Predaj nehnuteľnosti, ako predať byt a dom za výhodnú cenu v 10 krokoch.


Nepredajte svoju nehnuteľnosti za nižšiu cenu ako je hodnota. S týmito 10 krokmi sa môžete pripraviť na úspešný predaj za naozaj dobrú cenu.

 predaj nehnuteľnosti

1. Zistite si hodnotu svojej nehnuteľnosti

Ak chcete predať svoju nehnuteľnosť za dobrú cenu, musíte vedieť, aká je jej trhová hodnota. Môžete to urobiť prostredníctvom bezplatného online ohodnotenia bytu či domu alebo si zavolať odborníka na hodnotenie nehnuteľností. Jednoduchým riešením je vyhľadať si priemernú cenu 1m2 obytnej plochy napríklad na trh.sk a vynásobiť si ju rozlohou vašej nehnuteľnosti. Nezabudnite si však pozrieť správnu lokalitu a brať do úvahy, či sa byt alebo dom nachádza v centre. Prípadne si pozrite vo vyhľadávaní  bytov cenu na 1m2 podobných bytov.

 

2. Vyčistite a upravte svoj dom a byt

Ak chcete zvýšiť hodnotu svojej nehnuteľnosti, musíte ju udržiavať v čistom a upravenom stave. Vyčistite všetky miestnosti, odstráňte nepotrebné veci a upravte interiér tak, aby bol atraktívny pre budúcich kupcov. Musia si predstaviť svoj budúci pobyt bez starostí s neporiadkom a vnímať voľný priestor pre ich nápady na zariadenie.

 

3. Zvýšte hodnotu vášho bytu úpravou

Predaj bytu je dôležitým rozhodnutím, preto je dôležité, aby bol byt v dobrej kondícii a mal čo najvyššiu hodnotu v čase predaja optimalizáciou priestoru a vylepšením vzhľadu.

 

4. Vyberte správneho fotografa a realitného makléra a inzerujte nehnuteľnosť

Kvalitné fotografie sú neoddeliteľnou súčasťou predaja nehnuteľnosti. Fotograf by mal zachytiť najlepšie časti vášho domu a zdôrazniť ich atraktívne vlastnosti. Realitný maklér vám zase môže pomôcť pri predaji nehnuteľnosti za dobrú cenu svojimi radami a prehľadom o trhu nehnuteľností. Vyberte si niekoho s dobrou reputáciou a hlavne skúsenosťami s predajom nehnuteľností vo vašej oblasti. Reality sa totiž pevne viažu k miestu, pamätajte, že sú nehnuteľné. Čo vám v okolí môže vadiť, to sa veru asi nezmení a môže sa časom aj zhoršovať. Inzerovať byty a domy môžete aj bezplatne na trh.sk a určite vás budú kontaktovať záujemci a realitné kancelárie s klientmi. Registrujte sa ako súkromná osoba a uveďte svoje kontaktné údaje.

 nehnuteľnosť

5. Vypracujte dobrý realitný inzerát

Dobrý realitný inzerát by mal byť jasný, čitateľný a zaujímavý. Mali by ste do neho pridať fotografie a popis vášho domu, aby ste zaujali budúcich kupcov. Upriamte ich pozornosť popisom pozitív a možností nehnuteľnosti aj jej okolia. Ak je lokalita niečím atraktívna, nezabudnite to uviesť tiež, kupci to nemusia vedieť sami od seba.

 

6. Zvýšte pôsobivosť svojho domu

Môžete zvýšiť pôsobivosť svojho domu tým, že ho vybavíte novými spotrebičmi alebo ho upravíte. Môžete tiež zvýšiť hodnotu svojho domu tým, že ho vylepšíte prostredníctvom malých opráv alebo úprav, ktoré je vidno na prvý pohľad. Nikomu neprospieva hneď na úvod vidieť prácu, ktorá ho čaká.

 

7. Pripravte sa na prehliadky

Pred prehliadkami sa ešte raz uistite, že váš dom je čistý a upravený práve v tom momente. Niektoré veci sa vám doma môžu javiť bežné a prakticky pre vás neviditeľné. Cudziemu človeku však udrú na prvý pohľad do očí a môžu mu vadiť. Pozrite sa na vzhľad obytného priestoru očami kupujúceho. Pripravte sa aj na to, že budete musieť odpovedať na otázky kupcov o vašej nehnuteľnosti. Neklamte, ale zdôrazňujte pozitíva a negatíva iba oznámte.

 

8. Vyberte správnu cenu

Vyberte cenu, ktorá je v súlade s hodnotou vášho domu a ktorá je konkurencie schopná. Nechajte si poradiť od realitného makléra, aby ste získali objektívny pohľad na cenu. Nadsadiť na začiatok cenu nemusí byť vždy výhodné, vaša nehnuteľnosť sa môže na trhu takzvane okukať a následne sa ťažšie predáva. Na druhú stranu, ak predáte byt či dom lacno, môžete si to potom vyčítať.

 nehnuteľnosť

9. Pripravte sa na nezhody

Pri predaji nehnuteľnosti môžu vzniknúť nezhody. Pripravte sa na to tým, že vopred prejdete všetky možné problémy a nájdete ich riešenie, prípadne sa poradíte s odborníkom. Nájdením riešenia na problémy konkrétnej nehnuteľnosti , môžete upokojiť záujemcu v prípade obáv a diskusie.

 

10. Trpezlivo čakajte na správneho kupca

Nie všetci kupci budú mať záujem o vašu nehnuteľnosť. Trpezlivo čakajte na správneho kupca, ktorý bude ochotný zaplatiť dobrú cenu za váš dom alebo byt. Nasledujte týchto 10 krokov a pripravte sa na úspešný predaj svojej nehnuteľnosti za dobrú cenu. Investujte čas a úsilie do prípravy a výsledok sa vám vráti. Verte si a nebojte sa realizovať svoj sen o úspešnom predaji nehnuteľnosti.

Investujte čas a úsilie do prípravy a výsledok sa vám vráti. Verte si a nebojte sa realizovať svoj sen o úspešnom predaji nehnuteľnosti.

Späť

Merače tepla v našich domácnostiach

Hovorí sa, že kto šetrí má za tri. Toto pravidlo platí dvojnásobne pri spotrebe tepla v našich bytoch či rodinných domoch. Pri dnešných cenách dodávaného tepla má čo najvhodnejšie riešenie ako ušetriť na dodávanom teple snáď cenu zlata. Veď položka za dodané teplo býva často v mnohých rodinných rozpočtoch najväčšou položkou súvisiacou s užívaním bytu. Práve tomuto pálčivému problému pri šetrení sa v nasledujúcich riadkoch pozrieme na „zúbky“. Oproti západnej Európe máme v oblasti šetrenia na dodanom teple do domácností čo doháňať...

Nájomné byty v súčasnosti

Nájomné byty na Slovensku sú čímsi, čo nezapĺňa hlavné témy týkajúce sa realitných debát. V nich totiž predsa len panuje v našich končinách vplyv snáď už končiacej krízy a jej dopadov na ceny nehnuteľnosti. Pričom táto téma by si na Slovensku zaslúžila oveľa viac pozornosti ako má v súčasnosti. Nájomné byty sú totiž trendom, ktorý by mohol oživiť realitný segment a sprístupnil by bývanie, ktoré síce nie je „vo vlastnom“, ale určite by pomohlo mnohým nájsť si prístupnejšiu strechu nad hlavou.Ako sme už spomenuli hneď na začiatku, téma..

Kúpa nehnuteľnosti. Aké kroky tento úkon zahŕňa a dokumenty, bez ktorých sa nezaobídeme Kúpa nehnuteľnosti. Aké kroky tento úkon zahŕňa a dokumenty, bez ktorých sa nezaobídeme

Pri otázke kúpy domu alebo bytu sa aspoň raz v živote ocitne každý človek; niekto po skončení štúdia, niekto pri zakladaní rodiny a iný zas v okamihu, keď si našetrí na takú nehnuteľnosť, akú chce mať. Pri tomto kroku je samozrejme nutné zvážiť niekoľko vecí: výšku sumy, ktorou chceme nové bývanie financovať, ostatné faktory, ktoré z pohľadu spotrebiteľa o vhodnosti daného domu či bytu rozhodujú (poloha, občianska vybavenosť a podobne), a v neposlednom rade otázku, či tento krok zveríme realitke, alebo..

Nájomné vzťahy k nebytovým priestorom

 Zmluva o nájme a jeho trvaniePráva a povinnosti prenajímateľa a nájomcuSkončenie nájmu a jeho zánikVážení čitatelia. Mnohé z vašich otázok, ktoré ste nám adresovali, sa týkali nájomných vzťahov k nebytovým priestorom. Vzhľadom na túto skutočnosť, v snahe vyhovieť podľa možnosti čo najväčšiemu množstvu z vás, je pre vás určený nasledujúci článok. Nájomné vzťahy vznikajúce k nebytovým priestorom upravuje zákon č. 116/1990 Zb. o nájme a podnájme nebytových priestorov. Tento zákon predstavuje osobitnú právnu úpravu, ktorá nadväzuje a špecifikuje..

Prístup na pozemky v rámci susedských vzťahov

Na jednej z hospodárskych budov na mojom pozemku som potreboval opraviť strešnú krytinu. Do budovy začalo zatekať a hrozilo, že časť strojov uskladnených vnútri bude dažďovou vodou poškodená. Poškodená časť budovy sa nachádza v mieste, kam sa však nedá dostať z môjho pozemku. Musím prejsť cez záhrady ďalších dvoch susedov, avšak jeden z nich namieta, že na jeho pozemok nesmiem vstúpiť. Tvrdí, že je to jeho pozemok a nikto cudzí nemá právo naň vstupovať bez jeho povolenia. Ide o dôsledok dlhoročných susedských sporov. Mne však hrozí škoda a strechu..

Spor o výpoveď z nájmu bytu

Prosím vás o radu. S mojou manželkou sme prenajali náš byt mladému manželskému páru. Nájomcovia spočiatku platili nájomné riadne a včas. Manžel - nájomca mal po čase problémy s políciou, užívanie drog a pod. Nájomcovia uhrádzali nájomné mimo splatnosť, niekedy aj s dvojmesačným omeškaním. Naposledy zaplatili nájomné pred 6 mesiacmi. Snažil som sa vec riešiť dohovorom, avšak situácia sa natoľko zhoršila, že nájomca na mňa raz v byte zaútočil a poškodil časť zariadenia. Nájomcom sme oznámili, že nájom s nimi vypovedáme a žiadame byt vypratať...

Vývoj cien nehnuteľností na Slovensku od roku 2005 do roku 2010

V slovenských pomeroch sa zvykne dosť často používať fráza ktorá tvrdí, že: „Z grafov sa ešte nikto nenajedol“. Nuž možno je na tom čosi pravdy, ale autor tohto výroku asi nepochopil ich zmysel. Grafy majú v prvom rade informovať o určitom vývoji, či trende v tom či onom segmente. Zároveň by mali upozorniť na určité anomálie, či nezdravý vývoj ktorý sa mohol prejaviť v sledovanom období.Aj z tohto dôvodu sme sa v redakcii Kompletného TRH-u Nehnuteľností rozhodli priniesť základný trend vývoja cien nehnuteľností na Slovensku. Často krát sa v dnešnej..

Investing in Real Estate in Slovakia - reality - nehnutelnosti - as Slovaks call it

Investing in Real Estate in Slovakia             Apart from the landmarks and notable touristic attractions this country has to offer, in recent years, the Slovakian Real Estate ( TRH Nehnutelnosti ) market has proven to be a profitable investment for potential real estate investors.   Real Estate Pricing ( Reality ) in Slovakia The average price of flats in Slovakia in the year 2018 stands at 1,612 €/m2.   Reasons to Invest in Real Estate (Reality) in Slovakia There are many reasons to invest in Real estate..

Kúpte si pozemky v blízkosti ... (TRH Nehnutelnosti)


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.