Neveľký dom neďaleko Dudiniec

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Chata

Obytná plocha:  
140 m
2
okres Levice
Horné Semerovce
pred 99 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 52 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Dom na predaj v hontianskej obci Horné Semerovce, ktoré sa nachádzajú v južnej časti Slovenska a nájdete ho 6 km od kúpeľného mestečka Dudince.

Dom bol postavený v 40-tych rokoch minulého storočia z hlinených tehál a v priebehu rokov bola vykonaná dostavba z tehál. Z tehál je postavená aj letná kuchynka, ktorá je na dvore. Vykurovanie v dome je realizované ústredným kúrením tuhým palivom, voda je z vlastnej studne, odpady sú odvádzané do žumpy bez prepadu. V dome sú vymenené nové plastové okná a vonkajšie dvere. Pozostáva zo štyroch izieb, kuchyne, kúpeľne s wc a chodby. Interiér, okrem výmeny okien, potrebuje rekonštrukciu, po ktorej bude domček útulným priestorom na bývanie, resp. na chalupárenie. Za domom je záhrada, v ktorej nájdete broskyne, orech, slivku, jablone. Na dvore pred dverami robí príjemný tieň kučeravá vŕba a atmosféru spríjemňujú kvety a kríky. Zároveň s domom sa predáva aj 499 m2 vinice, ktorá sa nachádza v neďalekom extraviláne obce a je tam vysadený pôvodný vinič, ktorý sa roky pestuje v tejto lokalite.

Dom sa nachádza v centre obce, ktorej minulosť siaha do 13. storočia a históriu pripomínajú pozostatky runového písma, ktoré je možné vidieť v kostole aj dnes. Vďaka tejto pamiatke sa obec nazýva „dedinou runového písma“. Obec sa nachádza 6 km od kúpeľného mesta Dudince, ktoré je vyhľadávané pre svoju jedinečnú liečivú vodu ľuďmi z celej Európy. Wellnes v Dudinciach poskytuje svoje služby pre klientov po celý rok. Milovníci a objavovatelia pôvodného spôsobu života môžu navštíviť neďaleký Hrušov, ktorý je známy svojou „parádou“ počas letných dní. Asi 9 km od obce sa nachádza mestečko Šahy, ktoré je známe svojou bohatou históriou a aj v súčasnoti poskytuje rôzne možnosti kultúrneho a aj športového trávenia času svojich obyvateľov a návšterníkov. A tým, že mesto Šahy je zároveň hraničným mestom – po pár prekonaných kilometroch je možné objavovať krásy a pozoruhodnosti maďarského blízkeho vidieka.

Plocha pozemku:
1557 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po čiastočnej rekonštrukcii
Vyhotovenie domu:
Iný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
Septik / žumpa
Plyn:
nie
Elektrický prúd:
áno
Úžitková plocha:
140 m2
Prístupová cesta:
Asfaltová

Na mape: Neveľký dom neďaleko Dudiniec

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.