V centre Banskej Štiavnice 7 bytov a 3 apartmány na predaj

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Iné

Úžitková plocha:  
478 m
2
okres Banská Štiavnica
Banská Štiavnica
pred 6 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 7 dňami
Aktualizované:  
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Ponúkame na predaj historickú budovu v priamom centre mesta Banská Štiavnica, v pôvodnom stave, so záhradou, na ktorú je vydané stavebné povolenie na rekonštrukciu, po ktorej vznikne celkovo 10 bytov a apartmánov - 4 na prízemí, 5 na 1. poschodí a 1 podkrovný, s celkovou podlahovou plochou 478 m2:

- plocha prízemia - 159 m2

- plocha 1. poschodia - 234,90 m2

- plocha podkrovného bytu - 83,90 m2

V dohľadnej dobe budú apartmány a byty oficiálne rozdelené na katastri. Za budovou sa nachádzajú dva domy, ktoré môžu byť taktiež súčasťou predaja.

Taktiež je možné dohodnúť sa na rekonštrukcii objektu, aby sa odovzdal už zrekonštruovaný. Časť objektu už prechádza rekonštrukciou. Viac informácii rád poskytnem telefonicky, alebo mailom. Vizualizácie, ako môže vyzerať zvnútra a zvonku nájdete medzi fotografiami. Pôdorysy pošlem na vyžiadanie.

Cena za celý objekt v momentálnom stave je 648 000€.

V prípade záujmu je možné odovzdať byty a apartmány vo finálnej podobe, do štandardu.

História budovy - "Hellov dom" - dostavníková pošta

Rozľahlý objekt s dvoma nadzemnými podlažiami a suterénom, dom má šesťkrídlový, veľmi zložitý a nepravidelný pôdorys s dvoma uzavretými dvormi. Už v prvej polovici 15. storočia stál na parcele objekt s vlastným opevňovacím múrom. V 15. storočí bol na parcele postavený prízemný, podpivničený dom. Prevratnou bola rozsiahla renesančná prestavba na prelome 16. a 17. storočia v niekoľkých etapách, pri ktorej okrem priestorového zväčšenia, objekt získal výtvarne cenné architektonické detaily kamenných sochársky bohato zdobených portálov, okenných ostení a klenieb. Od 17. storočia bola v objekte dostavníková pošta a zájazdový hostinec pre dostavníky. Pošta tu existovala do roku 1873 t.j. do spustenia prevádzky na úzkokoľajnej železnici. Objekt, aj keď v súčasnosti neobývaný a chátrajúci, je svojimi zachovanými historickými konštrukciami a cennými architektonickými detailmi z niekoľkých stavebných slohových etáp dominantou Akademickej ulice.

Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Pôvodný
Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.