Dražba 2 - izbový byt na ul. Železničnej, Fiľakovo

Inzerát už nie je aktuálny
Plocha:  
78 m2

Vek stavby:  
> 50 rokov
okres Lučenec
Fiľakovo
Železničná
pred 371 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 368 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Byt č. 14, na Železničnej ulici, vo vchode č. 38, v obci Fiľakovo.

Popis bytového domu súp. č. 1190 k. ú. Fiľakovo

Bytový dom súp. č. 1190 je postavený na parc. č. 2164 k.ú. Fiľakovo. Jedná sa obytnú časť mesta, kde sa v okolí nachádzajú stavby na bývanie ako aj budovy občianskej vybavenosti. Bytový dom s tromi nadzemnými podlažiami a jedným podzemným podlažím je postavený na rovinatom teréne. Bytový dom má dva vchody a každý vchod má jeden vstup. V suteréne sa nachádzajú spoločné pivnice a spoločné priestory. Na ostatných nadzemných podlažiach sa nachádzajú byty. Na prízemí sa nachádzajú 3 byty a na druhom a treťom podlaží sú po štyri byty. Vo vchode č. 38 je celkovo 11 bytov. Vstup do bytov je zo spoločnej chodby na podeste. Bytový dom, ktorý je napojený na verejný vodovod, elektrinu a zemný plyn nemá výťah. Kanalizáciu má riešenú do žumpy.

Spoločné časti:

Základy -betónové monolitické, zvislé nosné konštrukcie – murovaná nosná konštrukcia z pálených tehál, s hrúbkou obvodových nosných stien 45cm, deliace konštrukcie sú murované z pálených tehál. Vodorovné konštrukcie – monolitický železobetónový strop s rovným podhľadom, železobetónové schodisko dvojramenné schodisko zo železným zábradlím. Zastrešenie bez krytiny – drevená valbová strecha. Krytina strechy – pálená škridla. Klampiarske konštrukcie – strechy a atyky sú z pozinkovaného plechu, vonkajšie okenné parapety sú z pozinkovaného plechu pri nových plastových oknách sú okenné parapety – plastové. Povrchové úpravy vonkajších povrchov – škrabaný brizolit. Povrchové úpravy vnútorných povrchov – vápenné hladké omietky stien a stropov, schodiskové steny sú do výšky cca 1,2m opatrené olejovým ochranným náterom. Vnútorné keramické obklady – v spoločných priestoroch sa nevyskytujú. Dvere -dvere v spoločných priestoroch sú drevené rámové v drevených zárubniach. Okná – zdvojené drevené s hliníkovými medziokennými žalúziami, približne asi 30% okien je vymenených za nové plastové povrchy podláh -v suteréne sú podlahy z cementového poteru, ostatné podlahy sú z terazza.

Spoločné zariadenia:

Vykurovanie -lokálne, plynové gamatky. Elektroinštalácia –svetelná. Vodovodné potrubie -rozvod studenej vody z oceľových pozinkovaných rúr. Kanalizačné potrubie -kanalizačné potrubie splaškovej odpadovej vody je liatinové. Vnútorný plynovod – z oceľových rúrok. Ohrev teplej vody – lokálne, v jednotlivých bytoch. Výťahy – nevyskytuje sa. Ostatné vybavenie – bytový dom je chránený bleskozvodom, rozvody telefónu.

POPIS bytu č. 14 na prízemí, vchod č. 38:

Hodnotený dvojizbový byt sa nachádza na prízemí t.j. 1.N.P. v strednej sekcii. Byt je v pôvodnom stave s drobnými stavebnými úpravami. Vstup do bytu je zo spoločnej chodby. Byt pozostáva z dvoch izieb, kuchyne, chodby, kúpeľne, WC, špajze a pivnice v suteréne. Celková podlahová plocha vrátane pivnice je podľa zamerania znalcom je 78,40m2. Bytové jadro – pôvodné murované z pálených tehál úpravy vnútorných povrchov – hladké vápenné omietky stien a stropov obklad stien – keramický obklad steny kuchyne za kuchynskou linkou, kúpeľne a vane okná – zdvojené drevené s medziokennými hliníkovými žalúziami povrchy podláh – drevené OBS dosky, linoleum a keramická dlažba vykurovanie – lokálne, plynové gamatky, elektroinštalácia – svetelná, automatický istič sa nachádza v chodbe bytového domu, meranie elektromerom je zabezpečené na chodbe mimo bytu na chodbe, vnútorný vodovod – oceľové pozinkované potrubia, meranie spotreby vody je zabezpečené vodomerom umiestneným v kúpeľni vnútorná kanalizácia – plastová, od každého zariaďovacieho predmetu vnútorný plynovod – z oceľového potrubia, plynomer sa nachádza v chodbe bytu vnútorné hyg. zariadenie – keramické umývadlo, samostatné kombi WC. Ostatné vybavenie – nevyskytuje sa. Byt má zabezpečené vlastné meranie elektrickej energie, meranie studenej vody a zemného plynu. Bytový dom si vyžaduje rozsiahlu modernizáciu, zateplenie obvodového plášťa, zateplenie stropnej konštrukcie nad posledným podlažím a výmenu strešnej krytiny. Podľa získaného dokladu ,bol bytový dom daný do užívania v roku v roku 1923. Celkovú predpokladanú životnosť bytového domu murovaného z pálených tehál s hrúbkou nosných stien 450 mm stanovujem v zmysle Metodiky všeobecnej hodnoty nehnuteľností a stavieb na 120 rokov.

PODLAHOVÁ PLOCHA: 78,40

POZEMOK – parcela KN-C, parcela č. 2164, k. ú. Fiľakovo Hodnotený pozemok parc. č. 2164 zastavané plochy a nádvoria s celkovou výmerou 655m2 sa nachádza v zastavanom území obce Fiľakovo, v jeho obytnej časti v blízkosti hlavnej železničnej stanice mesta Fiľakovo. Na hodnotenej parcele je postavená budova bytového domu. V blízkosti prevláda zástavba bytových stavieb a stavieb občianskeho vybavenia. Okolitý terén je rovinatý. Prístup na pozemok je z nespevnených prašných komunikácií. Popred bytový dom vedie kamenný chodník. Je tu možnosť napojenia sa na verejný vodovod, zemný plyn, elektrinu a telefón. Dopravné spojenie s okolím je zabezpečené vlakovou a autobusovou dopravou. Centrum mesta je vzdialené do 5 minút chôdze. Spoluvlastnícky podiel na pozemku je vo veľkosti 7983/156534 – ín.

Vek stavby:
> 50 rokov
Stav nehnuteľnosti:
neuvedené
Stavebný material:
neuvedené
Forma vlastníctva:
Osobné
Počet balkónov / loggií:
0
Výťah:
neuvedené
Pivnica:
nie
Parkovanie:
Nie je
Okná:
Iné

Na mape: Dražba 2 - izbový byt na ul. Železničnej, Fiľakovo

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.