Historická sýpka v meste Holíč

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Iné

Obytná plocha:  
1 m
2
okres Skalica
Holíč
Pod sýpkou
pred 71 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 67 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

RADO Reality exkluzívne ponúka na predaj historickú sýpku v meste Holíč.

Objekt je začlenený pôvodne ako výrazný dominantný solitér na návrší nad sídlom, následne ako hlavný objekt poľnohospodárskeho prevádzkového areálu pre úpravu a skladovanie obilia. Stavba barokovej sýpky, bola určená ako ústredná sýpka a začala pravdepodobne v roku 1757. odovzdaná do užívania bola v roku 1761.

Budova má obdĺžnikový pôdorys s 5 nadzemnými podlažiami a rozsiahlym skladovacím suterénom s dominantnou dvojtraktnou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Všetka nadzemné podlažia sú stavebne identické a vrátane suterénu zaklenuté. Dôvodom takého stavebného riešenia bola snaha eliminovať vysoké požiarne riziko a o snahu konštruktívne zvýšiť nosnosť jednotlivých podlaží. Sýpka je národnou kultúrnou pamiatkou vyhlásenou v roku 1990. V prízemí sú lokalizované sociálne zariadenia, denná miestnosť vrátane kuchynky, priestory laboratórií, sklady technických zariadení a podobne.

Zastavaná plocha sýpky je 2 452m2 a technická budova prislúchajúca 584m2. Voľná plocha okolo sýpky je 3 236m2.

Objekt je založený na základových pásoch z betónu, kameňa a tehál. Podzemné a dve nadzemné podlažia sú obvodovými masívnymi murivami hrúbky 150 – 195cm so stredovým pásom murovaných masívnych pilierov a klenutým stropom z tehál. Následné podlažie je kombinácia obvodových nosných murív s hrúbkami 120 – 135cm. Schody sú kamenné a drevené schodnicové bez pdstupníc.

Krytina je použitá pálená škridla na latách – Bobrovka. Podlahy sú z tehlových dlažieb, drevené, keramických dlažieb na prízemí a PVC. Omietky sú štukové s časti keramických obkladov. Vybavenie tvorí svetelná a motorová elektroinštalácia včítane bleskozvodu, hygienického zariadenia, kuchynská linka, laboratória a ústredné vykurovanie.

Objekt je vo veľmi dobrom technickom stave, krovy sú mimoriadne zachovalé a celý objekt je možné považovať za veľmi atraktívny s veľkým potenciálom využitia.

Ak vás táto ponuka zaujala a chceli by ste vedieť viac informácii o tomto zaujímavom objekte, neváhajte ma kontaktovať a dohodnúť si obhliadku.

Uvedená cena je konečná, pokiaľ sa zmluvné strany nedohodnú inak a nenavyšuje sa o odmenu sprostredkovateľa, v cene je zahrnuté právne poradenstvo, vyhotovenie kúpnych zmlúv, hypotekárne poradenstvo a uhradenie správneho poplatku za návrh na vklad do katastra nehnuteľností.

Radovan Rothacker

RADO Reality Group

Tel.: +421905635073

E-mail: rothacker@radoreality.sk

FB: Reality ZS

Plocha pozemku:
3236 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
neuvedené
Vyhotovenie domu:
neuvedené
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
neuvedené
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
neuvedené
Plyn:
neuvedené
Elektrický prúd:
neuvedené
Počet kúpeľní:
1

Na mape: Historická sýpka v meste Holíč

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.