základe ohlásenia stavebnému úradu.. Rozdiel medzi stavebným povolením a ohlásením spočíva v charaktere stavby, príp. prác, ktoré sa majú vykonávať. Stavebné povolenie je nevyhnutné pri stavbách každého druhu bez ohľadu na ich stavebnotechnické vyhotovenie, účel a čas trvania. Stavebné povolenie sa vyžaduje aj pri zmene stavieb, a to najmä pri prístavbe,..

Narúšanie pokojného bývania ako predpoklad pre zánik nájmu bytu

Rada by som sa informovala, či nás bytové družstvo môže kvôli dcére vysťahovať z bytu? Nemáme kam íst bývať a dá sa tomu vyhnúť, ak bytové družstvo zruší dcére trvalý pobyt a ona odíde preč? Vlastníkom bytu  je bytové družstvo a ja a manžel ako spoloční členovia družstva sme nájomníkmi. Máme dospelú dcéru, ktorá má totožný trvalý pobyt ako my a v čase našej neprítomnosti (manžel je dlhodobo mimo bytu a ja kvôli práci) býva dcéra v byte a susedia sa sťažujú, zatiaľ len ústne, na bytovom družstve, že za dcérou chodia všelijaké..

Založenie spoločenstva vlastníkov

Pán Lasák. Dovoľujeme si vás touto cestou požiadať o poskytnutie informácie k založeniu bytového spoločenstva. Náš bytový dom je spravovaný správcom na základe zmluvy, ktorú sme s ním uzatvorili po odkúpení bytov do osobného vlastníctva v roku 1999. Zanikne správcovstvo vznikom spoločenstva automaticky alebo je nutná výpoveď vlastníkov bytov a nebytových priestorov? Ak je nutná výpoveď, čo všetko musí táto obsahovať? Za vlastníkov bytov ..

Máte drahú hypotéku? Vymeňte ju!

Nie ste spokojní s aktuálnymi podmienkami vašej hypotéky? Nahraďte ju Flexihypotékou od VÚB banky s lepšou úrokovou sadzbou a bez poplatku za poskytnutie. Roman zo Senca dostal vo februári po piatich rokoch splácania hypotéky od svojej starej banky oznámenie o novej úrokovej sadzbe. Úrok bol 5,7% ročne, čo bolo približne toľko ako doteraz. Roman však dnes zarába viac, ako v čase, keď si bral úver, a so sadzbou tak nebol spokojný. „Navštívil som preto pobočku VÚB banky a oni ponúkli mi o percento lepší úrok. Nad..

Nehnutelnosti ...

Kúpte si pozemok, pretože ... (TRH Nehnutelnosti)


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.