Ako využiť úložný priestor


Výber nábytku

Ak sa rozhodnete pre jednu alebo druhú možnosť, musíte toto rozhodnutie brať ako stav na niekoľko rokov. Do úvahy by ste mali brať aj fakt, či svoje úložné priestory riešite v byte, v ktorom chcete stráviť zvyšok svojho života, alebo ho beriete ako „prestupnú stanicu“ pokiaľ sa vám nerozrastie rodina. Ak by ste totiž uvažovali, že v budúcnosti chcete svoj štartovací byt predať, tak by vám mohli skôr vyhovovať sektorové skrine, ktorých sa môžete kedykoľvek zbaviť a pri sťahovaní do nového bytu vám nebude ľúto vyhodených peňazí za vstavanú skriňu. Tú si totiž do nového bytu zobrať nemôžete a musíte ju potom predať aj s bytom . Otázne potom je aj, či nový majiteľ vašej starej nehnuteľnosti by tento typ úložného priestoru vôbec chcel. Výhodou pri sťahovaním so sektorovým nábytkom je aj to, že keď vám v novom byte či rodinnom dome nebude vyhovovať, tak stále ho môžete predať. Pri vstavenej skrini táto možnosť automaticky odpadá.

Sektorový nábytok

Sektorové zostavy sú síce akýmsi symbolom minulosti, ale niektoré praktické stránky si zachovali aj v súčasnosti. Ešte v nedávnych dobách sme sa často stretávali so skriňami v zostavách, ktoré boli na ďalšie časti nábytku pevne konštrukčne naviazané. Nuž, ale aj v tomto poli sa situácia zmenila a jednotlivé časti nábytku sa dajú dnes od seba ľahko oddeliť. Na rozdiel od nábytku vyrobeného na mieru, si kvalitu sektorového nábytku môžete doslova ohmatať priamo v predajni. Pri vstavanom nábytku si môžete kvalitu koštrukcie ohmatať až vtedy, keď už bude stáť hotový vo vašom byte.

Nevýhodou sektorového nábytku v minulosti nebola len samotná veľkosť a pospájané časti s iným nábytkom, ale predovšetkým hmotnosť. Z ich sťahovaním mala niekedy problém aj partia silných chlapov. Vyniesť skriňu z masívu na 12 poschodie bez výťahu, ktorý bol na ňu malý, bolo často poriadnym atletickým výkonom. Dnes sa sektorové skrine vyrábajú z ľahších materiálov a slúžia skôr ako nábytok určený na „mobilitu“. Takže ako tu už bolo spomenuté, ak sa v budúcnosti chcete sťahovať, investujte radšej svoje peniaze do tohto druhu nábytku. A nebojte sa, aj keď oproti minulosti stratili zo svojej hmotnosti, automaticky tým nestratili svoju stabilitu. Takže sa nemusíte báť sťahovania z toho dôvodu, aby sa nesprávnou manipuláciou kusy nábytku ihneď poškodili.

Ďalšou nevýhodou sektorového nábytku je fakt, že sa nedokáže maximálne prispôsobiť prostrediu, do ktorého je zakomponovaný a jeho majiteľ tak nemôže využiť celý priestor, ktorý v byte či rodinnom dome má. Rozmery jednotlivých kusov sektorového nábytku sú dopredu určené. Aj keď si vyberiete nábytok v predajni alebo v katalógu, ktorý sa vám páči, nemáte zaručené, že vybraný sektorový nábytok rozmerovo dokonale „zapasuje” do miestnosti. Jednoducho všetky rozmery sektorového nábytku sú modulovo odstupňované. Veľkosti jednotlivých častí toho istého druhu nábytku je v najlepšom prípade odstupňovaný od 5 do 10 centimetrov. Samotný výrobca s najväčšou pravdepodobnosťou iný rozmer nevyrobí, ak nepôjde o naozaj veľkú objednávku. Tá sa však bude týkať skôr kancelárskeho nábytku pre veľké firmy ako nábytku pre domácnosti.

Nábytok na mieru

Ak vám naozaj záleží na využití každého centimetra vo vašom príbytku, tak otázku úložných priestorov vám k spokojnosti vyrieši vstavaný nábytok. Medzi najväčšie výhody vstavaného nábytku patrí rozmanité využitie vnútorného priestoru. Najmä v panelových bytoch sa využívajú tieto skrine na chodbách na uloženie športových potrieb, bicyklov, či lyží. Mnohí majitelia bytov si do týchto priestorov umiestňujú vysávače, dosky na žehlenie, či náradie na opravu bytového zariadenia. Vnútorné usporiadanie vstavaného nábytku by malo závisieť od toho, v akej miestnosti sa nachádza a aký druh vecí doň budete ukladať.

V skrini umiestnenej na chodbe budete určite odkladať iné veci ako v spálni. V praxi to znamená, čo izba, to iné vybavenie vnútra skrine. Veď napr. vysúvateľné koše na ponožky, spodné prádlo, zásuvky na košele budú vo vstavanej skrini umiestnenej na chodbe absolútne zbytočné. Avšak v spálni sú úplnou samozrejmosťou. Väčší priestor pre stavanú skriňu na chodbe treba nechať na vrchné šatstvo ako sú kabáty, vetrovky, sezónne oblečenie, ale aj kufre, tašky, topánky. V spálni treba znova vychádzať z druhu oblečenia, ktoré vo vašom šatníku prevažuje. Ak sú to košele, obleky, blúzky, kostýmy, treba im vyčleniť viac miesta. Veľmi diskutabilným je vonkajšie umiestnenie veľkého zrkadla na zasúvacích dverách vstavanej skrine, ktorá sa nachádza na chodbe. Toto riešenie je síce praktické keď sa chcete vidieť v zrkadle tesne pred odchodom do práce. Môže sa vám ale vypomstiť, ak máte deti vo veku, keď neposedia na jednom mieste ani päť minút. Pri ich hrách môže dôjsť k jeho rozbitiu.

Toto je len niekoľko možností akými cestami by ste si mohli vyriešiť svoje trápenia úložným priestorom. Aby ste sa s ním netrápili každých pár rokov, skúste si nájsť pre váš príbytok také riešenia, ktoré by rátali s viacerými zmenami vo vašej budúcnosti, ako sú napr. deti, či vaše hobby. Ak budete pamätať aspoň na tie základné, tak problém s riešením úložného priestoru sa bude vyskytovať veľmi sporadicky.

 

Späť

Skladový systém bez náročnej montáže s použitím kovových regálov do garáže Skladový systém bez náročnej montáže s použitím kovových regálov do garáže

Možno ste o nich doteraz len počúvali, no nikdy ich v praxi nepoužili, čo je veľká chyba. Kovové regály sú v súčasnej dobe jedným z najpopulárnejších typov úložného riešenia pre vaše skladovacie priestory. Rozmanitosť veľkostí a štýlov oceľových regálov umožňuje množstvo použití v akomkoľvek priestore v domácnosti alebo sklade obchodu, pretože s kovovými regálmi môžete skladovať širšiu škálu položiek bez obmedzenia priestoru potrebného na pohyb. Ak teda máte doma málo miesta a uvažujete o tom, že by ste si do svojej garáže takéto riešenie..

Požiarna ochrana

Množstvo požiarov aj napriek zväčšujúcej sa populačnej uvedomelosti a novodobým protipožiarnym systémom neustále stagnuje, nedarí sa znížiť ich počet. Ohňa sa odpradávna ľudia báli, nieto ešte v spojení s príbytkom. Od zaklínania domov pred týmto nemilým hosťom sme prešli prudkým technologickým pokrokom. Protipožiarne budovy Na bezpečnosť a ochranu proti požiarom sa musí dbať nielen pri využívaní už hotových stavieb. Zhodný podiel zodpovednosti majú aj projektanti a stavebníci. Stavba sa už v počiatkoch jej realizácie z hľadiska požiarnej..

Ceny dobre nacenených novostavieb už dole veľmi nepôjdu

    Realitná analytička Veronika Komorníková tvrdí, že cenové dno zachytí len málokto: Po poklese cien starších panelových domov, zleteli v Bratislave aj ceny niektorých novostavieb. Viete odhadnúť o koľko padnú ceny a kedy to naplno prepukne? VK: Treba podotknúť, že síce „zleteli“ ceny novostavieb, ale nie všetkých. Doslovne „luxusných a nadštandardných“, ktoré boli vysoko nad cenami iných novostavieb a to nielen v desiatkach, ale dokonca v stovkách percent. Tieto novostavby síce majú garantovaný vysoký štandard prevedenia, s ich predajom..

Niektoré zásady občianskeho práva a ich význam pre platnosť zmluvných vzťahov o nehnuteľnostiach

Zásada rovnosti účastníkov   V oblasti občianskeho súdneho procesu je zásada rovnosti účastníkov ustanovená v čl. 12 ods. 1 Ústavy SR a v občianskom súdnom konaní sa transformuje do zásady rovnosti účastníkov konania (čl. 47 ods. 3 ústavy) a vzťahuje sa na všetky materiálne a procesné zákony a na každého. Rovnosť pred súdom je len výrazom rovnosti strán pred zákonom, v tomto prípade pred Občianskym súdnym poriadkom. Z toho vyplýva, že rovnosť pred zákonom a rovnosť pred súdom je obsahom toho istého pojmu a znamená rovnaké postavenie..

Návrh na vklad do katastra nehnuteľností Návrh na vklad do katastra nehnuteľností

Bývame v bloku, ktorý predstavuje vyše 200 bytov. Čiastočné odkúpenie bytov prebehlo už pred viac ako 6-timi rokmi avšak odpredaj pozemku na ktorom blok leží začal až teraz. Spoločnosť, ktorá organizuje prevod pozemkov od každého bytu okrem sumy za časť pozemku naviac vyžaduje platbu za zápis do registra - niektoré sú už odkúpené, avšak niektoré nie. Len pre odkúpený byt spoločnosť žiada ešte úhradu za náklady vybavovania prevodu. Máme pocit, že spoločnosť sa na náš úkor obohacuje v snahe dosiahnuť svoj zisk. Aké sú náležitosti návrhu na vklad do..

Komunikácia medzi správcom a vlastníkmi bytov - otázka efektivity

Komunikácia medzi správcom a vlastníkmi bytov - otázka efektivity   „Minulý rok došlo v našom dome ku zmene správy, ktorú pôvodne vykonávalo spoločenstvo vlastníkov. Toto spoločenstvo však stále je registrované ako existujúce. To je pomimo, avšak podstatným problémom je komunikácia so správcovskou spoločnosťou, ktorá spravuje náš dom. V dome, ktorý má dva vchody – predný a zadný - sú vytrhané mnohé svetelné spínače, svetlo možno zapnúť len na niektorých z dvoch poschodí, príp. na prízemí, čo značne komplikuje..

Súčasná podoba finančných úverov

„Hypotéka, slovo ktoré sa v poslednom období hrnie na nás snáď zo všetkých strán. Na celom svete sa stala synonymom finančnej krízy. My si ju však budeme v tomto článku všímať ako produkt, pomocou ktorého si môžeme zabezpečiť svoj sen o bývaní. Z tohto dôvodu sme oslovili niekoľko finančných inštitúcií na Slovenskom finančnom trhu, aby mám pomocou modelových príkladov ponúkli svoje produkty.“Čo by ste mali vedieť o úveroch na bývanieNa začiatku by sme si mali povedať, na čo vlastne hypotekárny úver slúži. Tento druh služby pre klienta znamená..

Nehnuteľnosti sa viažu ...

Stavebné sporenie

Stavebné sporeniePrincíp a priebehVýhodyDôležité pojmyStavebné sporenie je dnes jedným z najefektívnejších nástrojov financovania bytovej výstavby nielen vo vyspelých západoeurópskych ekonomikách ale aj u nás. Prvým oficiálnym dňom, počas ktorého začala Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., vykonávať svoju činnosť, bol 16. november 1992. Prvá stavebná sporiteľňa a. s., bola prvou špecializovanou bankou tohto druhu v strednej a východnej Európe. Založili ju tri renomované európske bankové domy: Slovenská štátna sporiteľňa, š.p.ú. (v súčasnosti Slovenská..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.