Na predaj meštiansky dom, Alžbetina, Staré Mesto, Košice I

Inzerát už nie je aktuálny
Plocha:  
520 m
2
Plocha pozemku:  
248 m
2
Košice
Staré Mesto
Alžbetina 
pred 127 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 53 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Ponúkame na predaj meštiansky dom - národnú kultúrnu pamiatku v historickom centre mesta na ulici Alžbetinej v Košiciach. Interiér domu sa vyznačuje zaujímavými architektonickými prvkami a freskami, ktoré robia tento dom jedinečným.

Budova je rozdelená na súkromnú časť a nebytové priestory, ktoré sú v prenájme.

Pozemok - zastavaná plocha a nádvorie o výmere 248 m2.

Plocha domu je 520 m2: suterén 220 m2, prízemie 180 m2, 1. poschodie 120 m2 + terasa 60 m2. Možnosť prestavby podkrovia o výmere 180 m2 na obytný priestor so samostatným vchodom.

Priestranný byt s vysokými stropmi a klenbami má výmeru 120 m2 a je situovaný na 1. poschodí. K dispozícii je predsieň, priechodná obývacia izba s východom na balkón, 3 obytné miestnosti, kúpeľňa s toaletou, kuchyňa, sprchový kút s toaletou a terasa.

Dom je čiastočne zrekonštruovaný.

Budova stojí na mieste najstarších zachovalých kamenných základov zo začiatku 14. storočia. Pôvodná dispozícia bola zmenená prestavbami v druhej polovici 16. storočia. Prvé konkrétnejšie zmienky pochádzajú z roku 1760, kedy budovu vlastnil Juraj Zvolenszky, v roku 1767 už Ján Hankoczy. Pred rokom 1790 bol jej majiteľom gróf Mikuláš Forgács. Svoju klasicistickú podobu získala pri prestavbe v roku 1827, kedy bol jej majiteľom mydlár Viliam Wilnrotter. Pôvodné zábradlie balkóna je zdobené písmenom W, skríženými kladivami a rokom prestavby - 1827. Pod domom je starobylá pivnica s valenou klenbou.

Energetický certifikát budovy nebol vyhotovený.

Ďakujem, že si vážite moju prácu a kontaktujete ma aj keď nehnuteľnosť spoznáte.

Nehnuteľnosť je inzerovaná so súhlasom. Cena je uvedená vrátane provízie pre realitnú kanceláriu, ktorá zahŕňa právny servis prostredníctvom advokátskej kancelárie (autorizovaná kúpna zmluva) a poplatky spojené s prevodom nehnuteľnosti. Pre bližšie informácie o predmetnej nehnuteľnosti kontaktujte, prosím, maklérku JUDr. Evu Hubertovú na tel. č. 0911 715 121

Vek stavby:
neuvedené
Typ objektu:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po čiastočnej rekonštrukcii
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Vyhotovenie domu:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Verejný vodovod:
nie
Odpad:
Nie je
Plyn:
nie
Parkovanie:
neuvedené
Počet kúpeľní:
2
Počet balkónov / loggií:
1
Terasa:
áno

Na mape: Na predaj meštiansky dom, Alžbetina, Staré Mesto, Košice I

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.