Predaj nehnuteľnosti, ako zvýšiť hodnotu bytu pred predajom v 7 krokoch.

Predaj bytu je dôležitým rozhodnutím, preto je dôležité, aby bol byt v dobrej kondícii a mal čo najvyššiu hodnotu. Tu je 7 krokov, ako zvýšiť hodnotu vášho bytu pred predajom.

 renovácia bytu

1. Vylepšenie vzhľadu a výber správnych farieb

Prvým krokom je vylepšenie vzhľadu bytu. To môžete urobiť tým, že použijete svetlé a jasné farby na steny a vyberiete moderný nábytok. Tieto zmeny môžu zvýšiť atraktivitu bytu a pritiahnuť viac kupcov. Vzhľad bytu môže veľmi ovplyvniť to, ako sa v ňom cítite a ako sa bude páčiť potenciálnym nájomcom alebo kupcom. Existuje mnoho spôsobov, ako môžete byt zlepšiť, aby vyzeral čo najlepšie. Farby hrajú dôležitú úlohu pri vzhľade bytu  pocitoch v ňom. Môžete sa rozhodnúť pre jednoduché a neutrálne farby, ako je biela, sivá alebo tmavohnedá, ktoré sú ľahko kombinovateľné s ostatnými prvkami interiéru. Prečítajte si o monochroimatizme v našom článku. Ak sa chcete odvážiť a dať do bytu viac farieb, môžete zvoliť výraznejšie tóny ako žltú, zelenú alebo modrú. Všetky totiž majú pozitývny vplyv na ľudskú psychyku, ak sa správne nakombinujú. Prečítajte si o vplyve farieb na trh.sk.

 

2. Optimalizácia priestoru

Optimalizácia priestoru je ďalším krokom, ktorý vám pomôže zvýšiť hodnotu bytu a domu. Môžete to dosiahnuť tým, že odstránite nepotrebný nábytok alebo ho vymeníte za menšie kúsky. Taktiež môžete vytvoriť viac priestoru tým, že odstránite prekážky v pohybe alebo premiestnite nábytok na vhodnejšie miesto, aby ste na pohľad dostali veľký priestor.  Ak máte malý byt, môžete ho opticky zväčšiť tým, že použijete jednoduché triky, ako je výber nábytku s kombinovaným využitím alebo odstránenie prebytočných vecí bez praktického účelu. Stúl môže byť pracovný aj jedálenský. Skriňa v sebe môže po stiahnutí obsahovať posteľ či stôl. Pohovka a obývačkový gauč sa môže rozťahovať na posteľ  a podobne. V inom čase potom využijete ten istý priestor na viac účelov a prakticky zväčšíte priestor bytu.  Veľký priestor zase pôsobí na človeka tak, že sa v ňom stratí a nikde nemá pocit intimity (nie je chránený). Vtedy priestor môžete opticky rozdeliť nábytkom alebo dekoráciou a vytvoriť aspoň čiastočne intímne zóny.

 

3. Modernizácia

Modernizácia je ďalším spôsobom, ako zvýšiť hodnotu bytu. Môžete to urobiť tým, že vymeníte staré spotrebiče za nové a modernizujete kúpeľňu a kuchyňu. Tieto zmeny môžu pridať hodnotu bytu a zlepšiť jeho funkčnosť. Moderný alebo starodávny nábytok je ďalším dôležitým prvkom, ktorý môže ovplyvniť náladu v byte alebo dome. Môžete vymeniť starý nábytok za nový, alebo ho len premaľovať, zrenovovať  alebo prešiť a pretiahnuť novou látkou, aby vyzeral čerstvý a nový. Môžete tiež vymeniť koberce alebo závesy, ak sú poškodené alebo nevhodné.

Zlepšenie kúpeľne a kuchyne, pretože kúpeľňa a kuchyňa sú dôležité miesta pre nájomcov a kupcov. Je dôležité, aby boli čisté a pekne upravené bez viditeľného poškodenia. Môžete nainštalovať nové umývadlo alebo vodovodné batérie, vymeniť starý obklad za nový alebo namaľovať steny, aby vyzerali sviežo. V kuchyni môžete tiež aspoň čiastočne vymeniť staré spotrebiče za nové alebo povymieňať drevené dosky na pracovnej ploche, čo nieje až tak vysoký náklad v porovnaní s prínosom na pocitoch a vôni v byte.

 

4. Použitie prírodných materiálov a dekoratívnych prvkov

Použitie prírodných materiálov ako drevo, kameň a kremeň môže tiež pridať hodnotu bytu. Tieto materiály sú trvanlivé a pridávajú bytu štýl a eleganciu, môžu vytvárať sviežu atmosféru a často lepšiu vôňu. Dekoratívne prvky, ako sú kvety, obrazy alebo vázy, môžu tiež ovplyvniť vzhľad bytu. Môžete ich použiť na ozdobenie stien alebo na vyplnenie prázdnych priestorov v dome. Môžete tiež použiť dekoratívne poličky alebo knižnice na uloženie kníh alebo iných predmetov, ale nesmú byť zaplnené množstvom kníh a predmetov. Stále treba mať na mysli ich dekoratívny účel a uprataný vzdušný vzhľad.

 

 5. Upravte osvetlenie a zosilnite prichádzajúce svetlo

Dobré osvetlenie môže pridať hodnotu bytu. Môžete to urobiť tým, že použijete výkonnejšie svetlá alebo pridáte ďalšie zdroje svetla, ako sú stropné svietidlá alebo stolové lampy. Toto vám pomôže vytvoriť svetlý a príjemný priestor, ktorý bude atraktívny pre potenciálnych kupcov. Osvetlenie je veľmi  dôležité, aby ste mali dobrý pocit z priestoru. Intenzitu svetla tiež zvýši, ak zmeníte staré žiarovky a neónky za nové s vysokou účinnosťou. Venujte pozornosť farbe svetla slnečné svetlo v širokom spektre je pre človeka prirodzené. Žlté svetlo, ktoré pripomína svetlo, môže zlepšovať náladu a pocity v byte a biele svetlo je vhodnejšie skôr na prácu a sústredenie. Moderné sletlá umožňujú farbu meniť podľa potreby a využitia, zvážte ich inštaláciu. Môžete tiež zvýšiť množstvo svetla v byte a rozšíriť priestor tým, že vystrihnete záclony alebo závesy, odstránite tmavú farbu závesov z pohľadu cez deň, aby nerobili temný dojem.

 

6. Zlepšenie bezpečnosti a pohodlia

Zlepšenie bezpečnosti bytu môže prispieť k hodnote kažej nehnuteľnosti. Nikto nechce zažiť nepríjemnosti s vykradnutím a každý chce mať istotu ochrany vo svojom súkromí. Môžete to urobiť tým, že nainštalujete bezpečnejšie zámky na dvere alebo aj bezpečnostné dvere, ďalej bezpečnostné kamery alebo alarmy. Tieto zmeny pomôžu zvýšiť pocit bezpečia pre budúcich obyvateľov bytu. Pohodlie môžete nainštalovať klimatizačný systém a zlepšiť prúdenie vzduchu alebo vykonať izolačné práce, aby bol byt teplejší a pohodlnejší. Niektoré druhy izolácie okien a dverí sú veľmi lacné a prinesú veľký úžitok. Prievan a hluk z vonka je nepríjemnosťou, na ktorú vás veľa záujemcov o bat a dom upozorní ako na negatívum. V niektorých prípadoch môže ísť aj o vnikajúci pach z vonka alebo iných miestností a to je ozaj nepríjemné už pri prvej návšteve nehnuteľnosti.

 

7. Údržba a opravy

Posledným krokom je údržba a opravy bytu. Je dôležité, aby ste vykonali potrebné opravy a údržbu, aby ste zabránili ďalším problémom. Malá prevencia je často výrazne lacnejšia ako následná drahá oprava zničených častí domu. Tieto opravy môžu zahŕňať opravu únikov tepla a vnikaniu vlhkosti, výmenu elektrických vedení alebo výmenu či opravu okien. Týmto spôsobom môžete zaistiť, že byt bude v dobrej kondícii a bude mať dlhodobo čo najvyššiu hodnotu.

 predaj bytu

V závere, zlepšenie vzhľadu bytu je jednoduchým a efektívnym spôsobom, ako zvýšiť jeho hodnotu a atraktívnosť pre nájomcov alebo kupcov. Môžete začať s jednoduchými úpravami a postupne pridávať ďalšie zlepšenia, aby bol váš byt pripravený na predaj alebo prenájom. Dôležité je zachovať harmóniu a používať kvalitné materiály, aby bol váš byt vizuálne atraktívny a funkčný. Nezabudnite, že aj malé zmeny môžu mať veľký vplyv na celkový vzhľad a hodnotu realít. Dôležité je tiež udržiavať obytný priestor čistý a uprataný, aby vyzeral atraktívne pre potenciálnych nájomcov alebo kupcov. Tým, že budete postupovať podľa týchto 7 krokov, môžete zvýšiť hodnotu bytu a pritiahnuť viac kupcov. Investície do realít sa vám v budúcnosti vrátia a pomôžu vám dosiahnuť lepšiu cenu pri vyjednávaní. V konečnom dôsledku je kľúčom k úspešnému vytvoreniu príjemného a atraktívneho vzhľadu bytu kreativita a starostlivosť o detaily. Takže neváhajte a začnite s úpravami už dnes!

Späť

Ceny pozemkov stúpajú, je ich nedostatok

Pozemkov je nedostatok, na stavebné parcely sa menia aj lesy a poľnohospodárska pôdaPrečo sa oplatí navštíviť pred podpisom kúpnej zmluvy katastrálny úradNa čo nezabudnúť pri kúpe stavebného pozemkuOrientačný prehľad cien pozemkov v niektorých slovenských mestách Ceny stavebných pozemkov vyháňa hore najmä zvýšený dopyt po nich. Záujem o pozemky zvyšuje hlavne dostupnosť hypotekárnych úverov pre širšie vrstvy obyvateľstva a väčší záujem o stavbu rodinných domov. Nedostatok stavebných pozemkov a ich vysoké ceny sú najvýraznejšie práve..

Situácia na trhu so stavebnými pozemkami

V súčasnosti ale aj  nedávnej minulosti sa už veľa hovorilo a písalo o tom, ako finančná kríza zahýbala realitným trhom v oblasti predaja a kúpy bytov či rodinných domov. No predtým, ako sa postaví nová budova pre bývanie či prácu, je dobré si zaobstarať dobrý a kvalitný pozemok. Zmapovanie situácie na trhu s pozemkami a následné vykreslenie možností na čo všetko by sme si mali dať pozor pri ich kúpe je rovnako dôležité, ako neskoršia stavba nehnuteľnosti na tom ktorom pozemku.Všeobecná sitácia na trhu s pozemkamiHneď na úvod by sa dalo povedať, že..

Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať? Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať?

Výber matraca vôbec nie je taká jednoduchá záležitosť! Na trhu je k dispozícii široká škála riešení, z ktorých každé má svoje výhody a nevýhody. Ako si teda vybrať najlepší model matraca? Povieme vám, čím sa vyznačujú vlastnosti jednotlivých typov matracov a kto z nich bude mať najlepší úžitok.   Moderné matrace – aký model si vybrať? Hlavným kritériom pri výbere matraca by mal byť typ vložky, tj. výplne vo vnútri. V závislosti od toho, pre ktorý materiál sa rozhodnete, bude mať váš matrac trochu iné vlastnosti. V súčasnosti..

Nebytové priestory - ich nájom a podnájom

Napriek skutočnosti, že otázka nájmu je upravená v základnom občianskoprávnom kódexe - v Občianskom zákonníku - tento prenechal osobitnú právnu úpravu nájmu a podnájmu nebytových priestorov zákonu č. 116/1990 Zb. o nájme a podnájme nebytových priestorov v znení neskorších predpisov (v texte ako “ZNP”). Osobitná zákonná úprava sa vzťahuje na nebytové priestory, ktorými sú miestnosti alebo súbory miestností, ktoré podľa rozhodnutia stavebného úradu sú určené na iné účely ako na bývanie. Medzi nebytové priestory tiež patria byty, pri ktorých..

Prenájom nehnuteľnosti a registračná povinnosť prenajímateľov

So začiatkom nového školského roka vyvstala pre mnohých študentov, prípadne pracujúcich, ktorí dochádzajú za prácou mimo svojho obvyklého bydliska, opäť otázka zabezpečenia svojho ubytovania. Mnohí z nich riešia uvedený problém, nakoľko kapacita internátov a ubytovní nemusí vždy pokryť ich vysoký dopyt, nájmom nehnuteľnosti - prevažne bytu alebo časti bytu. Mnohí občania sa na rubriku „Právnik radí“ obrátili s otázkami, či a kedy sú povinní sa registrovať na daňovom úrade a aký postup majú zvoliť pri prenájme nehnuteľnosti alebo jej časti,..

Občianska a trestná zodpovednosť za protiprávne obmedzovanie práv užívať nehnuteľnosť

„Každý má právo vlastniť majetok. Vlastnícke právo všetkých vlastníkov má rovnaký zákonný obsah a ochranu. Majetok nadobudnutý v rozpore s právnym poriadkom ochranu nepožíva. Dedenie sa zaručuje. Vlastníctvo zaväzuje. Nemožno ho zneužiť na ujmu práv iných a v rozpore so všeobecnými záujmami chránenými zákonom. Výkon vlastníckych práv nesmie poškodzovať ľudské zdravie, prírodu, kultúrne pamiatky a životné prostredie nad mieru ustanovenú zákonom.“ (Ústava Slovenskej republiky, článok 20 ods. 1 a 3)  V roku 1993 som uzavrela manželstvo..

Prečo a ako si správne poistiť nehnuteľnosť

Stalo sa Vám už, že ste počuli o niekom kto prišiel o svoj dom alebo byt? Nečakané nehody ako prasknuté potrubie, požiar alebo spadnutý strom na strechu sa môžu pripliesť do života každému. Každý z Nás si svoju nehnuteľnosť necháva poistiť z rôznych dôvodov. Najčastejšími pocitmi, ktoré nami hýbu sú strach, chtíč po pocite istoty a bezpečia, alebo pre niektorých dokonca prestíž. Sú ale tieto pocity hodné toho, aby sme pravidelne platili sumu, za ktorú snáď nikdy nebudeme musieť vyžadovať protislužbu? ÁNO. Každému..

Aké sú ceny nehnutelnosti - realitná bublina 2018?

Ako zistiť, či sú nehnuteľnosti nadhodnotené a či kúpou nehnuteľnosti neriskujeme?   Veľmi dobrým zdrojom informácií o tom, či ceny nehnuteľností sú príliš vysoké alebo či sa už nachádzame v oblasti realitnej bubliny a cena za nehnuteľnosť nepredstavuje reálnu hodnotu, ktorú poskytne obytný priestor jej vlastníkovi prostredníctvom možnosti bývania na veľa rokov je kompozitný index, ktorý počíta Národná banka Slovenska.  Ako uvádzajú analytici ÚMS (NBS) ceny nehnuteľností sa v roku 2018 nachádzajú v pásme VZOSTUPU, ďaleko od pásma BUBLINY...

Kúpte si pozemok, pretože ... (TRH Nehnutelnosti)


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.