Škôlka - Bratislava a v iných veľkých mestách

Čo sa Vám vybaví, keď vidíte škôlku alebo len napísané slovo škôlka? Spomienka na detstvo, či zabudnutá povinnosť vyzdvihnúť dieťa.. Škôlka ale aj jasle pritom súvisia s bývaním a je veľkou výhodou mať škôlku poruke. Z tohto dôvodu poloha škôlky ovplyvňuje hodnotu bývania a kancelárií. Je to veľmi podobné ako keď si ľudia vyberajú prácu podľa vzdialenosti od ich bydliska alebo podľa možnosti parkovania, či prístupu verejnou dopravou. V každom prípade si vlastne prepočítavajú, koľko z ich života strávia cestovaním, nakoľko do práce chodia každý deň (neberme do úvahy trend zavádzania práce z domu - homeoffice). Rovnako je to so škôlkou a prvými ročníkmi školy. Dieťa vodí rodič každý deň a za rok tento čas narastie do neuveriteľných čísiel. Ak niekto nemá škôlku blízko práce, po ceste alebo pri byte, a denne strávi cestou do škôlky 20 minút a cestou späť tiež 20 minút, urobí to 2x denne, tak za rok minul takmer 14 dní a nocí zo svojho života!

Vo veľkých mestách je vždy nedostatok štátnych škôlok. Deti nastupujú väčšinou v jeden termín k septembru a kapacita je obmedzená priestormi a predpismi. Učiteľka má väčšinou na starosti 20 až 25 detí, a preto škôlka akceptuje len vychované deti s hygienickými návykmi. Preto väčšina rodičov začína detský školský a vzdelávací život v súkromných jasliach a súkromných škôlkach. Tam deti naučia "chodiť na nočník" a odložia plienky. 

Súkromných škôlok a jaslí je dosť ale musíte mesačne platiť okolo 300 - 450 Eur za pobyt dieťaťa a stravu v závislosti od denného a týždenného režimu dieťaťa (konkrétne: cenník - škôlka Bratislava). Väčšina rodičov zvažuje hlavné faktory výberu: príjemné a bezpečné prostredie pre deti, kvalita výučby - čiže vlastne personálu, ale hlavne polohu. V prípade, že polohu neberú rodičia do úvahy, budú to neskôr ľutovať. Do škôlky sa totiž nevodia deti - len keď na to máte dosť času, ale najviac si tú cestu uvedomíte, keď sa ponáhľate a škôlku nemáte po ceste do práce. 
Skolka Bratislava - aktivity - starostlivosť

Ťažko si vybrať tú vhodnú škôlku a ťažko sa orientovať v ponúkaných výchovných programoch pre deti. Štandardom sa už dnes stala výučba cudzieho jazyka, ale aj množstvo iných vedomostí, ktoré sa deti naučia z rôznych oblastí bežného života, neskôr nazývané fyzika a prírodoveda. 

Aktivity často vidíte aj s fotkami prípadne na videu - denne dokumentované, ako to robí aj táto škôlka - Detské kráľovstvo Bratislava
Na facebook si potom môžete porovnať čo sa v škôlke naozaj deje a či prezentované programy iba škôlka ukazuje rodičom, alebo sa deťom naozaj dostáva dostatok pozornosti a zaujímavej zábavy.

Ako sa často hovorí, v škôlke sa malý človek naučí takmer všetko, čo bude v živote potrebovať, preto je jej výber ťažký!

Dôležitá je ďalej nielen relatívna poloha škôlky voči vašej ceste, ale aj jej prostredie - nehnuteľnosť ako taká. Aké priestranné alebo útulné sú učebne a spálňa, či by ste aj Vy sami radi trávili život na tom konkrétnom škôlkarskom dvore alebo dokonca v telocvični ak ju škôlka má. 
Škôlka Bratislava - telocvičňa Detského kráľovstva


Redakcia TRH.sk v spolupráci s Detským kráľovstvom - škôlka Bratislava

Späť

Beauty kútik v spálni? Poradíme, ako naň Beauty kútik v spálni? Poradíme, ako naň

Zabudnite na líčenie pri jedálenskom stole alebo v kúpeľni s nedostatočným osvetlením. Nastal čas, aby ste si zariadili vlastný kozmetický kútik. Vaša ranná i večerná rutina sa razom premení na rituál, ktorý si budete užívať zakaždým, keď zasadnete k zrkadlu. Ako si taký beauty kútik zariadiť?  Kozmetický kútik je presne to, čo potrebujete, aby ste si v pokoji užili svoju rannú aj večernú rutinu. Je to miesto, kde sa nalíčite bez toho, aby vás niekto vyháňal, a kde budete mať všetko potrebné pre dokonalý vzhľad. Vybudujte si ho v spálni..

Kuchyňa - miesto nielen pre gazdiné Kuchyňa - miesto nielen pre gazdiné

Možno si ešte spomínate na kuchyňu vašej starej mamy na dedine, chalupe. Absolútne bez akýchkoľvek spotrebičov, pomocníkov ako chladnička, umývačka riadu, mixér a mikrovlnka, ale s neopakovateľným čarom starorodičovskej pohody. Dávno to všetko odišlo a na podobnú kuchyňu sa môžeme už iba ísť pozrieť do niektorých slovenských obcí, kde neplánovane zastal čas.Snaží sa ale dopracovať k výhode týchto kuchýň, ktorú si všimli už naša staré mamy. A tou bola ich priestrannosť a pritom útulnosť spôsobená teplom zo starej pece a nezabudnuteľnou atmosférou...

Keď sneh nie je len radosť ale aj starosť

Čistenie chodníkov v slovenských mestáchSankcie za nedodržiavanie povinnostíÚrazy na zľadovatených chodníkochPrvé snehové vločky prinášajú so sebou nielen radosť z nastávajúcej zimy, ale mnoho krát aj starosti s odstraňovaním veľkého množstva snehovej prikrývky. Tá vie najmä na cestách a chodníkoch pre chodcov narobiť najväčšiu šarapatu. Svedčia o tom aj zvýšené výjazdy záchranárov k starším ľuďom a väčšie množstvo fraktúr v chirurgických ambulanciách počas zimných mesiacov. Predchádzať sa dá tomu dôslednou zimnou údržbou nielen miestnych..

K právnej úprave nájmu nebytových priestorov a zánik nájmu

Ustanovenia zákona č. 116/1990 Zb. o nájme a podnájme nebytových priestorov v znení neskorších predpisov sú vo vzťahu k všeobecným ustanoveniam § 663 a nasl. Občianskeho zákonníka špeciálne. Na vzťahy vyplývajúce zo zmluvy o nájme a podnájme nebytových priestorov možno všeobecnú úpravu použiť len v prípade, ak ich neupravuje osobitný zákon. (rozsudok Najvyššieho súdu SR č. k. Cdo 3/1997) Skutkový stav prípadu Prenajímateľ a nájomca v roku 1992 uzavreli zmluvu o nájme nebytových priestorov na dobu piatich rokov s tým, že si dojednali vzájomné..

Neplatnosť právneho úkonu v konaní o dedičstve

Sme štyria súrodenci. Naša mama zomrela v roku 2005, kedy prebehlo aj dedičské konanie. Mama ešte za života uzavrela s naším bratom kúpnu zmluvu, ktorou mu predala časť „rodičovského“ domu a časť mu darovala. V zmluve si vyhradila právo doživotného bývania a darovanie podmienila, že ju brat doopatruje a bude sa o ňu starať. Nestalo sa tak, odcestoval na dlhé obdobie do Nemecka a o mamu sa staral náš otec a my. Dokonca brat nezaplatil ani cenu za kúpu domu, ale ako vlastník domu figuruje on. Brat nám zmluvu nechce ukázať, mama nám kúpnu zmluvu tiež odmietala..

Rodinný spor o dedičstvo - kto dedí a kto nie

Rád by som sa spýtal na možnosť riešenia ohľadne spôsobu vysporiadania nehnuteľného majetku po mojom staršom bratovi, ktorý pred nedávnom zomrel. Jedná sa o rodinný dom s pozemkom. Malý podiel pozemku nadobudol môj starší brat dedením od našej tety ešte predtým, ako sa oženil. Manželstvo bolo bezdetné a v úradných listinách je brat vedený ako jediný majiteľ. Vysporiadanie medzi mnou a mojou sestrou je možné len predajom nehnuteľnosti, na čom sme sa aj dohodli. V prípade, ak by túto nehnuteľnosť dedila aj vdovy po bratovi, predaj nehnuteľnosti by sa skomplikoval..

Najlepšie investície do nehnutelnosti ...

Bývať v novom sa dá aj bez hypotéky (a založenia nehnuteľnosti)

Záujem Slovákov zlepšovať svoje bývanie je akcelerovaný predovšetkým dostupnosťou úverov, aj rastúcou ponukou nových projektov. Nie každý si však hypotéku môže dovoliť alebo sa ľudia jednoducho boja zadĺžiť na dekády, resp. založiť nehnuteľnosť, v ktorej bývajú. Zlepšovanie kvality bývania je však jednou zo základných ľudských potrieb. Stále málo využívanou možnosťou sú systémové rekonštrukcie existujúceho domu či bytu. Štatistiky potvrdzujú, že byt alebo dom, ktorý má spĺňať potreby svojho užívateľa, by mal prejsť po 15 rokoch modernizačnou..

Stavebné sporenie

Stavebné sporeniePrincíp a priebehVýhodyDôležité pojmyStavebné sporenie je dnes jedným z najefektívnejších nástrojov financovania bytovej výstavby nielen vo vyspelých západoeurópskych ekonomikách ale aj u nás. Prvým oficiálnym dňom, počas ktorého začala Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., vykonávať svoju činnosť, bol 16. november 1992. Prvá stavebná sporiteľňa a. s., bola prvou špecializovanou bankou tohto druhu v strednej a východnej Európe. Založili ju tri renomované európske bankové domy: Slovenská štátna sporiteľňa, š.p.ú. (v súčasnosti Slovenská..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.