Na predaj dva meštianske domy na Alžbetinej ulici

Inzerát už nie je aktuálny
Plocha:  
840 m
2
Košice
Staré Mesto
Alžbetina 
pred 133 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 100 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Ponúkame Vám na predaj a so súhlasom vlastníka nehnuteľností dva meštianske domy na Alžbetinej ulici č. 5 a č. 7. v centrálnej mestskej zóne v Košiciach vhodné na komerčné využitie. Obidva domy sú prevádzkovo prepojené a sú sprístupnené z ulice samostatnými vstupmi. Celková podlahová plocha je 840 m2. Objekty sú dvojpodlažné, čiastočne podpivničené s využitým podkrovným priestorom.

Meštianske domy sa nachádzajú na Alžbetinej ulici číslo 5 a 7, na parcelách číslo 98 a 99 v katastrálnom území Stredné mesto, obec Košice – Staré mesto, okres Košice I. Jedná sa o budovy zapísané v zozname kultúrnych pamiatok. Budovy sú dvojpodlažné so vstavaným, využitým podkrovným priestorom čiastočne podpivničené. Nosné konštrukcie sú tvorené zo zvislých nosných stien a murovaných klenieb. Klenby tvoria vodorovné konštrukcie od 1.pp po 2.np. Zvislé nosné steny sú murované z kameňa a z tehál, premenlivej hrúbky. Pri výstavbe podkrovia boli použité pre zvislé nosné steny keramické pálené tehly Porotherm 380mm. Ďalej je v podkrovnej časti vytvorený priečny nosný systém z murovaných stien z tehál hrúbky 300mm. Klenby sú orientované štvorstranné a dvojstranné. Nosná časť stropu nad 2.np, ktorý tvorí podlahu podkrovia bola vytvorená z oceľových valcovaných nosníkov a vkladaných keramických vložiek Hurdis v kombinácii s VSŽ plechom.

Objekty sú sprístupnené z ulice samostatnými vstupmi. Objekt Alžbetina ulica č. 7 je ďalej prístupný aj z dvornej časti, zo severnej strany, cez átrium. Strecha je z uličnej strany sedlového tvaru. Nad domom č. 5 je riešený vikier a vo vnútornej časti smerom k átriu sú riešené pultové strechy.

Z dispozičného hľadiska je dom č. 5 rozdelený v suteréne na schodisko, chodbu a dva sklady, ktoré sú prepojené. Na 1. np je dom č. 5 rozdelený na obchodný priestor, so samostatným vstupom z ulice a tromi zadnými skladmi, ďalej je druhý vstup, ktorým sa vchádza do priestoru chodby, schodisko, šatňa, záchod, predsieň s výlevkou pre upratovačku. 2. np domu č. 5 je rozdelené na tieto priestory: schodisko s chodbou, kancelária z ulice, dva záchody s dvoma predsieňami, kancelária z dvoru. Priestor 2. np je prepojený z domom č. 7 protipožiarnymi dverami so samozatváračom.

Dom č. 7 je v suteréne rozdelený do týchto priestorov: schodisko, chodba, dva sklady, prepojené otvorom. Na 1. np je z uličnej strany vstup do obchodného priestoru, zázemie, kancelária, schodisko do suterénu, schodisko hlavné na 2. np, átrium, predsieň, umyváreň s výlevkou pre upratovačku, záchod. Átrium je sprístupnené samostatnými dverami do zadného dvora. Druhé nadzemné podlažie je rozdelené do týchto priestorov: chodba s hlavným schodiskom, chodba pri záchodoch, dva záchody, každý so samostatnou predsieňou, serverovňa, dve kancelárie, kuchynka, chodba presvetlená kruhovým svetlíkom z podkrovia. Podkrovné priestory sú dispozične delené takto: schodisko do podkrovia, hlavná komunikačná chodba s kruhovým svetlíkom, kotolňa, dve kancelárie, chodba do časti ubytovacej, sprcha so záchodom, dve izby, ďalej prechod so časti domu č. 5, kde sa nachádza chodba, zasadačka, dva záchody, každý so samostatnou predsieňou, svetlík, kancelária s ulice. Priestory na prízemí (1.NP) sú obchodné priestory, priestory na 2. NP a v podkroví sú kancelárske a ubytovacie s príslušným zázemím. Vykurovanie budov: plynová kotolňa s dvomi plynovými kotlami.

Cena za uvedené nehnuteľnosti je 990.000 eur vrátane kompletného právneho servisu a provízie pre realitnú kanceláriu.

V prípade, ak máte záujem o kúpu alebo predaj nehnuteľnosti, pozrite si prosím ponuku našej realitnej kancelárie, kde nájdete najširšiu ponuku realít na trhu. Samozrejmosťou je kompletný právny servis a právna istota zabezpečená advokátskou kanceláriou. Taktiež Vám radi pomôžeme s kúpou nehnuteľnosti prostredníctvom nášho finančného centra, ktoré Vám sprostredkuje poskytnutie najlepšieho úroku na trhu. Pokiaľ máte o uvedenú nehnuteľnosť záujem, kontaktujte prosím Ing. Vladimíra Koscelanského na č. tel. 0903 302 483 alebo na mail: koscelansky@diamondreality.sk

Vek stavby:
neuvedené
Typ objektu:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po kompletnej rekonštrukcii
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Vyhotovenie domu:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Verejný vodovod:
nie
Odpad:
Nie je
Plyn:
nie
Parkovanie:
neuvedené
Počet balkónov / loggií:
0

Na mape: Na predaj dva meštianske domy na Alžbetinej ulici

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.