Areál - Administratíva, výroba, skladovanie

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Skladové priestory

Úžitková plocha:  
2577 m
2
okres Hlohovec
Hlohovec
Vansovej
pred 201 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 40 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Administratívno-výrobný a skladovací areál na rohu ulíc Terézie Vansovej a Ľ. Zúbka v okresnom meste Hlohovec.

Areál o celkovej výmere 3910 m² sa nachádza približne 500 m severne od centra Hlohovca, v prevažne rezidenčnej zóne. Hlohovec je menšie okresné mesto na Západnom Slovensku, ležiace 60 km severovýchodne od hl. mesta SR Bratislavy. Celková plocha areálu je 3910 m², z toho 2171 m² je budovami zastavaná plocha a zvyšok zahŕňa prístupové a spevnené plochy pre vjazd nákladných áut, parkovanie pre osobné autá a zelené plochy, peší vstup.

Areál pozostáva z:

• dvojpodlažná hlavná budova so suterénom o zastavanej ploche 547 m², pôvodne postavená v roku 1965

• plochy hlavnej budovy:

1. suterén 136 m², svetlá výška 2 m (v znaleckom posudku je výmera suterénu 235 m²)

2. prízemie 523 m², svetlá výška 3,30 m

3. poschodie 294 m², svetlá výška 3 m

celková plocha budovy 953 m²,

• sklad hotových výrobkov o zastavanej ploche 264 m², svetlá výška 4,55 m, pristavený k hlavnej budove v roku 1994,

• výrobná hala - servítky o zastavanej ploche 469 m², svetlej výšky 4,05 m, pristavená k hlavnej budove v roku 1998,

• prístrešok o zastavenej ploche 458 m², svetlej výšky 3,60 m, pristavený k hlavnej budove v roku 2001

• samostatná skladová hala o zastavanej ploche 548 m², svetlej výšky 4,80 m, postavená v roku 2004

Hlavná budova (podľa LV sa jedná o stavby súpisné č. 1463, 2666, 3316 a 3487) je dvojpodlažná, čiastočne podpivničená, pozostáva z rôznych častí (rôzne stavebné materiály) a prístavieb, ktoré sa realizovali postupne. V súčasnosti je hlavná budova (priestor kancelárií, sklad náhradných dielov, baliareň) rozšírená o tri časti – výrobná hala servítky, sklad hotových výrobkov, sklad kartónov, sklad odpadu. V suteréne hlavne budovy, ktorý má plochu 136 m² sa nachádzajú skladové priestory, kotolňa, údržba.

V severnej časti areálu je samostatný sklad materiálu (súpisné č. 3673 na p. č. 4657/7), zastavaná plocha stavbou predstavuje 548 m². Budova je prízemná postavená v roku 2004, hlavná konštrukcia je oceľová po obvode oplechovaná. Táto budova nie je vykurovaná, využíva sa na sklad surovín a materiálu.

Inžinierske siete:

Napojené na všetky siete: elektrická prípojka, plynová prípojka, verejný vodovod a kanalizácia (od roku 1965). Elektrika hlavný merač sa nachádza v areáli výrobnej haly, ktorý je predmetom samostatného predaja, avšak fungovali spoločne.

Ostatné technické príslušenstvo: vzdušné kompresory, klimatizácia, ohrievače, kotle, tlakové nádoby, systémy osvetlenia a protipožiarny systém, kamerový (bezpečnostný) systém. Merač elektrickej energie je spoločný aj pre susedný areál Delis CV 1 (hala postavená oproti administratívnej budove, ktorá je tiež na predaj). V prípade potreby je možné merače osamostatniť, avšak tým, že areály sa využívali spoločne, nebolo to doteraz nutné. Taktiež protipožiarne centrum ďalších dvoch areálov spoločnosti (prevádzky Delis CV1 a Rozis CV2) je centralizované do budovy administratívy.

Súčasné využitie:

Administratívne centrum firmy (kancelárie), sklad surovín, sklad hotových výrobkov, spracovanie odpadu (z prevádzky Delis CV1), údržbárske činnosti.

Využitie v minulosti (história):

• Do roku 1960 sa pozemok využíval na poľnohospodárske účely a ako ovocný sad

• V roku 1965 bola skolaudovaná stavba s využitím materská škôlka

• V 80-tych a začiatkom 90-ych rokov nebola budova využívaná. To sa zmenilo až momentom kúpy budovy spoločnosťou Delis, ktorá budovu zrekonštruovala, pristavila, nadstavila pre svoje potreby - sklady, ľahká výroba v papiernictve.

• V roku 2006 Delis predal areál spoločnosti Georgia Pacific a väčšina výrobných aktivít bola postupne presunutá do novej prevádzky (zariadenia) Delis CV 1 (cez cestu)

• V rokoch 2011 – 2012 Georgia Pacific’s European operations zahrňujúce aj závod v Hlohovci kúpila SCA (neskôr Essity)

• Essity od roku 2012 nerobila žiadne zásadné zmeny vo využití areálu a prevádzky samotnej.

QREHS Management Systems

ESSITY Slovakia s.r.o. prevádzkovala svoju výrobu v súlade s:

• ISO 9001 Quality

• 14001 Environment and

• OHSAS 18001

• BRC

Filozofia spoločnosti je založená na vysokých štandardoch pre zdravotný a bezpečnostný manažment na pracovisku a pre zamestnancov a má kontinuálne stúpajúcu kvalitu.

Stav areálu:

Areál (budovy) sú v dobrom technickom stave, pravidelne udržiavané so všetkým potrebnými servisnými kontrolami a certifikátmi.

Prístup do areálu je zabezpečený z verejnej (mestskej) komunikácie. Diaľničný privádzať D1 je vzdialený 7 km. V minulosti sa využívala i železničná doprava, ktorá je v blízkosti.

Spoločnosť v Hlohovci vlastní tri areály:

• administratívna budova so skladovaním a výrobou na rohu ulíc Terézie Vansovej a Ľ. Zúbka

• výrobno-skladovací areál oproti administratívnej budove v samostatnom areáli na ulici Ľ. Zúbka s označením Delis CV1

• výrobno-skladovací areál na Kalinčiakovej ulici s označením Rozis CV2

Spoločnosť Essity je druhým najväčším papierenským závodom na Slovensku, svoju výrobu však presúva do Gemerskej Hôrky v rámci Slovenskej republiky, kde už pôsobia 25 rokov a i za hranice do novej prevádzky v Taliansku. Spoločnosť Essity vznikla vyčlenením výroby hygienických a zdravotníckych produktov zo švédskej skupiny SCA Group do samostatnej spoločnosti. Obchoduje približne v 150 krajinách a pod jej krídla patria značky ako TENA, Tork, Jobst, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, empo, Vinda a Zewa.

Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
neuvedené
Plyn:
áno
Voda:
áno

Na mape: Areál - Administratíva, výroba, skladovanie

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.