Útulná chalupa v romantickej vinárskej oblasti blízko Dunaja

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Chata

Obytná plocha:  
110 m
2
okres Nové Zámky
Belá
pred 170 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 165 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Útulná chalupa, vhodná na celoročné bývanie, sa nachádza v malebnej dedinke Belá, oproti parku rozprávkového kaštieľa Château Belá, najromantickejšieho historického hotela v Európe. Domček je v peknom zachovalom stave, stavaný z tehál v tvare písmena L.

Je to prízemný domček, s tromi izbami a neobytným podkrovím. Vchod do domu je zo zadu od dvora, z predsiene sa dá dostať cez prechodnú obývačku do spálne, druhé dvere vedú do ďalšej izby, kde sa nachádza menšia špajza a prechodná kupeľňa. Z kúpeľne sa možno dostať do kuchyne, ktorá disponuje ďalšou kúpeľňou a dreveným schodiskom vedúcim na povalu. Plynový kotol bol umiestnený do kuchyne, odkiaľ vedú ďalšie dvere von na zastrešenú terasu.

Na dvore boli postavené hospodárske miestnosti využívané na skladovanie náradia, na chov zvierat, či na uskladnenie potravín. Nachádza sa tu tiež letná kuchynka so zachovalou murovanou pecou a garáž, ku ktorej vedie betónová cesta. Originálna kopaná studňa s možnosťou napojenia na centrálny vodovod sa nachádza pod domom, ku ktorej sa možno dostať cez pivnicu. Chalupársku atmosféru vo vnútri domu navnadia krásne zachovalé drevené parkety a originálne vzorované obkladačky, vonku vás očaria farebné drevené okná a jelenie parohy povešané na stenách. Posedenie na terase v letných horúčavách spríjemní tieň vysokých viníc. Ak ste fanúšikom vína, tak vás tento domček zaujme svojou pivnicou využívanou na výrobu vína, svedčia tomu originálne drevené vínne sudy v pivnici a vínne rady ťahajúce sa naprieč záhradou. Na záhrade necelých 1000 m2 sa okrem viníc pestovala zelenina a rôzne druhy ovocia. Vďaka veľmi úrodnej pôde a južianskeho slniečka belianske kopce ponúkajú výborné podmienky k venovaniu sa vinárskej záľube.

Okrem viníc vás táto oblasť očarí krásnou prírodou, veľkým množstvom vodných plôch, lesov, termálnych prameňov, historických pamiatok a ďalších turistických atrakcií ponúkajúc nespočetné možnosti rekreácie a oddychu. V blízkosti obce sa nachádza prírodná rezervácia Parížske močiare, Kováčovské a Vyšehradské vrchy, krásne pláže rieky Dunaj, termálne kúpaliská Vadaš, Patince a Ostrihom, mesto, kde sa nachádza aj známa ostrihomská bazilika. Len 60 km od obce sa rozprestiera hlavné mesto Maďarska, Budapešť, a mnoho ďalších zaujímavých miest.

Plocha pozemku:
1028 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Pôvodný
Vyhotovenie domu:
Tehlový / murovaný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
Septik / žumpa
Plyn:
áno
Elektrický prúd:
áno
Úžitková plocha:
110 m2
Prístupová cesta:
Asfaltová

Na mape: Útulná chalupa v romantickej vinárskej oblasti blízko Dunaja

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.