Ponúkame na predaj areál s rozlohou 83 ha, ktorý poskytuje ubytovanie, chov dobytka, chov koní a

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Stavebný na komerčné účely

Celková plocha:  
830000 m2

okres Prievidza
Kľačno
pred 147 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 42 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Ponúkame na predaj zabehnutý ranč alebo osadu s rôznymi možnosťami ďalšieho využitia. Nachádza sa v oblasti Hornonitrianskej kotliny odkiaľ severne nasledujú hrebene Malej Fatry s najvyšším vrchom Kľak. Je to v okrese Prievidza a to priamo nad obcou Kľačno, ktorá je od Prievidze vzdialená 16 km.

Nie je to klasický predaj nehnuteľnosti, ale ide o predaj celej spoločnosti, ktorá je majiteľom hnuteľného aj nehnuteľného majetku. Pokiaľ ide o areál, tak je dôležité poznamenať, že ide o ucelený areál, ktorého rozloha je spolu 83 hektárov. Jednotlivé parcely sú evidované ako zastavané plochy a nádvoria a trvalý trávnatý porast. Vo vlastníctve spoločnosti sú pozemky pod nehnuteľnosťami. Ostatné parcely sú vo vlastníctve pozemkového fondu s platným dlhodobým nájmom. Na pozemku sú dve studne, jedna je kopaná s hĺbkou cca 10 m a druhá je vŕtaná s hĺbkou 50 m.

Do areálu sa vchádza priamo od hlavnej cesty na konci dediny v smere na Žilinu. Hneď na začiatku za vstupom stojí dvojpodlažný, podpivničený rodinný dom. Povedľa domu vedie cesta ďalej cez celý areál. Tá najdôležitejšia časť sa nachádza približne v jeho strede.

A práve tu sa nachádza hospodárska časť, ktorá pozostáva z novostavby stajne pre kone s deviatimi ustajňovacími boxami, ktoré sú prepojené s maštaľou pre hovädzí dobytok. Kapacita ustajneného hovädzieho dobytku je cca 20 – 25 kusov. Na obidvoch koncoch maštale sú senníky. Rovnako je tu aj poľnohospodársky sklad, ktorý slúži na uskladnenie a zazimovanie strojov a poľnohospodárskej techniky a náradia. Ďalej tu je letná kuchynka s altánkami, z ktorých nie je problém v budúcnosti urobiť aj občerstvenie, prípadne reštauráciu.

Predmetom tohto predaja je teda ako sme spomínali okrem nehnuteľného majetku aj majetok hnuteľný. Ten pozostáva zo zariadení, strojov, áut s prívesmi a dvoch traktorov z toho je jeden nový s čelným nakladačom. A čo sa týka dobytka, tak aktuálne ide o 21 kusov hovädzieho dobytka plemena charolaise. A bonbónikom hospodárskej časti tohto areálu sú aj tri kone.

Okrem hospodárskej časti areálu je jeho súčasťou aj ubytovacia časť, ktorá sa nachádza rovnako v strede areálu a s celoročnou prevádzkou. Ide o novostavbu drevenice, ktorá je kompletne vybavená a zariadená.

Pozostáva z jedného apartmánu a zo štyroch izieb. Kapacita spolu je pre 21 ľudí. Samotné ubytovanie je pravidelne navštevované počas celého roka rodinami s deťmi a zaručuje pre všetkých naozajstný zážitok aj s možnosťou jazdy na koňoch.

Vlastniť túto osadu znamená:

- spravovať ucelený pozemok s rozlohou 83 hektárov

- pokračovať v chove hovädzieho dobytka a koní

- starať sa o zabehnutú prevádzku novostavby drevenice, ktorá poskytuje celoročné ubytovanie

- možnosť využiť vonkajšie altánky a rozšíriť aktivity aj o občerstvenie, prípadne o reštauráciu

- areál sa nachádza priamo v prírode pod Kľakom na trase Prievidza – Žilina, čo poskytuje priestor na rôzne nápady, ktoré sú priam ideálne pre tento areál ako zaujímavé akcie, detské tábory, odychovo relaxačné centrum alebo westernové mestečko.

V prípade vášho záujmu o obhliadku ma môžete kontaktovať na tel. 0948 969 676 alebo pavol.kakas@alfareality.sk.

Sledujte naše novinky a pridajte sa k nám aj na FACEBOOKU :)

Forma vlastníctva:
Firemné
Terén:
neuvedené
Vodovodná prípojka:
nie
Elektrická prípojka:
nie
Kanalizačná prípojka:
nie
Plynová prípojka:
nie
Telefónna prípojka:
neuvedené
Pripravenosť k výstavbe:
neuvedené

Na mape: Ponúkame na predaj areál s rozlohou 83 ha, ktorý poskytuje ubytovanie, chov dobytka, chov koní a

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.