Bývať v novom sa dá aj bez hypotéky (a založenia nehnuteľnosti)

Záujem Slovákov zlepšovať svoje bývanie je akcelerovaný predovšetkým dostupnosťou úverov, aj rastúcou ponukou nových projektov.

Nie každý si však hypotéku môže dovoliť alebo sa ľudia jednoducho boja zadĺžiť na dekády, resp. založiť nehnuteľnosť, v ktorej bývajú. Zlepšovanie kvality bývania je však jednou zo základných ľudských potrieb. Stále málo využívanou možnosťou sú systémové rekonštrukcie existujúceho domu či bytu.

Štatistiky potvrdzujú, že byt alebo dom, ktorý má spĺňať potreby svojho užívateľa, by mal prejsť po 15 rokoch modernizačnou rekonštrukciou a po 30 rokoch tzv. generačnou rekonštrukciou. Na Slovensku si z celkového počtu asi milión bytov a milión domov už viac ako polovica vyžaduje čiastočnú alebo kompletnú rekonštrukciu. Slovákov často od takejto investície, ktorá môže zásadne zlepšiť kvalitu ich života, odrádza prílišná opatrnosť, respektíve nemajú predstavu, koľko takáto investícia stojí a či si ju môžu dovoliť. Nebojte sa zainvestovať do jednoduchého projektu, ktorý Vám môže dokonca zvýšiť využiteľnú obytnú plochu, čo môže byť kľúčové pre mladé rozrastajúce sa rodiny.

Rekonštrukcia vás nemusí zruinovať


Pri štandardnom 3-izbovom byte sa náklady na kompletnú rekonštrukciu pohybujú na úrovni približne 16 000 až 23 000 €. Samozrejme, výsledná suma je individuálna a odvíja sa i od stavu nehnuteľnosti, rozsahu prác a použitých materiálov. Pri odhadovaných nákladoch treba zohľadňovať aj cenu práce, ktorá sa v jednotlivých regiónoch líši. Pri štandardnom rodinnom dome sa náklady na rekonštrukciu pohybujú od 25 000 do 33 000 €. Pokiaľ uvažujete len o čiastočnej rekonštrukcii, suma je nižšia rádovo o tisícky eur.

Vo väčšine prípadov to bez vhodného úveru nejde. Splatnosť klasického bezúčelového spotrebného úveru je do 8 rokov, čo pri spomínanej výške nákladov na rekonštrukciu znamená vyššie mesačné splátky a pre rodinný rozpočet to môže znamenať neúnosnú záťaž. Optimálnym riešením je využiť účelový úver od stavebnej sporiteľne, ktorého splatnosť je možné prispôsobiť a predĺžiť na obdobie reálnej ekonomickej životnosti investície, pričom nie je nutné zakladať nehnuteľnosť.

ČSOB Stavebná sporiteľňa dáva klientom možnosť rekonštruovať svoje bývanie prostredníctvom výhodného účelového úveru, ktorého splatnosť je až 15 rokov s atraktívnou úrokovou sadzbou od 4,2% p.a. Výsledkom je nízka mesačná splátka, ktorá umožní bývať v novom takmer každému. Výšku si viete orientačne prepočítať v kalkulačke. Úver bez zbytočných komplikácií vybavíte v ktorejkoľvek pobočke ČSOB alebo u finančných poradcov spolupracujúcich s ČSOB Stavebnou sporiteľňou

Späť

Ako by mala vyzerať detská izba Ako by mala vyzerať detská izba

-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->--> Koniec leta využíva veľa rodín na rekonštruovanie svojich príbytkov v rámci vyčerpania dovoleniek. Medzi takto často upravované izby patrí hlavne detská izba. Niekto to robí z dôvodu očakávania milého prírastku do rodiny, či už svoje odrastené ratolesti pripravuje na ďalší školský rok. O tom, ako by takáto miestnosť mala vyzerať, kam je najlepšie umiestniť posteľ a ostatný nábytok alebo ako správne..

Zanedbať otázku bezpečnosti sa neoplatí

Dom alebo byt predstavuje pre väčšinu bežných ľudí investíciu buď celoživotných úspor, alebo ich veľkej väčšiny. Bezpečnosť je teda z tohto pohľadu otázkou, zanedbanie ktorej by nebolo ani rozumné, ani pochopiteľné; intenzívne sa jej venujeme nielen pri stavbe a zariaďovaní svojej nehnuteľnosti, ale i pri každom odchode na dovolenku či na dlhšiu návštevu. Nájsť svoje obydlie „vybielené“ nepredstavuje vôbec príjemný návrat a zvlášť pre túto situáciu platí, že je omnoho lepšie zmieriť sa zo začiatku s vyššou investíciou, ktorú kvalitné zabezpečenie..

Ako využiť úložný priestor Ako využiť úložný priestor

Výber nábytku Ak sa rozhodnete pre jednu alebo druhú možnosť, musíte toto rozhodnutie brať ako stav na niekoľko rokov. Do úvahy by ste mali brať aj fakt, či svoje úložné priestory riešite v byte, v ktorom chcete stráviť zvyšok svojho života, alebo ho beriete ako „prestupnú stanicu“ pokiaľ sa vám nerozrastie rodina. Ak by ste totiž uvažovali, že v budúcnosti chcete svoj štartovací byt predať, tak by vám mohli skôr vyhovovať sektorové skrine, ktorých sa môžete kedykoľvek zbaviť a pri sťahovaní do nového bytu vám nebude ľúto vyhodených peňazí za..

Dedenie a prechod nájmu družstevného bytu

“Členstvo v stavebnom bytovom družstve a právo užívať byt môže prejsť smrťou užívateľa družstevného bytu, ktorý nebol v spoločnom užívaní manželov (§ 172 ods. 2 O.z.), len na jedného dediča poručiteľa, ktorému pripadol členský podiel, alebo na dvoch dedičov, ak sú manželmi” (§ 172 ods. 2 OZ.) “V konaní o dedičstve je v takom prípade rozhodnutím podľa ustanovenia § 39 Not.por. riešené, kto z dedičov nadobúda členský podiel poručiteľa v stavebnom bytovom družstve, prípadne ako sa dedičia vyporiadajú ohľadne náhrady zostatkovej hodnoty..

Nekvalitné zateplenie fasády

 Spoluvlastníci prerábame fasádu na dome, na čo sme si objednali stavebnú firmu. Máme s ňou uzatvorenú zmluvu o diele, kde sa uvádza deň, kedy mali začať a kedy odovzdať hotovú robotu. Aj hodnotu a zloženú zálohu. Práca mala byť hotová už pred dvoma týždňami, my však máme dom len oblepený polystyrénom a problém, aby sem robotníci vôbec prišli. Telefonujem im každý deň a oni vždy hovoria, že prídu, čo sa stane len zriedka. Spolumajiteľ firmy, ktorý nám mal dodať plastové okná sa do toho zapojil tiež, bol zhrozený, že v akom stave to máme spravené...

Zastúpenie fyzických osôb pri spravovaní ich nehnuteľného majetku

Pri právnych úkonoch súvisiacich s nehnuteľnosťami je možné dať sa zastúpiť inou fyzickou osobou, príp. právnickou osobou. Občiansky zákonník v danej súvislosti diferencuje medzi zákonným zastúpením a zastúpením na základe tzv. dohody o plnomocenstve. Zákonné zastúpenie Zákonné zastúpenie vzniká na základe zákona alebo rozhodnutia štátneho orgánu. Typickým príkladom zákonného zastúpenia je zastúpenie maloletého dieťaťa. Kto je jeho zákonným zástupcom, ustanovuje zákon č. 36/2005 Z. z. o rodine. Uvedené zastúpenie maloletého..

Real estate quoats - Slovak Nehnutelnosti

Problémy s hypotékou?

Problém je na sveteKeď musí zasiahnuť bankaBanky znižujú úrokové sadzby   Nie je nič ľahšie. Jednoduchá cesta k bývaniu. Stačí len prísť. Riešenie ušité priamo na mieru. To sú len niektoré reklamné slogany, ktoré nás tak často oslovujú a pútajú našu pozornosť na rôzne produkty vedúce k vlastnému bývaniu.Spôsobov, ciest a produktov vedúcich k vlastnému bývaniu je v dnešnej dobe a situácii na trhu skutočne mnoho. Pritom nemusí ísť bezpodmienečne len o získanie nového bytu či domu, ale aj napríklad o kúpu zariadenia, stavbu garáže či bazénu,..

Dom na predaj


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.