Výtvarné umenie ako okrasa nehnuteľnosti

Pri sťahovaní sa do nového domova si ľudia dávajú záležať na mnohých detailoch. Záleží im na tom, aby sa ich byt alebo dom stal útočiskom. Miestom, ktoré budú milovať a starať sa oň. Jedným z najväčších pomocníkov pri vytváraní žiadanej atmosféry nehnuteľnosti je výtvarné umenie. Dokáže zázraky.

Aké druhy výtvarného umenia sú vhodné do Vášho interiéru?

Hoci poznáme mnoho odvetví výtvarného umenia, nie každé je vhodné umiestniť do Vášho obytného priestoru. Viete si predstaviť blokovať stred Vašej obývačky veľkou plastickou sochou antického hrdinu? Pravdepodobne nie... 

Z umenia sú to práve závesné obrazy, ktoré sú vhodné do každého interiéru a len ťažko niečo pokazíte pri rozhodnutí investovať do nového klenotu Vašej obývačky. Avšak treba vyberať veľmi obozretne. Nestačí, aby sa Vám páčil samotný obraz ktorý si vyberiete. Mohlo by sa stať, že sa Vaša predstava o bývaní nebude zhodovať s takýmto obrazom a Vy budete nútený obraz nechať v prachu v pivnici s ďalšími nepotrebnými vecami.



Paleta farieb

Paleta farieb je pri výbere diela jeden z najdôležitejších aspektov, podľa ktorého by ste mali vyberať obraz. Pri výbere je dôležité naplánovať si, do akých farieb sa snažíte zladiť Vaše bývanie a rovnakej tematiky sa držať aj pri výbere obrazu. Pokiaľ chcete, aby Váš obraz nekričal, snažte sa udržať ho v maximálne piatich farbách, ktoré sa vo vašom bývaní objavujú najčastejšie. Snažte sa zapojiť neutrálne farby, ktoré obraz s miestnosťou zjednotia. Dajte si záležať a vyhraďte si na kúpu čas, aby ste sa nerozhodli zbrklo. 



Najčastejší výber žánrov závesných obrazov    

Každý človek má vlastný štýl a svoju osobitú povahu. Pravdepodobnosť že postarší automechanik si zavesí nad kuchynský stôl rovnaký obraz ako čerstvá absolventka pedagogickej fakulty, je len veľmi nepravdepodobná. I napriek tomu dokážeme s určitosťou vymenovať pár najčastejšie sa opakujúcich motívov používaných v interiéroch. Sú to prevažne krajinomaľby (pohľad na krajinu-prírodu) a veduty (pohľad na mesto). Takýto typ obrazov človeka zaujme najčastejšie. Dokáže dodať interiéru na útulnosti, no často aj pozdvihnúť bývanie na luxusnejšiu úroveň.                                                                                     

Často využívané sú i zátišia, ktoré sa najčastejšie v bytoch vyskytujú v podobe vázy s kvetmi. Každý má rád doma kvety, ale predsa tie na obraze sú nenáročnejšie na starostlivosť a človeka dokážu potešiť skoro tak ako skutočné.


Kde hľadať obrazy do domácnosti

Pokiaľ nemáme v rodine šikovného výtvarníka, ktorý by Vám obraz namaľoval, máte dve možnosti na zváženie. Ich najväčším rozdielom je cena. Ide o galérie a veľkoobchody s nábytkom. Hoci galérie môžu človeka stáť často nemalý peniaz, kvalita obrazu stojí za vyskúšanie. Galérie ponúkajú obrovský výber rozmerov diel, tém, žánrov a aj cien obrazov. Výhodou je práve šikovnosť s akou dokáže takýto obraz pozdvihnúť vnímanie hodnoty Vašej nehnuteľnosti.  

V kontraste s galériami môžete zvážiť aj ponuku veľkoobchodov, ktoré hoci ponúkajú často len grafiku či plagátovú tvorbu, môžu poskytnúť dostatočnú spokojnosť pri už spomenutom dotváraní atmosféry domácnosti. Príkladom takéhoto veľkoobchodu je IKEA, ktorá ponúka široký sortiment rámov a plagátov vhodných do všetkých typov obývacích priestorov. Výhodou týchto obrazov je, že ak sa rozhodnete experimentovať a často obrazy vymieňať, nebude Vás to stáť veľkú sumu peňazí, ako je to pri kúpe v galérii.


Možností ako si obrazom zútulniť bývanie je mnoho a určite sa oplatí byť kreatívny a prechádzať rôzne katalógy s názornými ukážkami ako sa obrazy dajú v interiéroch využiť. Nápomocné môžu byť i aplikácie ako je napríklad Pinterest či Instagram, na ktorých sa môžete rôznymi štýlmi interiérového dizajnu inšpirovať.

Tak už len veľa šťastia pri dolaďovaní Vášho bývania.


 Redakcia TRH.sk

Späť

Voľné novostavby - byty Košice a v Košickom kraji

Byty, Novostavby, voľné byty v Košiciach. Prehľad novostavieb bytov, voľné a predané.Posledné týždne sme mapovali situáciu na trhu s nehnuteľnosťami v Košickom kraji a postupne na Východnom Slovensku celokm. Zisťovali sme dostupnosť bytov v novostavbách.Prieskumom sme zistili, že drvivá vačšina pár-ročných novostavieb bytov, je už vypredaná.Čo sa týka novostavieb bytov v Košiciach, situácia tam je podobná. Staršie novostavby ako Panoráma, Zelené Grunty, Herberia či park Anička majú byty vypredané. Z novších projektov disponujú voľnými bytmi..

Bývanie v podkroví

 Podkrovie je aj dnes pre niektorých vyhľadávaným obytným priestorom. Už od začiatku 90tych rokov sa realizujú prestavby strešných konštrukcií starších mestských, či rodinných domov prostredníctvom nadstavby. A to nielen v mestách ale aj na vidieku Za príčinu možno považovať nielen počiatočnú príťažlivosť podkrovných priestorov, ale aj pokles bytovej výstavby z pred pár rokov. Nadstavby tak riešia problém v centrách väčších a stredných miest, kde je výstavba nových bytových priestorov pridrahá alebo nereálna.Je dôležité uvedomiť si rozdiel medzi..

Rekonštrukcia kúpeľne

Častým problémom pri rekonštrukcii kúpeľne býva na samotnom začiatku odstraňovanie umakartu. Ak sa pri rekonštrukcii kúpeľne rozhodnete pre jeho likvidáciu, musíte sa najprv rozhodnúť o tom, či nová tvár kúpeľne bude kopírovať jej predošlý charakter, alebo sa pustíte do úplne novej vizáže vašej kúpeľne. Ak si vyberiete prvú možnosť, tak odstránením umakartových stien získate väčšiu výšku v miestnosti. Samotné odstránenie umakartových stien trvá len niekoľko hodín, takže z hľadiska úspory času by to nemal byť problém. Prvé komplikácie pri..

Bývanie rozvedeného manžela - otázniky nad družstevnými bytmi

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či mám právo na polovicu bytu, ktorý na mňa a moju manželku (sme v rozvodovom konaní) prepísala svokra po našom sobáši. Jedná sa o družstevný byt, ktorý nie je ešte vo vlastníctve, sme tam len členmi družstva. Rastislav K., Rimavská Sobota Družstevným bytom sa rozumie byt, ktorý je vo vlastníctve bytového družstva, je prenajatý členovi družstva alebo ktorý je v spoločnom nájme manželov, pričom aspoň jeden z manželov je členom družstva. Tak ustanovuje rozsudok Najvyššieho súdu S SR, sp. zn. 5 Cdo 107/2000 z 30.1.2001...

Spoločný nájom bytu manželmi a jeho užívanie

Obraciam sa na Vás s touto otázkou: dňa 20.6.1995 som sa stal výlučným užívateľom družstevného bytu v Košiciach, teda bola so mnou spísaná zmluva o nájme bytu. V auguste 1996 som uzavrel manželstvo. Nedávno sme boli právoplatne rozvedení. Bývalá manželka sa z bytu odsťahovala a dňa 20.3.2010 som požiadal príslušnú mestskú časť o zrušenie trvalého pobytu pre bývalú manželku. Dostal som odpoveď, že bývalej manželke nezaniklo užívacie právo k bytu a mojej žiadosti bude vyhovené po predložení právoplatného súdneho rozhodnutia o majetkovo-právnom..

Nárok na majetok pri dedení

 Moji rodičia sa rozviedli pred šiestimi rokmi. Otec je vlastníkom 4- izbového bytu v Piešťanoch a rodinného domu vo Veľkých Levároch. Pri našom poslednom rozhovore mi naznačil, že napísal závet, ktorým odkázal celý majetok svojej družke, s ktorou už asi dva roky žije v spomínanom byte v Piešťanoch. Mám nejaký nárok na otcov majetok aj v prípade, že ho chce celý odkázať svojej priateľke? Anna M., Veľké Leváre Vážená čitateľka, podľa ustanovení Občianskeho zákonníka máte ako potomok Vášho otca zaručený nárok na zákonný dedičský podiel,..

Vývoj cien bytov v Bratislave v roku 2008

Skoro každého, ktorý či už má byt alebo si ho ešte len plánuje obstarať, zaujíma vývoj cien bytov a hlavne prognóza do budúcnosti. Prvé sa dá ukázať na základe zozbieraných údajov, druhé sa dá v súčasnosti len veľmi obtiažne predpovedať.Pozrime sa teda, čo sa na trhu s bratislavskými bytmi dialo od januára 2008 po čiastočnom cca mesačnom (vianočnom) útlme, ktorý nastal po zatiaľ najväčšom realitnom boome na Slovensku v jeseni 2007, kedy boli ceny za meter štvorcový starých bytov v hlavnom meste drahšie ako ceny za meter štvorcový v novostavbách.Realitný..

Kúpte si pozemok, pretože ... (TRH Nehnutelnosti)

Ako financovať kúpu bytu v novostavbe

Podmienky určuje developerPoradenstvo v bankeHypotéka v skratke Záujemca o kúpu bytu v novostavbe má na výber niekoľko možností jej financovania. Kým pri kúpe starého bytu vyžadujú majitelia väčšinou peniaze v hotovosti, novostavbu možno zvyčajne financovať - kúpiť prostredníctvom úveru.Najčastejšie využívané možnosti sú stavebné sporenie, hypotekárny úver, prípadne ich kombinácia. Možná je aj ich kombinácia so spotrebným úverom. Výber spôsobu financovania podmieňuje predovšetkým to, aké podmienky pri kúpe bytu určí developerská spoločnosť. Iná..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.