Chata v Poráčskej doline na Galmuse

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Chata

Obytná plocha:  
85 m
2
okres Spišská Nová Ves
Poráč
pred 92 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 72 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Číslo ponuky: 8080 - Ponúkame na predaj ATRAKTÍVNU ZRUBOVÚ CHATU S CELOROČNÝM VYUŽITÍM nachádzajúcu sa v krásnom prírodnom prostredí v Poráčskej doline (autom 3 minúty obec Poráč, 20 minút Spišská Nová Ves, 45 min Poprad, 60 min Prešov, 75 min Košice). Dolina patrí do turistickej oblasti Galmus, Volovské vrchy, nachádza sa v bezprostrednom susedstve NP Slovenský raj a svojou panenskou krásou býva tiež označovaná ako "druhý raj". Sú tu pešie turistické chodníky, cyklotrasy, bežecké trate, lyžiarske strediská v Poráčskej doline, SKI centrum Brodok. Výhodou je aj postupne rozvíjajúca sa turistická infraštruktúra, čo platí práve najviac o Poráčskej doline, kde sú dostupné rôzne služby najmä vďaka poracpark.sk - reštaurácia, bar, bowling, wellness, bazén, hotel, rôzne ihriská, ľadové klzisko. Galmus označuje mikroregión, do ktorého patria mestá a obce Spišské Vlachy (Zahura), Krompachy (Plejsy), Poráč, Olcnava, Matejovce a Slovinky.

Chata je situovaná na veľmi dobrom slnečnom mieste v rámci Poráčskej doliny, v chatovej oblasti, s priaznivou juhozápadnou orientáciou, priamo pod bukovým lesom, s výhľadmi na okolitú prírodnú scenériu. Nachádza sa na pozemku s celkovou výmerou 439 m2. K chate je jednoduchý prístup priamo z príjazdovej cesty. Vybudované je betónové parkovisko pre dve osobné autá. Pozemok je oplotený z 3 strán, kovovým a dreveným plotom s ochrannou fóliou.

Chata so zastavanou plochou 48 m2 (rozmery cca 6 x 8 m), má masívny kamenno-betónový základ, na ktorom je osadená drevená zrubová konštrukcia. Chata (kolaudovaná v 70.-tych rokoch) prešla významnejšou rekonštrukciou v rokoch 2013 a 2019. Chata je zateplená, podlahy na prízemí sú betónové, izolované drevotrieskou, po stenách zaizolované vatou, novými obkladmi, vymenené okná, bezpečnostné dvere na terasu, ktorá bola kompletne zrekonštruovaná vrátane nových pilierov, hydroizolácie, keramickej dlažby a zábradlia. Rekonštrukciou sa rozšírila na rozmery šírka 2,1 x dĺžka 5 m, čo umožňuje na terasu pohodlne umiestniť stôl so slnečníkom a sedením. Okná v chate sú vymenené - plastové, resp. eurookná. Strecha je pozinkovaný plech, pod krytinou je zaizolovaná min. vatou.

Po vstupe do chaty sa nachádza predsieň, z ktorej sa vstupuje jednak do kúpeľne (umývadlo, sprchovací kút a WC), ako aj ďalej do interiéru chaty. Vo vnútri na prízemí je kuchyňa s pecou a komplet zariadením (pracovná doska, príborník, riad), praktická komora a spoločenská miestnosť s výstupom na terasu a drevené schodisko vedúce na poschodie. V spoločenskej miestnosti sa otvára priestor celej šírky chaty, je tu veľký jedálenský stôl so sedením pre 10 osôb. Priestor má nefalšovanú chatársku atmosféru, steny obložené červeným smrekovcom, výzdoba štýlová - s prvkami tradičnej slovenskej dediny, chatárska literatúra, pohodlné sedenie. Miestnosti dominuje aj krbová pec s dostatočným výkonom na vykúrenie celej chaty. Na poschodie vedú drevené schody, kde sa nachádza veľká spálňa. Kapacita chaty slúži na pohodlné ubytovanie jednej rodiny, avšak počet lôžok je 7.

Chata je napojená na vodovod (obecný rezervoár), el. energiu, kanalizácia je riešená septikom. Vykurovanie je zabezpečené krbovou pecou. Na pozemku pri chate je altánok-prístrešok so sedením pre 10 osôb a vonkajší gril. Nad prístreškom je dreváreň so skladom (16 m2) slúžiaca aj ako dielňa s komplet zariadením pre domácich kutilov (el. prípojka 380 V, pracovný stôl so zverákom, cirkulár, el. brúska. záhradné náradie a pod. Bonusom chaty je možnosť celoročného využitia. Chata sa predáva aj s komplet nábytkom a zariadením viď foto.

Videoprezentácia ponuky je dostupná na odkaze: https://youtu.be/ViBBTihuV0M

Plocha pozemku:
439 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po čiastočnej rekonštrukcii
Vyhotovenie domu:
Iný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
Nie je
Plyn:
nie
Elektrický prúd:
neuvedené
Úžitková plocha:
85 m2
Zastavaná plocha:
48 m2
Počet kúpeľní:
1
Terasa:
áno
Vnútorný kozub:
áno

Na mape: Chata v Poráčskej doline na Galmuse

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.