Trendy spálňa 2022: Čo by v nej nemalo chýbať?


Dominanta celej domácnosti či srdce domova – aj takto by sa dala nazvať spálňa, ktorá patrí k hlavným miestnostiam v dome. Ak chcete, aby aj tá vaša vyzerala dobre a jednotlivé prvky v nej vytvárali príjemnú atmosféru, musíte si ju vedieť správne zariadiť. Inšpirujte sa najnovšími trendmi na rok 2022 a vytvorte si váš vysnívaný priestor na oddych.

Atmosféru nastolíte posteľou

Najvýraznejším kúskom celej spálne je posteľ. Každý si ju všimne hneď, ako do miestnosti vojde. Práve to je dôvod, prečo nesmie byť fádna. Využite jej dominantné postavenie a masívnosť k tomu, aby nastolila určitúatmosféru. Je len na vás, či pôjde skôr o chladný minimalizmus v bielej, alebo o bledší severský štýl.

Ak neviete, akovybrať správnu posteľ alebo aký typ zvoliť, stavte na istotu. Je ňou kvalitné a nadčasové drevo. Jeho výhodou je, že vydrží dlho a aj po rokoch bude moderné. Práve o to v trendoch na rok 2022 ide. Zaobstarať si kúsky, ktoré vydržia viac ako jeden mesiac či rok.


Stavte na rastliny

Viete, čo zmení spálňu úplne od základov? Život. Dýchajúce rastliny sú must have kúskom v roku 2022. Či si už zvolíte celozelené druhy, farebné kvety, alebo narezané kytice, jednu vázu alebo črepník si do miestnosti rozhodne dajte.

Rastliny vás tiež spoja s prírodou vonku za oknom, čo vám určite pomôže počas dlhých pracovných dní. Nie je nič lepšie, ako sedieť alebo ležať v obklopení pekných kvetov.

Pri kombinovaní rastlín neexistujú žiadne pravidlá. Okrem veľkých kvetináčov a nádob môžete vyskúšať aj závesné črepníky. Dosiahnete nimi efekt menšej botanickej záhrady.

Kombinujte prírodné materiály

V roku 2022 sú na výslní prírodnémateriály. Presnejšie ide o drevo, ratan, bavlnu, jutu, kameň, bambus, korok a perie. Z vymenovaných je najdrahšie drevo, preto, keď doň nechcete investovať, zaobstarajte si lacnejšiu alternatívu. Veľmi podobne vyzerá ratan. Hoci nie je taký pevný, prináša do interiéru príjemné teplo.

Benefitom prírodných materiálov je, že ich môžete spolu ladiť aj vo väčšom množstve. V spálni sa ujme kombinácia dreva, bavlny, ľanu aj korku. Stačí, aby ste sa držali v podobných farebných tónoch.

Nebojte sa tmavých farieb

Radi riskujete a chceli by ste v interiéri vyskúšať niečo netradičné? Nafarbite svoju spálňu tmavoufarbou. Ťaživému pocitu sa vyhnete výberom bledých doplnkov a nábytku. Kontrast miestnosť rozžiari a pridá jej na zaujímavosti.

Tip

Túžite po elegantnom, možno až trochu luxusnom vzhľade? K tmavým stenám skombinujte zlatédetaily, napríklad kľučky, hrany skriniek, menšie svietniky alebo podstavce lámp.

A na aké farby staviť? Vhodné sú tmavomodrá, smaragdovo zelená alebo tmavosivá. Pre tých, ktorí riskujú, ale nechcú veľmi tmavý výzor, je tu odtieň s názvom Breezeway. Ide o pastelovo zelenú farbu. Najlepšie vyzerá s bielou, karamelovou, béžovou a bledohnedou.

Zamerajte sa na osvetlenie

Nehľadiac na materiály, farby či nábytok, aký ste si zvolili do svojej spálne, svetlo je to, čo vytvára pravý intímny pocit. Samozrejmosťou je centrálne osvetlenie. Môže byť minimalistické, bodové alebo masívne vo forme lustra. Je to len na vás.

Trendy roku 2022 sa zameriavajú na doplnkové a dekoračné osvetlenie. Do rohu miestnosti dajte lampu, menší stolový model sa zas bude hodiť na nočný stolík. Ak chcete niečo extra, využite špeciálne osvetlenie rámu postele. Skvelou voľbou sú tiež LED pásiky na stenách a skrinkách.

Spálňa zo snov

Zariaďte si spálňu, o ktorej snívate. Svoju vysnívanú spálňu si môžete jednoducho vopred naplánovať a zistiť tak, čo všetko k sebe ladí a koľko voľného priestoru ešte máte. Aký plánovač interiérov je ten najlepší? Inšpirujte sa trendmi na rok 2022 a kombinujte tmavé farby s metalickými odtieňmi, prírodnými materiálmi a správnym osvetlením. Uvidíte, výsledkom bude štýlová, elegantná a nadčasová miestnosť.

Späť

Čo je apartmán a čo byt - reality prakticky

Čo raz viac a viac sa do našej bežnej reči dostávajú cudzie slová, ktorých význam býva často nejednoznačný. Poviete si, je tam toho. Nuž, v niektorých prípadoch by ste snáď mohli mávnuť rukou. Toto mávnutie by sa vám ale vždy nemuselo vyplatiť. Tobôž v oblasti realít, kde sa v posledných rokoch často len tak benevolentne dávajú do ponuky novostavieb hneď vedľa seba ponuky na byty, apartmány. A že v týchto slovách je naozaj veľký rozdiel, tak to si vysvetlíme v nasledujúcich riadkoch.V oblasti realít sa často používajú cudzie pojmy, o ktorých si veľa..

Nehnuteľnosti a byty v roku 2023, vývoj cien bytov v posledných rokoch Nehnuteľnosti a byty v roku 2023, vývoj cien bytov v posledných rokoch

Trh Nehnuteľností sa sa v roku 2023 mení z trhu predávajúceho na trh kupujúceho, potom čo ponuka začala presahovať dopyt. Ceny nehnuteľností na bývanie na meter štvorcový v roku 2023 klesli v priemere na Slovensku pod 2 500 € / m2. Po prudkom náraste za posledné 3 roky, kedy v roku 2020 tieto priemerné ceny rástli vyše 10% a v rokoch 2021 a 2022 dokonca vyše 20% sa ceny stabilizovali a v 2. polroku 2022 mierne klesli. Zdroj: trh.sk https://www.trh.sk/statistiky-cien-nehnutelnosti/slovensko.htm Rast od roku 2020 bol spôsobený niekoľkými..

Schodisko - spojivo podlaží

 Vonkajší vzhľadMateriály na obkladStavba schodov nie je jednoducháNechajte si poradiťNajčastejšie omylyTrend dobyÚprava povrchuZábradlie Ak máte rodinný dom či dvoj, prípadne viacpodlažný bytový apartmán, pravdepodobne máte doma schodisko. Vertikálne konštrukcie spájajúce jednotlivé poschodia budov – tak znie základná definícia schodov. Primárnou funkciou schodov je prepojiť jednotlivé podlažia medzi sebou a urobiť tak čo najpohodlnejšie a najbezpečnejšie pre ich užívateľa pri jeho zostupe a výstupe.Realizácia je spojená s niekoľkými základnými..

Dohoda o vysporiadaní vlastníckeho práva

Vlastnícke právo je právom absolútnym, pôsobí erga omnes (voči všetkým) a je nepremlčateľné. Právna úprava vlastníckeho práva je upravená nielen ústavou ale najmä zákonom č. 40/1964 Zb. Občianskym zákonníkom. Vlastník je v medziach zákona oprávnený predmet svojho vlastníctva držať, užívať, požívať jeho plody a úžitky a nakladať s ním. Rovnaké práva a povinnosti majú všetky subjekty vlastníckeho práva, a to tak fyzické osoby, ako právnické osoby, ako aj štát, ak je účastníkom občianskoprávnych vzťahov. Rovnaké postavenie vlastníkov vyplýva..

Neplatnosť právneho úkonu v konaní o dedičstve

Sme štyria súrodenci. Naša mama zomrela v roku 2005, kedy prebehlo aj dedičské konanie. Mama ešte za života uzavrela s naším bratom kúpnu zmluvu, ktorou mu predala časť „rodičovského“ domu a časť mu darovala. V zmluve si vyhradila právo doživotného bývania a darovanie podmienila, že ju brat doopatruje a bude sa o ňu starať. Nestalo sa tak, odcestoval na dlhé obdobie do Nemecka a o mamu sa staral náš otec a my. Dokonca brat nezaplatil ani cenu za kúpu domu, ale ako vlastník domu figuruje on. Brat nám zmluvu nechce ukázať, mama nám kúpnu zmluvu tiež odmietala..

Nebytové priestory - ich nájom a podnájom

Napriek skutočnosti, že otázka nájmu je upravená v základnom občianskoprávnom kódexe - v Občianskom zákonníku - tento prenechal osobitnú právnu úpravu nájmu a podnájmu nebytových priestorov zákonu č. 116/1990 Zb. o nájme a podnájme nebytových priestorov v znení neskorších predpisov (v texte ako “ZNP”). Osobitná zákonná úprava sa vzťahuje na nebytové priestory, ktorými sú miestnosti alebo súbory miestností, ktoré podľa rozhodnutia stavebného úradu sú určené na iné účely ako na bývanie. Medzi nebytové priestory tiež patria byty, pri ktorých..

Bývať v novom sa dá aj bez hypotéky (a založenia nehnuteľnosti)

Záujem Slovákov zlepšovať svoje bývanie je akcelerovaný predovšetkým dostupnosťou úverov, aj rastúcou ponukou nových projektov. Nie každý si však hypotéku môže dovoliť alebo sa ľudia jednoducho boja zadĺžiť na dekády, resp. založiť nehnuteľnosť, v ktorej bývajú. Zlepšovanie kvality bývania je však jednou zo základných ľudských potrieb. Stále málo využívanou možnosťou sú systémové rekonštrukcie existujúceho domu či bytu. Štatistiky potvrdzujú, že byt alebo dom, ktorý má spĺňať potreby svojho užívateľa, by mal prejsť po 15 rokoch modernizačnou..

Súčasná podoba finančných úverov

„Hypotéka, slovo ktoré sa v poslednom období hrnie na nás snáď zo všetkých strán. Na celom svete sa stala synonymom finančnej krízy. My si ju však budeme v tomto článku všímať ako produkt, pomocou ktorého si môžeme zabezpečiť svoj sen o bývaní. Z tohto dôvodu sme oslovili niekoľko finančných inštitúcií na Slovenskom finančnom trhu, aby mám pomocou modelových príkladov ponúkli svoje produkty.“Čo by ste mali vedieť o úveroch na bývanieNa začiatku by sme si mali povedať, na čo vlastne hypotekárny úver slúži. Tento druh služby pre klienta znamená..

Investing in Real Estate in Slovakia - reality - nehnutelnosti - as Slovaks call it

Investing in Real Estate in Slovakia             Apart from the landmarks and notable touristic attractions this country has to offer, in recent years, the Slovakian Real Estate ( TRH Nehnutelnosti ) market has proven to be a profitable investment for potential real estate investors.   Real Estate Pricing ( Reality ) in Slovakia The average price of flats in Slovakia in the year 2018 stands at 1,612 €/m2.   Reasons to Invest in Real Estate (Reality) in Slovakia There are many reasons to invest in Real estate..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.