O nás

Súhlas

Súhlas

Podmienky pre realitné kancelárie

Podmienky pre realitné kancelárie sa od októbra 2017 menili v oblasti kreditu. Od registrovanej realitnej kancelárie sa vyžaduje minimálna ročná suma uhradeného kreditu 30€ na to, aby mohla inzerovať neobmedzené množstvo ponúk. Inzercia realitných kancelárii zostáva bezplatná po uhradení tohto kreditu.

Realitná príloha denníka SME - vývoj cien prenájmov bytov v Bratislave

Na návštevách sa dohodnite. Majiteľ môže kontrolovať byt. Termíny si pre istotu stanovte písomne.

Realitná príloha denníka SME - vývoj cien bytov v Bratislave

Pohyb cien niektorých bytov v niektorých lokalitách smerom aj nahor ukazujú aj štatistiky realitného portálu TRH.sk

Realitná príloha denníka SME - vývoj cien pozemkov v Bratislave a blízkom okolí

Ako sa nesklamať pri kúpe pozemku. Nespoliehajte sa na to, čo vám povedia druhí. Niektoré nezrovnalosti odhalíte aj sami.

Developeri atakujú. Nahrádzajú aj banky

Podľa analytikov developer využíva situáciu na trhu. „Nejde sa psychologicky biť s ostatnými developermi, ale ako jediný ide proti bankám. Dá im ešte výhodnejší úrok ako samotné banky,“ tvrdí Veronika Komorníková, riaditeľka realitného portálu Trh.sk. Podľa jej slov však projekt nemusí automaticky znamenať úsporu a niekedy vyjde menej výhodne ako byt so zľavou financovaný cez drahšiu hypotéku. „Je to veľmi dobre marketingovo prešpekulovaný produkt a ľuďom ,menej zdatným vo finančných počtoch’ ľahko predateľný,“ hodnotí Komorníková.

Nedokonalé reality na webe

Hlavným dôvodom, prečo realitky čoraz viac využívajú ich služby, je nízka konkurencieschopnosť vlastných stránok. Tie nedosahujú úroveň návštevnosti špecializovaných inzertných portálov so širokou ponukou viacerých realitiek. „Inzerenti si začali vyberať podľa toho, či šlo o platenú alebo neplatenú službu, a nezanedbateľná bola aj návštevnosť,“ hovorí Peter Lakata z portálu trh.sk.

Developeri potopili Bratislavský kraj

Ako sa zhodujú analytici, práve v slovenskej metropole stavebný boom nafúkol za posledné roky čísla začatých bytov až nereálne. „Kríza v roku 2009 pritom úplne zastavila projekty stavby nových bytov. Tie mohli byť dostavané práve v tomto roku. Keďže sa nestavali, padlo aj číslo dokončených bytov,“ konštatuje Dereník. „Nie všetky projekty dostali potrebné financie od bánk, hlavne vzhľadom na nesplnené limity predaja ,“ vidí ďalšiu príčinu riaditeľka realitného portálu trh.sk Veronika Komorníková.

Ceny bytov sú nafúknuté

„Mnoho developerov si myslí, že zľava na mieste pôsobí osobnejšie. Niečo ako odmena pre konkrétneho zákazníka,“ odôvodňuje „zatajovanie“ zliav Veronika Komorníková, riaditeľka realitného portálu trh.sk.

Bratislavu čaká boj o byty. S perifériou

Riaditeľka realitného portálu trh.sk Veronika Komorníková upozorňuje na to, že v okrajových oblastiach sú časté problémy s dopravou . „Už teraz je problém s dochádzaním do mesta. Ak rodina nemá aspoň dve autá, je v podstate odrezaná od sveta. Hromadná doprava tu nefunguje ako v meste, kde ide spoj aspoň každú polhodinu,“ hovorí Komorníková.

Predaj bytov majú v lete rozbehnúť zľavy

Developerské projekty však majú vytýčené čísla, ktoré by mali dosiahnuť aj počas prázdnin. „Na predajcov môže byť z tohto dôvodu vyvíjaný väčší tlak, aby šli s cenami dole, prípadne aby prilákali potenciálnych záujemcov o byty špeciálnymi akciami,“ konštatuje Veronika Komorníková, riaditeľka realitného portálu trh.sk.

V Ružinove vyrastie nová štvrť

Podľa analytikov bude môže projekt zaujať. „Veľmi záleží na cene, ak v tomto projekte developer nepreženie základnú cenu na meter, je šanca byty, hlavne tie menšie, rýchlo predať ,“ predpovedá riaditeľka realitného portálu trh.sk Veronika Komorníková. Zároveň však upozorňuje, že v lokalite bude projekt čeliť veľkej konkurencii v podobe Retra a 3nity LifeStyle Residence.

relácia Peňaženka

Realitný boom z predchádzajúcich rokov je definitívne za nami. Ľudia viacej zvažujú, akú nehnuteľnosť kúpia. Preč sú časy, keď sa do bytov investovali peniaze. Aká je aktuálna situácia? ... hovorí Veronika Komorníková z portálu TRH.sk

Na ranné kolóny si musíte zvyknúť

Rozhovor s riaditeľkou realitného portálu www.TRH.sk Ing. Veronikou Komorníkovou na tému "Na ranné kolóny si musíte zvyknúť"

Šťastie praje pripraveným

Pomerne zriedkavou pomocou pri predaji staršieho bytu je paralelný príchod priemyselného investora, ktorý predznamenáva vyššiu zamestnanosť v danej lokalite, ako aj vyšší záujem o byty. V takomto prípade sa však oplatí s predajom aj staršieho bytu či domu počkať, kým nezačnú ceny nehnuteľností rásť v desiatkach percent. „Historicky najväčšie jednorazové nárasty cien vyvolalo oznámenie významných investícií do blízkosti danej lokality, ako napríklad Volkswagenu do Devínskej Novej Vsi či koncernu PSA Peugeot Citroën do Trnavy ,“ vysvetľuje Veronika Komorníková z portálu Trh.sk.

Byt môžete predať za viac peňazí, ako ponúka trh

Dôležitú úlohu pri možnom zvýšení ceny bytu zohráva občianska vybavenosť a dopravná obslužnosť. Plusom pre možnú cenu bytu je aj možnosť parkovania v jeho blízkosti. „Pri posudzovaní hodnoty prínosu občianskej vybavenosti a dobrej dopravnej obslužnosti sa treba pozerať na lokalitu ako takú, a nie až tak na konkrétny byt,“ hovorí riaditeľka realitného portálu Trh.sk Veronika Komorníková.

Lepšiu cenu získate aj cez susedov

„Ľudia si doteraz, bohužiaľ, neuvedomujú, že s kúpou bytu si ,kupujú‘ aj susedov. Máloktorí noví kupujúci sa informujú o osadenstve bytového domu, maximálne im stačí veta typu – je to slušný vchod,“ hovorí riaditeľka realitného portálu Trh.sk Veronika Komorníková.

Hodnotu rodinného domu zvýši záhrada

Keď chcete za vyššiu cenu predať rodinný dom, aj tu platí, že v prvom rade musia byť v poriadku prístupové komunikácie s vysporiadanými pozemkami pod nimi. Veľmi významným faktorom pri predaji domu je povesť štvrti, v ktorej sa nachádza, z hľadiska kriminality a bezproblémového charakteru jej obyvateľov, ako aj dopravná dostupnosť a vzdialenosť od mesta v minútach jazdy autom. Samozrejme, významnú úlohu hrá tiež technický stav nehnuteľnosti, jej čistota a doterajšia starostlivosť majiteľov premietajúca sa do jej celkového vzhľadu. „Dom by mal byť udržiavaný a malo by to na ňom byť aj vidieť,“ tvrdí Veronika Komorníková z realitného portálu Trh.sk.

Developeri našli nový hit. Garsónku

"Developeri si uvedomili, že v čase krízy dokážu reálne predať najmä malé, jedno- až dvojizbové byty,“ vysvetľuje najnovšie trendy Veronika Komorníková, riaditeľka realitného portálu Trh.sk.

Realitná kríza končí. Byty nezdražejú

"Hlavný nárast spôsobila zmena zákona o dani z predaja nehnuteľností,“ hovorí o prvom momente Veronika Komorníková, riaditeľka realitného portálu trh.sk. Druhým bola hypotekárna vojna bánk, ktorá presvedčila ďalších kupujúcich.
Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.