Chalupa v hodinovej veži PIARG, Banská Štiavnica

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Chata

Obytná plocha:  
230 m
2
okres Banská Štiavnica
Štiavnické Bane
pred 83 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 40 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

V Štiavnických Baniach, 6km od Banskej Štiavnice Vám ponúkame skvost technickej banskej architektúry z 18. storočia.

Prvá časť nehnuteľnosti je plne obývateľná s charakterom vidieckeho domu, elegantne zrekonštruovaná v polovici 90 rokov s prihliadnutím na vysoký štandard pamiatkového ústavu. Vstup je do priestrannej chodby, z ktorej prejdeme do haly s kuchyňou a jedálňou s masívnou kachľovou pecou. Ďalej pokračujeme do spálne. Moderná kúpeľňa s toaletou je tiež súčasťou tohto interiéru. Na 1.nadzemnom podlaží sú zachovalé drevené podlahy a stropy.

V suteréne sa nachádza hosťovský byt so samostatným vchodom a veľkou kúpeľnou s kamennými obkladmi a dlažbami. Objekt je ponúkaný aj so starožitným nábytkom.

Druhá časť budovy, technická budova, je v čiastočne zrekonštruovanom stave so zachovaným charakterom. V budove boli umiestnené banské technické diela a slúžili na odčerpanie vody z banských diel v bezprostrednom okolí. Sála, ktorá v objekte vzniká, je podpivničená a pod objektom sa nachádzajú aj vstupné šachty do zlatých bani. Tento pozoruhodný a dramatický priestor čaká na novú myšlienku. Veľkorysé múry a konštrukcia budovy tvorená andezitom, zaručuje dominantný ráz budovy v srdci Štiavnických vrchov len 6 km od Banskej Štiavnice a 7 km od Sitna. Neďaleko objektu je bez počet rekreačných príležitostí pri štiavnických jazerách z mnohých napr. Richňavské jazero a Počúvadlo. Lyžovať sa môžete v rezorte Salamandra. Celá lokalita poskytuje množstvo kultúrnych pamiatok a udalostí. V prípade rekonštrukcie je možné čerpať z fondov na obnovu pamiatok. Pokiaľ ste milovníci Banskej Štiavnice a jej histórie, táto ponuka Vás uchváti.

Národná kultúrna pamiatka. Energetická trieda G.

Plocha pozemku:
870 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po čiastočnej rekonštrukcii
Vyhotovenie domu:
Iný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
Septik / žumpa
Plyn:
nie
Elektrický prúd:
áno
Úžitková plocha:
230 m2
Prístupová cesta:
Asfaltová

Na mape: Chalupa v hodinovej veži PIARG, Banská Štiavnica

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.