Chata so slivkovým sadom v malebnej osade v Javorníkoch na predaj

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Chata

Obytná plocha:  
40 m
2
okres Bytča
Veľké Rovné
pred 201 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 161 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Chata, ktorej prednosťou je že je vedená ako rodinný dom, bola nanovo postavená na pôvodnej kamennej klenbovej pivnici v osade na kopci nad obcou Veľké Rovné okolo roku 2003. Jej konštrukcia je zmiešaná – časť je vymurovaná a zvyšok je postavený z dreva s výplňou z tepelnej izolácie. Kvalitná hliníková strecha je takisto zateplená.

Vstupnými dverami vojdete do útulného obývacieho priestoru prepojeného s kuchynkou. Srdcom obývacieho priestoru sú krásne liatinové kachle, zhotovené na zákazku, ktoré pohodlne prehrejú celú chatu aj v tuhých zimách, aké tu v horách ešte vždy vedia byť. Z balkónika sa môžete kochať krásnym výhľadom na hory a dolu do dolín. Ďalší balkón sa nachádza na druhom podlaží, kam sa dostanete po mlynárskych schodoch. Tu je otvorený priestor so sedením a spálňa.

K chate patrí aj menšia hospodárska stavba s dielňou a suchým WC. V chate sú pripravené rozvody vody, ktorú majitelia plánujú zaviesť z neďalekej studničky alebo zriadiť vlastnú studňu či rezervoár. Udržiavaný sad, prevažne so slivkami, je v stráni pod chatou. Na dvorčeku je vydláždené posedenie so záhradným krbom a skalkou s okrasnou výsadbou. Atmosféru dotvárajú aj staré, ale pravidelne rodiace stromy ako orech či hruška. Chata je svojou polohou a orientáciou na juhozápad stvorená pre milovníkov výhľadov.

Obec Veľké Rovné je známa svojou drotárskou minulosťou, je vstupnou bránou na hrebene Javorníkov, kadiaľ vedie nespočetné množstvo turistických a lesných chodníčkov. Nad obcou je z hlavnej cesty napojenie na udržiavanú Beskydsko-Javornícku lyžiarsku bežeckú magistrálu, do strediska SKI Makov je to 20 kilometrov. Do Bratislavy, ktorá je vzdialená 190 km sa dostanete po diaľnici nájazdom v okresnom meste Bytča, ktorá je odtiaľto 12 kilometrov.

Plocha pozemku:
915 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po kompletnej rekonštrukcii
Vyhotovenie domu:
Iný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
Nie je
Plyn:
nie
Elektrický prúd:
áno
Úžitková plocha:
40 m2
Prístupová cesta:
Asfaltová
Vnútorný kozub:
áno

Na mape: Chata so slivkovým sadom v malebnej osade v Javorníkoch na predaj

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.