Historický dom v remeselníckom centre Banskej Štiavnice

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Iné

Úžitková plocha:  
256 m
2
okres Banská Štiavnica
Banská Štiavnica
pred 70 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 66 tyždňami
Aktualizované:  
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Priestranný meštiansky dom s fantastickým potenciálom, s podmanivým štiavnickým charakterom je výhodne situovaný v tichom dvore remeselníckeho, historického jadra mesta. Objekt je vo výbornej kondícii, má úžitkovú rozlohu 256 m2 a po dlhodobej, citlivej rekonštrukcii (2012 - 2021) pod dohľadom pamiatkarov.

Nehnuteľnosť sa skladá z dvoch plnohodnotných obytných priestorov, plus z veľkého, na zobytnenie vhodného, podkrovia. Prízemie tvoria kamenné renesančné klenby a v týchto priestoroch je zariadené umelecké štúdio, samostatný byt s otvoreným pôdorysom: obývačka s kuchyňou, priestranná spálňa, kúpeľňa so sprchou a WC a komora. Ďalej na prízemí nájdete komunikačnú chodbu s pivnicou, vstup do katakomb a dielňu s prechodom do tajnej záhrady. Prvé poschodie v barokovo klasickej prestavbe slúži ako dvojizbový mestský byt: obývacia izba, spálňa, kuchyňa, kúpeľňa a pracovňa. Veľkorysý dvojposchodový krov o úžitkovej rozlohe približne 90 m2 otvára nové možnosti na realizáciu.

Nehnuteľnosť má niekoľko kachľových a liatinových pecí na drevo na zútulnenie zimných večerov, primárne je však vykurovaná plynovým kotlom pomocou radiatorov. Dom má peknú záhradku s kôlničkou a parkovacie miesto na dvore pred domom.

Objekt je ľahko dostupný zo všetkých komunikácii. Národná kultúrna pamiatka. V prípade rekonštrukcie je možné čerpať z fondov na obnovu.

Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po kompletnej rekonštrukcii
Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.