EUROPA – rodinné sídlo, penzión, úžitková plocha 900 m2, pozemok 900 m2, krásna lokalita Po

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Iné

Úžitková plocha:  
900 m
2
okres Banská Štiavnica
Banská Štiavnica
pred 315 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 315 tyždňami
Aktualizované:  
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

EUROPA realitná kancelária Vám exkluzívne ponúka na predaj objekt známy v Banskej Štiavnici ako stará banícka nemocnica , ktorú postavil v polovici 18. storočia pôvodom holandský šľachtic a banský podnikateľ Ján Jozef Geramb ako kúriu rodinné sídlo.

Budova má pôdorys cca 10 x 30 metrov, zastavaná plocha je cca 330 m2, úžitková plocha cca 900 m2, pozemok má cca 1000 m2. Kúria má 3 nadzemné podlažia vstup z dvora na 1. NP, priestranným schodiskom sa dostanete na 2. NP a ďalšími schodmi na 3. NP na podkrovie s vysokou manzardovou strechou vhodnou na bývanie.

Objekt je v stave rozostavanej stavby, v dome je pripravený materiál na ďalšie stavebné úpravy

dubové, jelšové a javorové parkety na mozaikovú podlahu Piana nobile, suché dubové fošne, liatinové pece s figurálnou výzdobou a iný stavebný materiál. Krov bol profesionálne zrekonštruovaný a dopĺňaný iba ručne opracovanými hranolmi s pôvodnými tesárskymi spojmi istenými drevenými kolíkmi, drevená a ručne opracovaná šindľová krytina. Pôvodne bol objekt v dezolátnom stave. Okrem spomínaných úprav majiteľka realizovala terénne úpravy s kamennými opornými múrmi a terénnou terasou, dobre dimenzovanú kanalizačnú (200 mm) a elektrickú (2 x 25 kW) prípojku so stĺpom a v neposlednom rade výborne fungujúci drenážny systém s tromi zbernými cisternami vysekanými v pevnej skale a dvoma zbernými líniami. Objekt má pôvodnú vodovodnú prípojku. Plyn je na hranici pozemku. Za domom sú dve do svahu zahĺbené dlhé a veľké pivnice, väčšia končí banským dielom a menšia bola poškodená a zasypaná, v súčasnosti obnovená majiteľkou.

Na tieto a akékoľvek iné práce je možné čerpať granty MK SR, ktoré pri doterajších úpravách majiteľka - reštaurátorka nástenných malieb - aj čerpala - pri rekonštrukcii strechy, pri výrobe replík pôvodných barokových dubových okenných výplní s pôvodným kovaním, pri reštaurovaní čelnej fasády s gerambovským erbom a pod.

Pôvodným zámerom majiteľov bolo prerobiť kúriu na penzión v krásnej a tichej časti Banskej Štiavnice Pod Kalváriou.

Objekt je vhodný pre investora, ktorý hľadá nehnuteľnosť vhodnú ako rodinné sídlo alebo väčší penzión.

Cena: 360 000,-

Vrátane všetkých poplatkov spojených s predajom nehnuteľnosti.

Dovolím si Vás pozvať na obhliadku a rád Vám nehnuteľnosť osobne predstavím.

Kontakt na makléra:

Ing. Dominik Čačo, 0914 777 813, dominik.caco@rkeuropa.sk

Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
neuvedené
Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.