Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať?

Výber matraca vôbec nie je taká jednoduchá záležitosť! Na trhu je k dispozícii široká škála riešení, z ktorých každé má svoje výhody a nevýhody. Ako si teda vybrať najlepší model matraca? Povieme vám, čím sa vyznačujú vlastnosti jednotlivých typov matracov a kto z nich bude mať najlepší úžitok.

 

Moderné matrace – aký model si vybrať?

Hlavným kritériom pri výbere matraca by mal byť typ vložky, tj. výplne vo vnútri. V závislosti od toho, pre ktorý materiál sa rozhodnete, bude mať váš matrac trochu iné vlastnosti. V súčasnosti medzi najobľúbenejšie riešenia patria:

·         pružinové matrace;

·         taštičkové matrace;

·         latexové matrace;

·         penové matrace.

Pri výbere typu výplne dbajte nielen na pohodlie a mäkkosť, ale aj na to, či matrac poskytuje primeranú oporu chrbtici. Ak máte možnosť, vyskúšajte rôzne typy matracov a zistite, ktorá výplň najlepšie vyhovuje vašim očakávaniam.


 druhy matracov


Pružinové matrace – klasika v novom vydaní

Tradičné pružinové matrace patria medzi najobľúbenejšie modely: majú vo vnútri prepojené pružiny. Moderné matrace sú pružné a ich pružiny sú takmer nepostrehnuteľné. Tento typ matraca je vhodný pre ľudí s nadváhou, ktorí potrebujú tvrdší matrac. Takýto model by sa nemal používať na nastaviteľnom ráme, pretože sa potom pomerne rýchlo zničí. Niektorí ľudia sa tiež sťažujú na charakteristické vŕzganie, ktoré sa objavuje pri používaní matraca. Pri tradičných pružinových matracoch musíte počítať aj s tým, že ich budete musieť rýchlejšie vymeniť, pretože tento typ matracov sa opotrebováva o niečo rýchlejšie.

 

Taštičkové matrace – vysoká kvalita a pohodlie

Taštičkové matrace sú variantom pružinových matracov – každá pružina je uložená v samostatnej kapse, takže pracuje samostatne. Vďaka tomu sa matrac pod tlakom nevlní a pružiny sa o seba netrú a nevydávajú žiadne zvuky. Vďaka použitiu taštičiek možno na povrchu matraca vytvoriť rôzne oporné zóny. Tento typ matraca je častou voľbou pre páry a ťažšie osoby.

 

Latexové matrace – pružné a všestranné

Latexové matrace sú pružné a prispôsobia sa tvaru tela, pričom majú dostatok oporných bodov, aby nehrozilo riziko prepadnutia. Vysokokvalitné latexové matrace sa odporúčajú predovšetkým ľuďom, ktorí majú problémy s bolesťami chrbta a chrbtice. Výplň je vyrobená z kombinácie syntetického latexu a kaučukového mlieka. Vďaka tomuto zloženiu majú matrace z latexu aj antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti, preto sa tento typ matracov odporúča pre alergikov. Latex sa nezahrieva a pórovitá štruktúra zabezpečuje voľné prúdenie vzduchu, takže takýto matrac určite osloví tých, ktorí bojujú s nadmerným potením.

 

Penové matrace – mäkké a pohodlné

Moderné peňové matrace sa môžu líšiť v závislosti od typu peny použitej na výplň. Penové matrace sa delia na modely z polyuretánovej a termoelastickej peny. V prípade penových matracov sa penová výplň často kombinuje s ďalšími zložkami, aby sa zabezpečila čo najlepšia opora chrbtice a zvolený stupeň tvrdosti matraca. Vysoko elastická polyuretánová pena sa vyznačuje vysokou pružnosťou. Poskytuje dobrú oporu chrbtici a dobre tlmí vibrácie, takže sa dobre hodí ako matrac do manželskej postele. Termoelastická pena sa prispôsobuje tvaru tela používateľa pod tlakom aj telesnej teplote. Vďaka svojim vlastnostiam sa takýto model môže používať ako ortopedický matrac alebo pre tehotné ženy.

 

Moderné matrace – aký typ si vybrať?

Ak zvažujete, aký typ matraca si vybrať, určte si najprv svoje potreby. Hľadáte lepšiu podporu chrbtice? Pozrite sa na tvrdšie matrace. Spíte najčastejšie na boku a občas pociťujete bolesti bedrového kĺbu? Zvážte penový matrac, ktorý sa prispôsobí krivkám vášho tela. Alebo možno trpíte nepríjemnými alergiami a hľadáte matrac s hypoalergénnymi vlastnosťami? V takom prípade bude najlepšou voľbou moderný latexový matrac. Moderné obchody s matracmi ponúkajú obrovský výber matracov s rôznymi výplňami a úrovňami tvrdosti – určite medzi nimi nájdete model, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám.

Späť

Výhody a nevýhody zatepľovania Výhody a nevýhody zatepľovania

  Zatepľovanie je vymoženosť, ktorej zmysel je definovaný ako výrazná úspora na kúrení so zachovaním tepelného efektu; je preto atraktívne prakticky pre kohokoľvek. Má však, ako všetky ostatné zmeny, svoje pre a proti - stavebné firmy ju horlivo propagujú a lekári zasa varovne dvíhajú prst poukazujúc na riziko vzniku alergií, ktoré jej nesprávna realizácia údajne so sebou prináša. Jednoznačnú pravdu tu ťažko zistiť, rizikám však treba pripísať najväčšiu vážnosť a podľa toho si aj voliť. Poďme sa teda bližšie pozrieť na to, čo všetko..

Problémy pri napojení sa na inžinierske siete

Ak sa rozhodnete nad stavbou vlastného rodinného domu, poviete si, že základom je vybrať si dobrú lokalitu s dispozične riešeným stavebným pozemkom. Po tomto kroku by sa už nič vážne nemalo stať a jedinou starosťou by mala byť len samotná výstavba vášho domu. Lenže človek mieni a život mení. Problémy totiž môžu nastať už pri samotnom pripájaní sa na inžinierske siete. Nemusí ísť pritom o technický problém, ale vyslovene susedský. Aké konkrétne nepríjemné situácie vám môže priniesť realita, si povieme v nasledujúcich riadkoch. Predstavte si,..

Objavte praktické funkcie drezových batérií Objavte praktické funkcie drezových batérií

Hľadáte funkčnú a praktickú drezovú batériu, ktorá sa bude ľahko udržovať? Poďte sa pozrieť na inovatívne funkcie kuchynských batérií, s ktorými ušetríte svoj čas aj financie a zvýšite komfort pri varení aj pri následnom upratovaní. Drezové batérie nie je možné v kuchyni prehliadnuť – sú neoddeliteľnou súčasťou každého drezu. Avšak vybrať si takú batériu nie je vôbec ľahké. V ponuke nájdete mnoho tvarov, veľkostí aj materiálov. Najdôležitejšie sú ale praktické funkcie. Aj tých existuje mnoho, poďme si teda predstaviť..

Prenájom nehnuteľnosti a registračná povinnosť prenajímateľov

So začiatkom nového školského roka vyvstala pre mnohých študentov, prípadne pracujúcich, ktorí dochádzajú za prácou mimo svojho obvyklého bydliska, opäť otázka zabezpečenia svojho ubytovania. Mnohí z nich riešia uvedený problém, nakoľko kapacita internátov a ubytovní nemusí vždy pokryť ich vysoký dopyt, nájmom nehnuteľnosti - prevažne bytu alebo časti bytu. Mnohí občania sa na rubriku „Právnik radí“ obrátili s otázkami, či a kedy sú povinní sa registrovať na daňovom úrade a aký postup majú zvoliť pri prenájme nehnuteľnosti alebo jej časti,..

Ohováranie a otázka prostitúcie v susedských a nájomných vzťahoch - občianskoprávna a trestnoprávna zodpovednosť

V minulom čísle sme riešili právny problém dvoch študentiek - Jany K. a Zuzany T. - z Nitry, ktoré si spoločne prenajali byt a v dôsledku anonymnej správy (tzv. oznámenie o domovej schôdzi) rozšírenej v dome, kde sa nimi obývaný byt nachádza, boli obvinené z prostitúcie, predaja drog a zbraní v prenajatom byte. V danej príčinnej súvislosti sa značne zhoršil vzťah medzi študentkami - nájomcami a susedmi, ako aj vzťah medzi nájomcami a ich prenajímateľom, v dôsledku čoho im hrozí zo strany prenajímateľa, ktorého meno bolo dané do súvislosti s údajnou..

Náhrada škody pri zmluve o budúcej zmluve

Pred štvrťrokom som uzavrel zmluvu o budúcej zmluve, predmetom ktorej bola kúpa pozemku. Dojednali sme sa, že pred uzavretím kúpnej zmluvy zložím predávajúcemu zábezpeku 350.000,- Sk, čo som aj urobil a tiež sme si dohodli zmluvnú pokutu pre prípad porušenia zmluvy. Ja som medzičasom uzavrel s mojimi klientmi ďalšie zmluvy o budúcej zmluve, na základe ktorých som sa zaviazal následne predať im predmetný pozemok, ktorého vlastníkom som sa mal stať. Potenciálny predávajúci od zmluvy odstúpil a pozemok predal inému záujemcovi. Odmieta so mnou komunikovať. Prišiel..

Novinky v stavebnom sporení

Správa bytových domovCieľ projektu a konferencieNovela zákona o stavebnom sporeníOkruh poberateľov štátnej prémieAsi nikoho v súčastnej dobe neprekvapí, že medzi základné túžby človeka patrí splnenie si sna o vlastnom bývaní či zmodernizovaní toho, čomu hovoríme vlastný domov. Cesta k peknému a hlavne útulnému bývaniu vedie viacerými cestami. Medzi tie najviac využívané cesty ako sa k tomuto cieľu priblížiť patrí na Slovensku stavebné sporenie. Aby tento nástroj na splenie si sna o peknom bývaní mohol lepšie reagovať na potreby ľudí, dochádza na tomto..

Kúpa nehnutelnosti zaťaženej vecným bremenom alebo záložným právom na nehnuteľnosti?

Pred samotnou kúpou zaťaženej nehnutelnosti je vhodné, aby si kupujúci v prvom rade jasne ozrejmil, či skutočne chce nadobudnúť nehnuteľnosť s ťarchou alebo nezaťaženú nehnuteľnosť. Jeho postup závisí od toho, či nehnuteľnosť je nadobúdaná priamo konaním kupujúceho alebo cez sprostredkovateľa - realitnú kanceláriu. Kupujúci by si mal vyžiadať relevantné a najmä aktuálne doklady ohľadne predmetnej nehnuteľnosti, napr. originál  listu vlastníctva. Na liste vlastníctva, ktorý môže získať od predávajúceho, od realitnej kancelárie..

Investing in Real Estate in Slovakia - reality - nehnutelnosti - as Slovaks call it

Investing in Real Estate in Slovakia             Apart from the landmarks and notable touristic attractions this country has to offer, in recent years, the Slovakian Real Estate ( TRH Nehnutelnosti ) market has proven to be a profitable investment for potential real estate investors.   Real Estate Pricing ( Reality ) in Slovakia The average price of flats in Slovakia in the year 2018 stands at 1,612 €/m2.   Reasons to Invest in Real Estate (Reality) in Slovakia There are many reasons to invest in Real estate..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.