Rezervované: Útulná zrekonštruovaná chalupa s prístavbou a okrasnou záhradou - Pukanec

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Chata

Obytná plocha:  
80 m
2
okres Levice
Pukanec
pred 94 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 84 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

3D link: https://livetour.istaging.com/52b08a47-2464-44d4-aede-12ea76dd118f

Útulná zrekonštruovaná chalupa s prístavbou tesne pred dokončením a okrasnou záhradou. Pôvodná stavba bola postavená v roku 1870 z nepálenej tehly.

Predná časť chalupy (2 miestnosti a menšia kúpelňa) prešla kompletnou, ale citlivou rekonštrukciou so zachovaním pôvodných prvkov dobovej architektúry. Nová elektroinštalácia, vodoinštalácia, nové odpady, nová žumpa, nové ústredné kúrenie , nové podlahy - sú v harmónii s pôvodnými, ale zrekonštruovanými drevenými zárubňami, dverami, oknami, hradami. Ústredné kúrenie na pevné palivo sa môže nahradiť aj kúrením v tradičných kachľových peciach. Strecha s tradičnou pukanskou škridľou na prednej časti domu ostala pôvodná, ale bola posilnená.

Zadná časť domu bola rozobratá a nahradená prístavbou z pórobetónových tehál s izolačnými drevenými trojsklami s výhľadom na Štiavnické vrchy a vrch Sitno. V prístavbe sú zavedené a inštalované všetky inžinierske siete ako voda, elektrina, kúrenie, odpady, dokonca sú vytiahnuté aj do podkrovia, ktoré je vhodné na jeho zobytnenie s nádhernými výhľadmi na okolitú prírodu. Nové umývadlo, batérie, vaňa, polystyrén na zateplenie prístavby sú zakúpené a sú v cene nehnuteľnosti. Strecha nad prístavbou je tvorená novou drevenou konštrukciou, krytinu tvorí taktiež tradičná pukanská škridľa. Z nedokončej terasy sa nám otvára úžasná panoráma Štiavnických vrchov. Na povale nájdeme nový zaizolovaný bojler na ohrev vody, ktorý nie je potrebný vypúšťať ani v čase najväčších mrazov.

Pod pórobetónovou prístavbou nájdeme pivnicu využívanú ako dielňa. Pri stavbe nájdeme ďalšie technické a skladové priestory.

Vkusne upravené nádvorie a okrasná záhrada za chalupou ponúka naozajstné skvosty našej aj subtropickej flóry - ázijské hrušky, figovníky, banánovníky , višňu, paulóniu, rodiace kiwi, majestátnu lipu, kučerovú vŕbu a iné okrasné kry. Malá záhradka s obrábanou úrodnou pôdou slúži na dopestovanie si zeleniny.

Obec Pukanec je obľúbenou destináciou chalupárov z celého Slovenska. Naša nehnuteľnosť ponúka príjemné prírodné prostredie, krásne výhľady na Štiavnické vrchy z pozemku a z terasy, milých susedov a taktiež plnohodnotné súkromie. Veľká časť starožitného nábytku a zariadenie je v cene nehnuteľnosti.

Plocha pozemku:
818 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po čiastočnej rekonštrukcii
Vyhotovenie domu:
Iný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
Septik / žumpa
Plyn:
v blízkosti pozemku
Elektrický prúd:
áno
Úžitková plocha:
80 m2
Prístupová cesta:
Asfaltová

Na mape: Rezervované: Útulná zrekonštruovaná chalupa s prístavbou a okrasnou záhradou - Pukanec

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.