Banícky dom s luxusným výhľadom na Sitno.

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Chata

Obytná plocha:  
90 m
2
okres Banská Štiavnica
Banská Štiavnica
pred 60 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 32 tyždňami
Aktualizované:  
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Predávame romantické miesto na bývanie alebo chalupárčenie v Banskej Štiavnici.

Pôvodne banícky dom je umiestnený na slnečnej, južne orientovanej terase s exkluzívnym výhľadom na vrchol Štiavnických vrchov Sitno. Leží v katastrálnom území mesta Banská Štiavnica, ale zároveň je mohutnou vegetáciou izolovaný od okolia, takže má absolútny pokoj a súkromie, na dvore kľudne môžete žiť nahí. Dom je obklopený prírodou, z obývačky sa za 5 minút dostanete do lesa.

Dom bol rekonštruovaný približne v roku 2000, kedy mu pribudla kúpeľňa s WC a potom okolo roku 2012, kedy bolo zobytnené podkrovie. V prízemnej časti domu sa nachádza vstupná chodba, kuchyňa, dve izby, kúpeľňa a WC, v podkrovnej časti jedna priechodná miestnosť a dve samostatné izby.

Dom je pripojený na elektrinu, má prívod mestskej vody a je v ňom zavedený vysokorýchlostný internet. Kúri sa pevným palivom kombinovaným s elektrinou. Odpad je zvedený do žumpy.

K domu ďalej patria dve hospodárske budovy – DREVÁREŇ s murovanými základmi, ktorú je možné prepojiť s domom ako ďalšiu izbu a samostatne stojaca DIELŇA na dvore.

K nehnuteľnosti vedie spevnená cesta s možnosťou parkovania priamo pri vstupe na pozemok.

Na hlavnej terase sa nachádza zeleninová a bylinková záhrada, na pozemku nad domom je sad s ovocnými stromami, kríkmi, ohniskom a množstvom priestoru pre detskú zábavu (hojdačky, trampolína, šmýkačka). Na dvore je miesto pre kruhový bazén s priemerom 5 m.

Dom dosiaľ slúžil na trvalé bývanie, ale je rovnako vhodný na rekreačné účely. Banská Štiavnica ponúka bohaté kultúrne, ale aj športové či prírodné vyžitie. Dojazd do centra mesta je 8 minút. Priamo z domu sa dá vyraziť na množstvo turistických ciest napríklad smerom na Sitno (3 hod.), ale aj pešo k tajchom Evička, Vindšachta, Bakomi či Klinger. Na krátky dojazd je tiež lyžiarske stredisko Salamandra Resort z hornej prístupovej cesty v Hornej Rovni.

V prípade záujmu vieme k domu ponúknuť dvojpodlažnú GARÁŽ stojacu priamo pri hlavnej príjazdovej ceste. Garáž má prívod elektriny, vody a dve okná a má tým pádom široké uplatnenie – od parkovania auta, cez prevádzku automechanika až po menšiu obchodnú prevádzku, cena za garáž je 15.000 eur.

Plocha pozemku:
1599 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po kompletnej rekonštrukcii
Vyhotovenie domu:
Iný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
Septik / žumpa
Plyn:
nie
Elektrický prúd:
áno
Úžitková plocha:
90 m2
Prístupová cesta:
Asfaltová
Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.