Vianočné darčeky majú byť praktické a šité na mieru

Už pociťujete mierny vianočný stres, chytá vás nákupná horúčka a intenzívne uvažujete, aké darčeky si tento rok od vás rozbalia vaši blízki pod vianočným stromčekom? Nenechávajte si nákupy na poslednú chvíľu, vybavte sa všetkým potrebným s predstihom a pár dní pred Vianocami si už len nalejte varené víno, na tanier dajte medovníky, vyložte si nohy a pozrite si romantický vianočný film.

darčeky

Kam s darčekmi?

Predtým, ako vám dáme zaujímavé, praktické a moderné tipy na darčeky, mali by ste si nájsť tajné miesto, kde ich budete môcť ukryť pred zvedavými očami vašich členov rodiny. Ak máte možnosť odložiť si ich napríklad v kancelárii, ste o krok vpred, avšak aj doma sa dá nájsť miesto, kam druhí nepôjdu.

 

Práve priestranné komody sú skvelou skrýšou, kam si môžete odložiť už kúpené darčeky pod vianočný stromček. Ak máte doma komodu, prípadne len jej časť, ktorá je určená na vaše veci a nikto iný z domácnosti vám do týchto šuplíkov či skriniek nechodí, je to ideálne miesto na udržanie prekvapenia, kým príde jeho čas po štedrovečernej večeri. Komody vám ponúkajú dostatok priestoru, pretože sú spravidla hlboké, majú viacero oddelených častí a zväčša majú aj veľké šuplíky. Takže skrýšu na darčeky máte vyriešenú!

Už len vybrať správny darček pre každého z rodiny

Predtým, ako sa pustíte do bláznivého nakupovania darčekov v štýle "beriem všetko, čo mi príde pod ruku", sa zamyslite nad jednou vecou. Dnes už mnoho ľudí má materiálne doma všetko, čo potrebuje a čo chce. Vianoce sú teda o robení radosti a darčeky by mali mať nejakú pridanú hodnotu. Samozrejme, neopomeňte praktickú stránku, aby boli aj využiteľné a nesadal na ne zbytočne len prach.

 

Jedným z tipov na tohtoročné Vianoce sú nástenné plagáty, ktoré aktuálne dominujú ako interiérové dekorácie všade, kam sa pozriete. Farebný, čiernobiely, konkrétny, abstraktný, malý, veľký, v ráme i bez neho. Možností je mnoho a vám už len zostáva vybrať na základe osobnosti človeka, pre ktorého plagát vyberáte, aký konkrétny kúsok zvolíte. Ak sa trafíte do štýlu, uvidíte tú radosť. Navyše bude daný človek pri každom pohľade na plagát vidieť vedľa neho aj vašu tvár. A presne o tom je čaro Vianoc!


darčeky

Ešte jeden materiálny tip na vianočný darček, ktorý sa nestratí v žiadnej domácnosti, sú nápadité a zaujímavé obliečky na paplóny. S týmto darčekom ulahodíte nielen dospelým, ale aj deťom, keďže ponuka detských vzorov je nekonečná. Tu však musíte dopredu vedieť rozmery, na aký paplón vlastne obliečky kupujete, aby ste následne nemali starosti s výmenou tovaru.

Nezabúdajte na zážitky

 

Je neodškriepiteľným faktom, že zážitky a spomienky ostanú v mysli a srdci navždy. Práve preto je skvelým tipom na darček aj nejaký zážitok. Nemusíte hneď kupovať zoskok z lietadla, aj keď pre adrenalínových nadšencov je aj to možnosť. Pokojne stačí poukaz na masáž, lístky do kina či divadla, prípadne vstup na únikovú hru.

 

Keď sa všetky tieto miesta otvoria a budú fungovať bez obmedzení, môžete si spolu ako rodina či s priateľmi vyraziť a využiť vianočný darček spoločne. Ak napríklad niekto rád behá či športuje, kúpte mu registráciu na nejaký závod alebo vstup do posilňovne. Pre najmenšie deti sú k dispozícii rôzne lekcie plávania, cvičenie či detské kútiky. Takto urobíte dvojnásobnú radosť rodičovi aj dieťaťu.

 

Fantázii sa medze nekladú. Zážitkovým darčekom môžete vytiahnuť druhú osobu z komfortnej zóny napríklad vstupom do kryokomory alebo ju zoberiete na lietanie v tuneli. A viete, čo sa hovorí. Zdieľaná radosť je dvojnásobná, tak rovno kúpte zážitok pre dvoch a možno to budete práve vy, kto bude tieto momenty zažívať tiež.


Späť

Kancelárske priestory

Kancelárske priestory sú pre väčšinu z nás miestom, kde trávime podstatnú časť dňa. Za dlhé roky prešli kancelárie a ich vybavenie značným vývojom. Od staručkých zastrčených miestností s písacím strojom a zatuchnutým popolníkom, až po moderný open space s klimatizáciou a mierne hučiacimi monitormi z počítačov. Aké sú hlavné trendy v tejto oblasti, si povieme v nasledujúcich riadkoch. Od parkiet až po open space Už dávno sú preč časy, keď kanceláriám na Slovensku dominovali dve veci, po prvé to boli elektrické rýchlovariče na kávu a praskajúce..

Meníte na byte plastové okná? Zateká vám do kuchyne? Pomôcť môže aj správca Meníte na byte plastové okná? Zateká vám do kuchyne? Pomôcť môže aj správca

Správa nehnuteľnosti je komplexným procesom, ktorý si vyžaduje odbornosť a starostlivý prístup, pretože veľmi často ide nielen o kvalitu, ale aj bezpečie obyvateľov konkrétnej nehnuteľnosti.  Jej správca má na starosti celý rad úloh, ktoré sú pre bezproblémový chod domu alebo bytového komplexu veľmi dôležité. Dokonca vám môže a v mnohých prípadoch aj musí byť nápomocný napríklad pri obyčajnej výmene plastových okien, vonkajších žalúzií alebo čistení fasády. Aké sú povinnosti správcu nehnuteľnosti a čo robiť, ak si svoje úlohy..

Nízkoenergetické domy

Energetická hospodárnosť budovEnergetická certifikáciaNízkoenergetický domInštitút pre energeticky pasívne domyV januári 2006 bol na Slovensku prijatý zákon o energetickej hospodárnosti budov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Platnosť nadobúda 1. Januára 2008. Zákon nadväzuje na smernicu Európskeho parlamentu a Rady Európskej únie 2002/91/ES zo 16. decembra 2002 o energetickej hospodárnosti budov, ktorá obmedzuje spaľovanie neobnoviteľných prírodných zdrojov a tým chce prispieť k obmedzeniu tvorby oxidu uhličitého. Cieľom smernice je zlepšenie energetickej..

Ohováranie v nájomných a susedských vzťahoch

Dovoľujem si na vás obrátiť sa s prosbou o radu. Sme dve mladé pracujúce a podnikajúce študentky. V polovici minulého roka sme si našli ubytovanie v Nitre, jedná sa o byt v osobnom vlastníctve. S prenajímateľom sme mali dobré vzťahy, avšak pred dvomi týždňami sa stala nepríjemná vec - obyvateľom domu, kde bývame, boli do schránok vhodené pozvánky na domovú schôdzu s uvedením termínu - o deň, na ktorej sa malo riešiť údajné poskytovanie erotických služieb v byte prenajímateľa, s uvedením jeho mena, a s ktorým máme nájomnú zmluvu, ako aj údajný predaj..

Náhrada škody spôsobenej stavebnou činnosťou

Na našej bytovke nadstavuje stavebná firma (s.r.o.), s ktorou vlastníci bytov uzavreli zmluvu o výstavbe, podkrovné byty. V podkrovnej časti sa nachádza 5 bytov doterajších vlastníkov vrátane môjho a jeden byt, ktorý ak dobre viem, patrí mestu. Stavebník sa v zmluve zaviazal uzatvoriť pred začatím stavebných prác zmluvu o poistení stavby. Poistenie sa má vzťahovať na vznik škôd pri výstavbe. Po odstránení strechy došlo začiatkom septembra k rozsiahlemu zatečeniu dažďovej vody do bytov, okrem toho popraskali aj steny. Stavebník tvrdí, že sme mu neposkytli súčinnosť..

Občianske spolužitie - susedské vzťahy v praxi

Chcela by som sa spýtať na otázku spolunažívania vlastníkov bytov. Bývam na prvom poschodí a podo mnou prenajíma vlastníčka byt, v ktorom sú dvaja fajčiari, tí sa však rozhodli fajčiť v priestoroch WC čím sa rozširuje dymový smrad do môjho bytu/nakoľko dym stúpa hore a nie sú ochotní zapnúť ani ventilátor. Mám napáchnutú kúpeľňu, WC aj chodbu nakoľko sa tento dym ďalej nepohybuje a vetranie týchto priestorov je problematické a možné jedine tým, že otvorím vchodové dvere. Je možné niečo podniknúť v tejto veci napr. cez zákon o ochrane nefajčiarov?..

Stavebné sporenie

Stavebné sporeniePrincíp a priebehVýhodyDôležité pojmyStavebné sporenie je dnes jedným z najefektívnejších nástrojov financovania bytovej výstavby nielen vo vyspelých západoeurópskych ekonomikách ale aj u nás. Prvým oficiálnym dňom, počas ktorého začala Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., vykonávať svoju činnosť, bol 16. november 1992. Prvá stavebná sporiteľňa a. s., bola prvou špecializovanou bankou tohto druhu v strednej a východnej Európe. Založili ju tri renomované európske bankové domy: Slovenská štátna sporiteľňa, š.p.ú. (v súčasnosti Slovenská..

Bývať v novom sa dá aj bez hypotéky (a založenia nehnuteľnosti)

Záujem Slovákov zlepšovať svoje bývanie je akcelerovaný predovšetkým dostupnosťou úverov, aj rastúcou ponukou nových projektov. Nie každý si však hypotéku môže dovoliť alebo sa ľudia jednoducho boja zadĺžiť na dekády, resp. založiť nehnuteľnosť, v ktorej bývajú. Zlepšovanie kvality bývania je však jednou zo základných ľudských potrieb. Stále málo využívanou možnosťou sú systémové rekonštrukcie existujúceho domu či bytu. Štatistiky potvrdzujú, že byt alebo dom, ktorý má spĺňať potreby svojho užívateľa, by mal prejsť po 15 rokoch modernizačnou..

Poistenie nehnuteľností

Čo zahŕňa a na čo sa vzťahuje poistenie nehnuteľnostiAko sa určuje výška poistnej sumyAko sa stanovuje poistná sumaSpôsob platby poistnéhoPoistná zmluva a všetko čo sa jej týkaTakže čo si treba pri zmluve všímať?Poistenie domácnostiPripoistenieNa čo sa vaše poistenie nevzťahuje?Poistite si aj okolité budovyUplatnenie náhradyAko postupovaťVlastniť miesto, ktoré môžete nazvať domov je jedným z najzákladnejších prianí každého človeka. A pritom často nezáleží na tom, či ide o byt alebo o dom, človek jednoducho túži mať svoj vlastný kút, kam sa môže..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.