Malá spálňa? Poradíme vám, ako ju zariadiť!

te malú spálňu, s ktorej zariadením si neviete rady? Inšpirujte sa našimi tipmi a využite každý centimeter štvorcový. Poslúžia vám na to vstavaná skriňa na mieru, závesné nočné stolíky a posteľ s úložným priestorom.

Udržujte poriadok

V malej spálni je nevyhnutné udržiavať poriadok a zbaviť sa všetkých nepotrebných vecí, ktoré iba zbytočne zaberajú miesto. Zo všetkého najskôr si preto ujasnite, čo naozaj potrebujete a bez čoho sa v spálni nezaobídete. Možno zistíte, že šatníková skriňa sa vojde do chodby alebo že sa pohodlne vyspíte na menšej posteli.

Interiér laďte do svetlých tónov

Malú miestnosť dokážete zväčšiť počas pár chvíľ, a to aj bez toho, aby ste búrali steny alebo posúvali priečky. Stačí zvoliť tie správne farby a vzory, ktoré spálňu presvetlia a prevzdušnia. Vsaďte na neutrálnu bielu, béžovú a šedú, v kombinácii so svetlými odtieňmi žltej, zelenej alebo modrej farby a výsledkom bude nadčasová spálňa vašich snov.

využitie priestoru spálne

Posteľ vyberajte s ohľadom na priestor

Výber postele je pri zariaďovaní malej spálne zásadný. V ideálnom prípade by vám lôžko malo poskytnúť dostatok miesta na prevaľovanie a zároveň by ste k nemu mali mať pohodlný prístup z oboch strán. Nevyhnutným doplnkom je praktický úložný priestor pod posteľou, kam môžete uložiť napríklad posteľnú bielizeň alebo sezónne oblečenie.

TIP: V naozaj malej spálni príde vhod rozkladacia pohovka, nástenná posteľ alebo vybudovanie medziposchodia, ktoré uvoľní cenný podlahový priestor.

Nočné stolíky zaveste na stenu

Horko ťažko nachádzate v spálni priestor na nočné stolíky? Riešením môžu byť závesné stolíky, police alebo rozšírené čelo postele, ktoré vám poskytne dostatočne veľkú odkladaciu plochu.

TIP: Závesné nočné stolíky všetkých veľkostí a farieb nájdete na Heureka.sk. Načerpajte inšpiráciu, porovnajte ponuky e-shopov a nezabudnite si prečítať recenzie užívateľov, ktoré vám uľahčia výber.

 

Investujte do vstavanej skrine

Ak máte tú možnosť, skriňu na oblečenie umiestnite do samostatnej šatne alebo do chodby. V opačnom prípade zvoľte vstavanú skriňu, vďaka ktorej využijete priestor v spálni na maximum. Ideálnou voľbou je skriňa vo svetlom prevedení, s posuvnými dverami a zrkadlom, ktoré celú miestnosť opticky zväčší.

Využite výklenky a rohy

Nachádza sa vo vašej spálni nevyužitý výklenok či roh? Prestaňte ho prehliadať a radšej ho múdro zakomponujte do interiéru. Dajú sa do neho umiestniť napríklad otvorené police na knihy a dekorácie, ktoré chcete mať neustále na očiach alebo menšia komoda na oblečenie.

Späť

Aké zariadenie kancelárie môže a dokáže podporiť vašu produktivitu? Aké zariadenie kancelárie môže a dokáže podporiť vašu produktivitu?

V dnešnom hektickom svete je efektívne zariadená kancelária základným kameňom pre dosiahnutie vysokého stupňa produktivity a pohody pri práci. Nielen v čase osobného voľna, počas spánku alebo dovolenky, ale aj v práci predsa potrebujeme na dobrý výkon adekvátne podmienky. Príjemnou správou je, že v ich vytvorení vám nemusí pomôcť len zamestnávateľ, ale veľa vecí si môžete zariadiť aj sami. Ktoré prvky môžete zahrnúť do svojej kancelárie, aby ste podporili svoju produktivitu? Správna kancelárska technika Moderná technológia je v súčasných..

Ako využiť úložný priestor Ako využiť úložný priestor

Výber nábytku Ak sa rozhodnete pre jednu alebo druhú možnosť, musíte toto rozhodnutie brať ako stav na niekoľko rokov. Do úvahy by ste mali brať aj fakt, či svoje úložné priestory riešite v byte, v ktorom chcete stráviť zvyšok svojho života, alebo ho beriete ako „prestupnú stanicu“ pokiaľ sa vám nerozrastie rodina. Ak by ste totiž uvažovali, že v budúcnosti chcete svoj štartovací byt predať, tak by vám mohli skôr vyhovovať sektorové skrine, ktorých sa môžete kedykoľvek zbaviť a pri sťahovaní do nového bytu vám nebude ľúto vyhodených peňazí za..

Ako si zariadiť interiér v štýle mestskej džungle? Ktoré prvky by v ňom nemali chýbať? Poradíme! Ako si zariadiť interiér v štýle mestskej džungle? Ktoré prvky by v ňom nemali chýbať? Poradíme!

Jasné farby, exotické vzory, organický nábytok a predovšetkým rastliny – veľa rastlín! Zoznám sa so štýlom mestskej džungle a zisti, ako ho zakomponovať do svojho interiéru pomocou výrobkov dostupných v obchodoch s nábytkom.   Odkiaľ prišla do interiérov móda džungle? Asi každý, kto žije v paneláku v meste, aspoň občas zatúži byť blízko prírody. Aby sme sa vyhli pohľadom na betónové steny a ruch mesta, zariaďujeme si interiéry v štýle mestskej džungle. Ide o usporiadanie, ktoré umožňuje každodenné dotýkanie sa prírody, a to aj napriek bývaniu..

Exekučný predaj nehnuteľnosti v dražbe II.

-->-->--> S priateľom sme sa rozhodli kúpiť rodinný dom s tým, že polovica bude napísaná na neho a druhá polovica na mňa. Moja otázka znie, v prípade, že by priateľ ako živnostník skrachoval, môžem prísť v exekútorskej dražbe o svoju časť domu ? Ako to právne ošetriť a ako prebieha taký exekučný predaj? Ďakujem za odpoveď.Oľga M., KremnicaZačiatok článku - Exekučný predaj nehnuteľností v dražbe I.Udelenie príklepu a vznesenie námietokPo tom, ako sú splnené všetky zákonné predpoklady na vyhlásenie dražby - vydanie dražobnej vyhlášky,..

Maloletí a darovanie nehnuteľnosti

Viacerí z vás, milí čitatelia, ste sa na nás obrátili s otázkou, či je možné darovať svojim deťom, vnukom, vnučkám nehnuteľnosť. Či je vôbec možné, aby dieťa - teda nedospelá osoba mohla vlastniť napríklad pozemok, dom. Vo všeobecnosti vládne domnienka, že nie. Avšak, opak je pravdou. O tejto skutočnosti ako aj o postupe, ako darovať v súlade so zákonom dieťaťu nehnuteľnosť, pojednáva nasledovný článok. Dieťa zastupujú rodičia Spôsobilosť fyzickej osoby mať práva a povinnosti vzniká narodením. Túto spôsobilosť má aj počaté dieťa, podmienkou..

Prevod spoluvlastníckeho podielu na nehnuteľnosti Prevod spoluvlastníckeho podielu na nehnuteľnosti

Sme dvaja súrodenci a po rodičoch sme zdedili na polovicu stavebný pozemok v Bratislave. Moja sestra svoju časť predala, o čom som sa dozvedel až po tom, ako mi to nový vlastník oznámil. Ja som sa chystal na tomto pozemku postaviť dom, ale v tejto situácii neviem, či sa mám do stavby naozaj pustiť. Ako mám ďalej postupovať?  J. N., Bratislava Pre riešenie Vášho problému je rozhodujúce, kto je nadobúdateľom spoluvlastníckeho podielu Vašej sestry na predmetnom pozemku. Ak ním totiž bola blízka osoba Vašej sestry, to znamená v zmysle Občianskeho zákonníka..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.