Jednoduchý sprievodca k vysnívanej posteli

Vedeli ste, že v posteli strávite až jednu tretinu svojho života? A to, koniec koncov, nie je málo. Vaša posteľ by mala byť dokonalou oázou pohodlia, v ktorej si budete môcť dopriať pokojný spánok a načerpať nové sily. Jej samotnej kúpe by malo predchádzať niekoľko krokov. Netreba to uponáhľať. Aby sme vám uľahčili výber, zostavili sme pre vás niekoľko užitočných rád a postrehov.

 zariadenie do spálne

1.         Veľkosť postele

To, akú veľkú posteľ si vybrať, do veľkej miery závisí nielen od vašich osobných preferencií ale aj od priestoru, ktorý spálňa poskytuje. Ak nie je vaša izba dostatočne veľká, bude lepšie si zvoliť posteľ menších rozmerov, ktorá poskytne dostatok priestoru na chodenie okolo nej a tiež ponechá miesto na ďalší nevyhnutný nábytok. Keď sa povie veľkosť postele, nemyslíme tým len jej rozmery a podlahovú plochu, ktorú zaberie. Do úvahy treba vziať aj rozdielne výšky rámu a čela postele, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru spálne. Zatiaľ čo vysoký rám pôsobí vznešene, nižší vzbudzuje dojem modrernejšieho dizajnu.

 

Kto bude posteľ využívať?

V tejto súvislosti je tiež dôležité položiť si otázku, kto bude posteľ primárne využívať. Ak bude posteľ určená pre dieťa, vyberajte menšie a nižšie postele, vhodné pre ich vzrast. Na trhu existujú dokonca postele navrhnuté priamo pre deti, v rôznych detských motívoch.

manželská posteľ

 

2.         Štýl postele

Podstatným faktorom pri výbere je aj samotný štýl postele. Existuje mnoho materiálových prevedení a je len na vás, ktoré z nich si vyberiete. Uprednostňujete radšej prírodné materiály ako drevo alebo bambus? Alebo sa vám páčia moderné kovové konštrukcie či dokonale komfortné čalúnené postele? Uistite sa, že štýl, pre ktorý sa nakoniec rozhodnete, bude v súlade s celkovou témou vašej spálne.

 

Zamerajte sa aj na praktickú stránku jednotlivých materiálov. Treba sa uistiť že posteľ bude odolná, že bude disponovať spoľahlivými roštami a bude poskytovať dostatok pohodlia. 

 

3.         Úložný priestor

Je pravdepodobné, že nebudete chcieť posteľ využívať iba na spanie. Praktickou vecou, na ktorú treba pri výbere postele myslieť, je úložný priestor. Ten bude skvelým pomocníkom, ak nemáte dostatok miesta na veľké skrine alebo iné odkladacie priestory, čo je častým problémom bývania v malých panelákových bytoch.

 

Kľúčom k úspechu je mať pod posteľou čo najväčší úložný priestor. Zároveň je potrebné udržiavať v ňom poriadok a prehľadnosť, aby ste sa k svojim skrytým pohladom dostali jednoducho a kedykoľvek budete chcieť.

 storage under bed

Existujú dokonca možnosti, kedy si môžete zaobstarať posteľ rovno so vstavaným nočným stolíkom či policami, ktoré budú slúžiť ako ďalší úložný priestor.

 

4.         Ideálny matrac

S posteľou sa neodmysliteľne spájajú aj matrace. Aj keď matrace samy o sebe predstavujú obšírnu tému, dovolili sme si pre vás pripraviť stručný prehľad jednotlivých typov, ktorý by vám mohol pomôcť pri výbere ideálneho matraca pre vašu posteľ.

 

Penové matrace

Najznámejšou penou, ktorá sa na výrobu týchto matracov používa je pamäťová pena. Výhodou tohto matraca je nízka cena, ľahká manipulácia a hlavne jeho vysoká prispôsobivosť ľudskému telu. Vhodný je teda aj pre ľudí, ktorý majú zdravotné problémy s chrbticou.

 

Pružinové matrace

Pružinové matrace sa vyznačujú dlhou životnosťou, vysokou priedušnosťou a dobrou schopnosťou regulovať vlhkosť, vďaka čomu dokážu efektívne odolávať rozmnožovaniu mikroorganizmov. Recyklovateľné pružinové jadrá sú zároveň šetrné k životnému prostrediu.

 

Latexové matrace

Latexová pena predstavuje vďaka svojim prirodzeným hypoalergickým a antibakteriálnym vlastnostiam skvelú alternatívu pre všetkých alergikov a astmatikov. Matrace tohto typu patria do vyššej cenovej kategórie, avšak oplatí sa do nich investovať. Priemerná doba životnosti latexového matraca je až dvadsať rokov, pričom aj po tejto dobe si dokážu zachovať stálosť svojho tvaru.

 

Investujte do kvality, ktorá vám zaručí ten najlepší a najkomfortnejší spánok, ktorý vaše telo i myseľ tak veľmi potrebuje. 

Späť

Úložné priestory

Rodina se dusí! Povedala manželka svojej polovičke pred sťahovaním sa vo filme Kulový blesk. Aby táto veta nebola na dennom poriadku aj v tej vašej rodine a pritom nemáte v záujme sťahovať sa do väčšieho príbytku, povieme si pár rád ako riešiť efektivitu úložných priestorov. Veď komu by sa pre pár vecí, ktoré nemáte momentálne kde uložiť, chcelo predávať svoju nehnuteľnosť a zháňať si väčšiu? Aby ste si s týmto problémom poradili čo najefektívnejšie, tak kľúčovým slovom celého priestorového problému je skriňa. Dnes máme celý rad možností..

Laminátová podlaha vhodná do každého bývania Laminátová podlaha vhodná do každého bývania

Laminátové podlahy sú čoraz obľúbenejšou voľbou v domácnostiach, a to ako v domoch, tak aj v bytoch. Je to atraktívna, cenovo výhodná a odolná možnosť podlahy, ktorú možno použiť v ktorejkoľvek miestnosti. Vedeli ste, že laminátové podlahy sú vytvorené zo syntetického materiálu a sú skvelou náhradou drevených podláh? Výhody voči drevenej podlahe Hlavnou výhodou laminátovej podlahy je jej cenová dostupnosť. Je oveľa lacnejšia ako tvrdé drevo, čo z nej robí pre majiteľov domov oveľa atraktívnejšiu možnosť. Jej inštalácia je tiež..

Možné riziká pri hypotekárnych úveroch

Hypotekárny úver je stálej aj v dnešných časoch asi najbežnejším spôsobom, ako si ľudia dokážu zabezpečiť vlastné bývanie. A keďže hospodárska kríza je v súčasnosti snáď najviac skloňovaným pojmom, oslovili sme preto niekoľko finančných inštitúcií, aby sme sa od nich dozvedeli, aká je terajšia situácia na tomto poli a aké sú hlavné riziká pri poskytovaní týchto úverov.Ak sa rozhodneme zabezpečiť si bývanie pomocou hypotekárneho úveru, mali by sme si uvedomiť, že sme sa pustili do projektu, ktorý je behom na dlhé trate. Ak by sme ostali pri..

Zaevidovanie spoluvlastníckych práv

V roku 1978 sme si s manželkou na základe stavebného povolenia postavili chatu na pozemku, ktorý patril obci. Keď sme ju chceli predať, pomocou jej súpisného čísla sme zistili, že v katastri nehnuteľností nie je ako jej vlastník nikto evidovaný, aj napriek tomu, že ju od jej postavenia užívame my. Čo musíme urobiť, aby sme ju mohli predať? László Gy., Šaľa Aj napriek skutočnosti, že podľa Vami poskytnutých informácii ste s najväčšou pravdepodobnosťou ako manželia bezpodielovými spoluvlastníkmi stavby Vy, v záujme právnej istoty odporúčam zaevidovať Vaše..

Svojpomoc namiesto štátnej moci

Pred rokom som privolila môjmu známemu, aby sa ku mne nasťahoval. Dohodli sme sa, že budeme spolu bývať, pričom obaja sme mali prispievať na „spoločnú domácnosť“. Súhlasila som, nakoľko išlo o rodinného priateľa, ktorému boli moji rodičia z minulosti zaviazaní. Po čase nastali však rozpory, prišiel o zamestnanie, začal byť agresívny - slovné útoky, negativizmus. Na domácnosť prestal prispievať, prácu si nehľadal, čo bolo pre mňa už neudržateľné. Som zúfalá, lebo vo svojom vlastnom byte nemám pokoj, dotyčný sa mi smeje do očí a vyhráža sa mi súdmi,..

Prístup na nehnuteľnosti v rámci výkonu exekúcie

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť či je exekútor oprávnený vstúpiť na pozemok (rodinný dom), ktorý už 3 roky nie je v našom vlastníctve ale figuruje tam ešte trvalý pobyt, nakoľko sa nemám kam prehlásiť. Exekútor chce z tohto domu vziať všetok nehnuteľný majetok. Terajší majiteľ je povinný ho vpustiť do domu? Ďakujem Vám vopred za radu. Karin T., Prešov Vstup exekútora na nehnuteľnosť pri súpise hnuteľných vecí Súdny exekútor je oprávnený, pri výkone exekučnej činnosti, vstupovať na pozemky, do bytov, či iných priestorov, avšak za podmienok uvedených..

Stavebné sporenie

Stavebné sporeniePrincíp a priebehVýhodyDôležité pojmyStavebné sporenie je dnes jedným z najefektívnejších nástrojov financovania bytovej výstavby nielen vo vyspelých západoeurópskych ekonomikách ale aj u nás. Prvým oficiálnym dňom, počas ktorého začala Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., vykonávať svoju činnosť, bol 16. november 1992. Prvá stavebná sporiteľňa a. s., bola prvou špecializovanou bankou tohto druhu v strednej a východnej Európe. Založili ju tri renomované európske bankové domy: Slovenská štátna sporiteľňa, š.p.ú. (v súčasnosti Slovenská..

Aké sú ceny nehnutelnosti - realitná bublina 2018?

Ako zistiť, či sú nehnuteľnosti nadhodnotené a či kúpou nehnuteľnosti neriskujeme?   Veľmi dobrým zdrojom informácií o tom, či ceny nehnuteľností sú príliš vysoké alebo či sa už nachádzame v oblasti realitnej bubliny a cena za nehnuteľnosť nepredstavuje reálnu hodnotu, ktorú poskytne obytný priestor jej vlastníkovi prostredníctvom možnosti bývania na veľa rokov je kompozitný index, ktorý počíta Národná banka Slovenska.  Ako uvádzajú analytici ÚMS (NBS) ceny nehnuteľností sa v roku 2018 nachádzajú v pásme VZOSTUPU, ďaleko od pásma BUBLINY...

Súčasná podoba finančných úverov

„Hypotéka, slovo ktoré sa v poslednom období hrnie na nás snáď zo všetkých strán. Na celom svete sa stala synonymom finančnej krízy. My si ju však budeme v tomto článku všímať ako produkt, pomocou ktorého si môžeme zabezpečiť svoj sen o bývaní. Z tohto dôvodu sme oslovili niekoľko finančných inštitúcií na Slovenskom finančnom trhu, aby mám pomocou modelových príkladov ponúkli svoje produkty.“Čo by ste mali vedieť o úveroch na bývanieNa začiatku by sme si mali povedať, na čo vlastne hypotekárny úver slúži. Tento druh služby pre klienta znamená..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.