263-20/2017 Predaj kúrie Štvrtok nad Váhom

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Iné

Obytná plocha:  
1100 m
2
okres Trenčín
Štvrtok
pred 380 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 288 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

263-20/2017 Predaj kúrie Štvrtok nad Váhom

Pri kontaktovaní realitného makléra uveďte prosím číslo inzerátu 263-20/2017

Rozhodli sme sa predať gazdovskú usadlosť v obci Štvrtok nad Váhom asi 5 km od obce Nové Mesto nad Váhom a 18 km od krajského mesta Trenčín vo veľmi peknom prostredí Bielych Karpát.

Gazdovská kúria je na pozemku o celkovej rozlohe 7 322 m2 s prekrásnou scenériou obrovského ovocného sadu, kde rastú čerešne, višne, marhule, mladé broskyne, nektarinky, hrušky, rôzne odrody sliviek a veľa orechov, lieskovcov. V prednej časti je vysadené malinisko šľachtených malín, černíc a niekoľko rodiacich sadeníc kiwi a dokonca aj figy. V zadnej časti kúrie sa po hospodárskej budove ťahá sladké tmavé hrozno.

Dve samostatne stojace stavby s úžitkovou plochou 502 m2 sú napojené na inžinierske siete , sú v štádiu rekonštrukcie pripravované na bývanie.

Pôvodne zemianska 8 izbová kúria sa nachádza v pravej časti pozemku a skladá sa z dvoch častí. Obytný priestor a hospodárska časť. Celá táto stavba je postavená z nepálenej tehly, pričom hrúbka stien je 1m. Budova je v poriadku, steny sú suché, hrúbka a kvalita stien zaručuje rovnakú, príjemnú klímu v miestnostiach v lete aj v zime (vyrovnaná vlhkosť a teplota ovzdušia), jednoducho zdravé bývanie.

V obytnej 5 izbovej časti s úžitkovou plochou 150 m2, v jednej miestnosti stojí krásna kachlicová pec, pripravená na vykurovanie celej tejto časti.

V ľavej časti pozemku stojí budova, kde sa nachádza 3 izbová časť s úžitkovou plochou 62 m2. Za týmto obytným priestorom pokračuje hospodárska budova, hospodárske priestory v pôvodnom stave, kde sa nachádzajú veľké priestory na chov dobytka, alebo ustajnenie koní s aktuálnou možnosťou využitia priestoru na moderný štýl – napr. bowling. Budova bola postavená neskoršie ako prvá, múry sú už z kvalitnej pálenej tehly, sú v dobrom stave, izolácia v poriadku, steny sú je suché. Strecha v tejto časti je ale zlá a je nutné ju vymeniť.

Samozrejmosťou usadlosti je aj vlastná studňa cca 22 m hlboká s napájadlom pre kone.

Táto stará gazdovská kúria ponúka priestor na pohodlné bývanie, gazdovanie, podnikanie v každom ohľade. Je to ideálne miesto pre kombináciu bývania s podnikaním aj vzhľadom na strategickú polohu v strede obce, pričom však záhrada sa svojou zadnou časťou dotýka polí za ktorými je les.

Má veľmi zaujímavú históriu, ponúkla útočisko a domov zaujímavým ľuďom, významným zemanom na Považí, taktiež ju vlastnil aj neznámy poľský šľachtic a nedá mi nespomenúť, že sa tu v detstve pobývala aj známa spisovateľka Vilma Jamnická.

Je dobre situovaná a hlavne výborne riešená. Po zatvorení vstupnej brány máte výhľad len do romanticky dýchajúcej časti usadlosti, všetky starosti všedného dňa zostávajú na ulici a Vy ste ponorení a pohltení atmosférou romantiky a čaká len na Vás, aby ste si ju zariadili, aby ste jej vdýchli život podľa Vašich predstáv a túžob. V tej usadlosti sa harmonicky spája drsnosť zložitých životných podmienok moderného sveta s romantickou krásou pohľadu na čistú prírodu.

Nehnuteľnosť je vhodná na hospodárenie, agroturistiku, prípadne na penzión v prírode.

Nutné vidieť osobne.

Možnosť financovať aj cez hypotekárny úver s ktorým Vám radi poradíme.Viac inzerátov nájdete na http://www.mreality.sk/

Kontakt:

mobil: 0903903009

email: info@mreality.sk

Plocha pozemku:
neuvedené
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
neuvedené
Vyhotovenie domu:
neuvedené
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
neuvedené
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
neuvedené
Plyn:
neuvedené
Elektrický prúd:
neuvedené

Na mape: 263-20/2017 Predaj kúrie Štvrtok nad Váhom

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.