Krásny vinohrad na veľkom pozemku vo vinohradníckej oblasti v obci Strekov

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Iné

Úžitková plocha:  
400 m
2
okres Nové Zámky
Strekov
pred 7 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 23 dňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Tento starostlivo obrábaný vinohrad sa nachádza iba kúsok nad malebnou obcou Strekov.

Rozprestiera sa na mierne svahovitom pozemku vo výmere 2 ha, na ktorom je vysadených 5000 koreňov viniča, rôznych odrôd. Ide o Pálavu, Míliu, Devín, Rulandské šedé, Rulandské modré, Cabernet sauvignon, Frankovka modrá a Stolové odrody. Niektoré odrody majú zabezpečený kvapôčkový závlahový systém. V zadnej časti pozemku je vysadených asi 25 druhov ovocných stromov. ( marhule, broskyne, višne, jablone, hrušky ...)

Na pozemku sa nachádza veľká hospodárska budova s úžitkovou plochou 400 m2, ktorá sa skladá z dvoch častí. Menšia časť je využívaná ako sklad. Táto časť bola rekonštruovaná v roku 2023 prebehla kompletná výmena strechy, trámy, latovanie aj odkvapový systém. Druhú dlhšiu časť využíva zopár sliepočiek a moriek. Na pozemku je aj studňa s hĺbkou 52 metrov a suché WC.

Predmetom predaja je 1 ha pozemku s vinohradom, ovocným sadom a s hospodárskou budovou. Druhú časť vyše 1 ha pozemku vlastní obec, majiteľ ho má v dlhodobom prenájme.

Chotár obce Strekov s úrodnými vinohradmi patrí medzi najlepšie vinárske oblasti na Slovensku. Najvýznamnejšou udalosťou obce je Strekovský vínny festival, ktorý sa koná každý rok v mesiaci júl. Ide o dvojdňový festival, ktorý ponúka pestrý kultúrny program s degustáciou domácich i zahraničných vín v prekrásnom prostredí.

Centrum obce s kompletnou občianskou vybavenosťou sa nachádza cca 900 metrov od vinohradu. Okresné mesto Nové Zámky sú vzdialené 27 km. Vzdialenosť od Bratislavy je 130 km.

Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po čiastočnej rekonštrukcii

Na mape: Krásny vinohrad na veľkom pozemku vo vinohradníckej oblasti v obci Strekov

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.