Môžu esenciálne oleje zvyšovať kvalitu bývania - nehnutelnosti?

Ako súvisia nehnuteľnosti a aromatické esenciálne oleje? 

Na prvý pohľad sa zdá, že tieto dva pojmy nemajú nič spoločné, no byt, dom, či chata, ale aj kancelársky priestor, garáž a pivnica sú miesta, kde sa pohybujú ľudia a trávia v nich prevažnú časť svojho života. Zároveň reality predstavujú významnú časť majetku ich vlastníkov a veľmi dobre uchovávajú svoju hodnotu. Dôvodov uvedomiť si, pri čom všetkom nám môžu napomáhať éterické oleje je veľa... ak poznáme ich účinky.


Esenciálne oleje sú aromatické prchavé olejové látky, ktoré sa nachádzajú v rôznych častiach rastlín, v listoch, kvetoch, kôre, semenách a plodoch, v koreňoch a dokonca v živici. Slúžia na obranu a ochranu rastlín pred nákazou ako sú plesne, vírusy a baktérie (čiže patogény), a pred škodcami. Tieto všetky schopnosti môže človek využiť vo svoj prospech, ak esenciálne oleje získa v silnej koncentrácii a aplikuje ich na svoje bezprostredné životné prostredie.

1. Osviežovanie a aromatizácia vzduchu

Svieže vône vhodne zvolených aroma-olejov spríjemnia atmosféru v miestnostiach a hlavne eliminujú nepríjemný zápach tam, kde je to potrebné. Niektoré budovy a miestnosti sú hendikepované zápachom do takej miery, ktorá znižuje ich hodnotu a často nepomôže ani odstrániť ho. Vzduch je stále v slabšej miere cítiť a atmosféra je nepríjemná – nikto v takých priestoroch nechce zostať a nebude sa tu cítiť príjemne. Pravidelné používanie éterických olejov je veľmi odporúčané v takýchto prípadoch a obzvlášť v priestoroch, kde sa „zamorenie“ vzduchu opakuje príchodom ľudí  (na toaletách a pod.).


2. Esenciálne oleje na dezinfekciu vzduchu

Vybrané druhy olejov v špeciálnej kombinácii majú prekvapivé schopnosti eliminovať vzdušné patogény, ktoré sú pôvodcom infekcií. Difúzovaním studenou parou dokážu prírodnou cestou výrazne znížiť obsah vyskytujúcich sa spór plesní, baktérií a vírusov. Dôležité je brať do úvahy veľkosť a rozmer miestnosti a prispôsobiť jej kapacitu a umiestnenie prístroja - difúzera. V priestoroch s veľkou koncentráciou ľudí znižujú riziko nákazy – čakárne, školské triedy, tréningové učebne a sály, hromadné kancelárie typu open space, kantíny. V praxi overené pravidelné používanie olejov na dezinfekciu vzduchu, znižujú chorobnosť v predškolských zariadeniach.


  

3. Emocionálne pôsobenie esencialnych olejov podľa požiadavky

Zložky v aromatických éterických olejoch majú schopnosť ovplyvňovať náladu ľudí, koncentrovať pozornosť a podporovať rozumové schopnosti ako pamäť a kreativitu. Môžu zároveň prispieť k rozhodnutiu kúpiť nehnuteľnosť, či iný výrobok a produkt. Človek sa rozhoduje nielen rozumom ale aj srdcom. Práve na túto emocionálnu stránku človeka vedia esenciálne oleje zapôsobiť.

V zahraničí sa používa difúzovanie olejov na podporenie schopností pracovníkov. Kreativitu podporujú citrusové aroma oleje ako pomaranč, mandarínka a citrón. Tvorivé kolektívy, marketingové agentúry, oddelenia reklamy používajú tieto esenciálne oleje na zapojenie pravej mozgovej hemisféry, ktorá je zdrojom nápadov a tvorivosti.

Pepermintový esenciálny olej (mäta) zlepšuje koncentráciu, sústredenie a rozjasňuje myseľ. Používajú ho spoločnosti pri analytických úlohách, v účtovných a finančných oddeleniach, kde je potrebná presnosť a precíznosť. Špeciálne zmesi olejov uvoľňujú nahromadené emócie, uľavujú pri zármutku, rozladení a hneve. Používajú sa v priestoroch nemocníc, čakárňach pred ambulanciou, domoch smútku, ale môžu postupne zmeniť prístup aj „zlého šéfa“!

4. Terapeutické liečivé pôsobenie esenciálnych olejov na ľudí

Oleje difúzované v priestoroch nehnuteľností môžu výrazne pozitívne ovplyvniť zdravie ľudí, ktorí sa v nich pohybujú alebo ich obývajú. Zmesi na dýchanie a liečbu respiračných (dýchacích) problémov nie len krásne voňajú, ale i liečia kašeľ, uvoľňujú hlieny, zmierňujú spazmy pri astme, zlepšujú dýchanie, odstraňujú pocit upchatého nosa a prínosných dutín.

Zmes esenciálnych olejov na podporu imunity On Guard, stimuluje imunitný systém, ktorý dokáže lepšie odolávať nákaze a zvládať infekciu organizmu. Levanduľový olej difúzovaný v spálňach pôsobí na vegetatívny nervový systém, uvoľňuje myseľ a zmierňuje úzkosť, aby človek pokojnejšie spal.


5. Zlepšenie kvality nehnuteľností a priestorov

Zmesi aroma olejov a aj samostatné aroma oleje môžu odstrániť problémy, ktoré sa spájajú s domami, pivnicami, chatami a kanceláriami. Čistenie povrchu zariaďovacích predmetov – stolov, podláh, kľučiek, zábradlí pomocou citrónového oleja a ochrannej zmesi On Guard je nielen vysoko účinné, ale aj voňavé. Neobsahuje syntetické chemikálie, dráždivé látky, chlór, hydroxid sodný.

Citrónové esenciálne oleje majú silnú bieliacu schopnosť. Oleje z klinčeka, škorice, divokého pomaranča a rozmarínu, eukalyptu dezinfikujú povrchy. Pracovná plocha kuchynskej linky je po umytí týmito olejmi okamžite dezinfikovaná a takáto zostane niekoľko dní. Oleje (samozrejme, ak ich neumyjeme) si zachovajú schopnosť zabíjať patogény po dlhšiu dobu. Plesne v rohoch miestností, kútoch, na stenách, kde dochádza k roseniu v súvislosti s tepelným mostom sa dajú odstraňovať oreganovým olejom. Tento vysokoúčinný olej difúzovaný do vzduchu alebo rozprášený priamo na napadnutú plochu dokáže zničiť nielen spóry ale celé kolónie plesní a húb. V zahraničí sa používa pri reštaurovaní a skladovaní kníh v archívoch. Tie bývajú napadnuté plesňovými kmeňmi a vzácne knihy nemožno dezinfikovať chlórom a inými konvenčnými chemikáliami. Oregano a tymian difúzovaný v blízkosti plesňou poškodených archívnych dokumentov dokáže vybieliť starý papier. Tiež difúzovaný v priestoroch knižníc, depozitároch ochraňuje aj pracovníkov, ktorí by inak boli ohrození spórami kontaminovaným vzduchom.


 

Vhodné esenciálne oleje pre Vaše účely Vám odporučí skúsený predajca, pričom dôležité je brať ohľad na ich kombináciu. Preto sa vždy poraďte, alebo postupujte podľa odbornej literatúry.

Anna.

Späť

Bývanie v meste a na dedine

Ako sa hovorí, život je otázka priorít. Túto vetu nepoznáme len ako slogan jednej reklamy, ale týka aj spôsobu nášho života v oblasti hodnôt, či praktického života, napr. bývania. Asi najviac sa však prejavuje vo výbere možnosti bývania v meste, alebo na vidieku. Zatiaľ čo v iných oblastiach bývania sa dá čitateľom presne poradiť, výber z týchto dvoch oblastí je skôr témou, kde samotné rozhodnutie je akousi zmesou vlastného presvedčenia a finančných možností, ktoré na splnenie svojej túžby máte. Aj keď Slovensko nepatrí k tým najvyspelejším krajinám..

Úskalia pri predaji rodinného domu

Faktory ovplyvňujúce cenu nehnuteľnostiOblasť, prostredieDopravná dostupnosť a inžinierske sieteAko môžu inžinierske siete ovplyvniť cenu?Prístup na pozemokStav vašej stavbyZapojiť do predaja realitnú kanceláriu? Ako postupovať?Na čo si treba dať najviac pozor? Ceny nehnuteľností u nás stagnujú. Podobne ako všade inde. Nie je to nič zarážajúce, aj keď sa po všetkých integračných procesoch, ktorými naša krajina za posledné roky prešla, predpokladal úplne opačný proces. Takže ako dom čo najvýhodnejšie predať? Kde sú výhody realitnej kancelárie? A ako..

Realitné kancelárie na Slovensku Realitné kancelárie na Slovensku

Založenie realitnej kancelárie Výber realitnej kancelárie Serióznosť realitných maklérovNa čo si dať pozorRozhodli ste sa predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, ale neviete ako na to? Nemáte skúsenosti a ani prehľad na trhu s nehnuteľnosťami? Neostáva vám teda nič iné iba sa spoľahnúť na realitnú kanceláriu, ktorá vám určite ochotne poradí a pomôže s predajom vašej nehnuteľnosti. Samozrejme, musíte počítať s tým, že táto pomoc vás bude niečo aj stáť. Realitné kancelárie majú viac skúseností s predajom a súvisiacou administratívou ako bežný človek,..

Výstavba ihrísk pre deti - ako po novom?

Naša obec disponuje pozemkom, na ktorom by sme chceli obnoviť materskú škôlku, zriadiť detské ihrisko, ktoré by malo byť prístupné pre všetky deti. Ihrisko bude vybudované svojpomocne s pomocou našich obyvateľov, tiež financované zo zbierky. Dostala sa nám informácia, že ihriská musia spĺňať nejaké nové a prísne kritériá, v opačnom prípade by nebolo možné ihrisko pre deti - preliezačky, pieskovisko a pod. sprístupniť deťom. Musí by teda ihrisko vybudované podľa nejakých noriem (napr. kovové), vraj EÚ niečo uzákonila. Ktorý zákon upravuje spôsob výstavby..

Úprava predkupného práva pri prevode nehnuteľností

Pojem „predkupné právo“Jedným z oprávnení vlastníka veci a teda aj nehnuteľnosti je právo nakladať s vecou. Vlastník môže s vecou disponovať - napr. vec užívať alebo aj previesť na iného. V prípade, ak vec vlastnia viaceré osoby, hovoríme o vzniku podielového spoluvlastníctva, v prípade manželov ide o bezpodielové spoluvlastníctvo manželov.Kým dispozičné oprávnenie nakladať so spoločnou nehnuteľnosťou prislúcha všetkým spoluvlastníkom spoločne, právo disponovať so svojím podielom na nehnuteľnosti prislúcha každému spoluvlastníkovi samostatne.Ak..

Kúpa bytu v prospech maloletej osoby a zákonné zastúpenie

Chceme pre dcéru, ktorá ešte nedosiahla 18 rokov, kúpiť byt ako odmenu k maturite. Ako máme v danej veci postupovať, je potrebné uviesť jej meno priamo v kúpnej zmluve ako aj uviesť jej podpis? Alebo kto podpisuje zmluvu, keď byt nadobudne naša dcéra. Niekde som počula, že vraj sa vyžaduje aj zásah súdu, hoci mi to pripadá divné. Ako to bude s elektrárňami, správcom a pod.? Ďakujem za odpoveď. Jana Š., Nitra Maloletý zmluvu nepodpisuje V samotnom texte zmluvy o nadobudnutí nehnuteľnosti (kúpna zmluva a pod.) uveďte vašu dcéru ako nadobúdateľa nehnuteľnosti...

Najlepšie investície do nehnutelnosti ...

Problémy s hypotékou?

Problém je na sveteKeď musí zasiahnuť bankaBanky znižujú úrokové sadzby   Nie je nič ľahšie. Jednoduchá cesta k bývaniu. Stačí len prísť. Riešenie ušité priamo na mieru. To sú len niektoré reklamné slogany, ktoré nás tak často oslovujú a pútajú našu pozornosť na rôzne produkty vedúce k vlastnému bývaniu.Spôsobov, ciest a produktov vedúcich k vlastnému bývaniu je v dnešnej dobe a situácii na trhu skutočne mnoho. Pritom nemusí ísť bezpodmienečne len o získanie nového bytu či domu, ale aj napríklad o kúpu zariadenia, stavbu garáže či bazénu,..

Ako sa nestať obeťou realitného podvodu

 Ak sa spomenie termín realitný podvod, väčšinou každému napadne nejaký nedávny zločin bytovej mafie , táto otázka je však omnoho komplikovanejšia a jej „mafiánska“ stránka je len jednou časťou zla, aj keď má bezpochyby najviac tragických koncov. Podvody s realitami sa však netýkajú len osamelých starších ľudí a mŕtvol vylovených z rybníkov - oveľa viac je tých „prozaických“ prípadov, okolo ktorých sa robí menej kriku, avšak ich dôsledky sú pre postihnutých takisto ničivé a vo všeobecnosti by mali byť varovaním. Poďme sa teda pozrieť..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.