REZERVOVANÉ: Rodinný dom s históriou v centre Hronca, 412 m2, Hronec, okres Brezno

Inzerát už nie je aktuálny
Plocha:  
412 m
2
Plocha pozemku:  
863 m
2
okres Brezno
Hronec
pred 51 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 46 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

RODINNÝ DOM REZERVOVANÝ DO 10. 7. 2023

DOBRÉ REALITY – silná slovenská realitná sieť, exkluzívne prináša do ponuky rodinný dom s historickým vzhľadom v centre obce Hronec.

PREDMET PONUKY

Rodinný dom v stave hrubej stavby, postavený v roku 1938 v centre obce Hronec, na severovýchodne orientovanom pozemku s výmerou 863 m2.

Pozemok je oplotený (1975), zo zadnej strany ohraničený potokom Osrblianka, z pravej strany cestou spájajúcou Brezno a Osrblie, z ľavej strany miestnou komunikáciou vedúcou údolím Čierneho Hrona.

Zadná časť pozemku je spevnená masívnym oporným múrom z lomového kameňa (1970) a železobetónu (1975).

Dom je čiastočne podpivničený, v suteréne má skladové a pivničné priestory (34 m2) sprístupnené vonkajším schodiskom.

Prízemie (378 m2) tvorí ľavé a pravé krídlo so samostatnými vstupmi. V ľavej časti bola pôvodne izba s krbom, izba, sklady a sociálne zariadenie, ktoré sú s pravou časťou (bývalé zdravotné stredisko - čakárne, ošetrovne, chodby, sklady, sociálne zariadenia) spojené chodbou.

Rodinný dom má betónové základy, obvodové múry a priečky z tehál. Strešná krytina je pozinkovaný plech, okná a dvere sú pôvodné.

Vybudovaná je vodovodná prípojka (1955) s vodomernou šachtou (1975), elektroprípojka (1965) a kanalizačná prípojka (1975). Pripojenia k vybudovanej infraštruktúre v súčasnosti nie sú využívané.

V predzáhradke rodinného domu, ktorý v minulosti slúžil ako obytný dom, materská škôlka, zdravotné stredisko, je umiestnený pomník padlým hrdinom z II. sv. vojny.

LOKALITA

Obec Hronec je situovaná pri sútoku Čierneho Hrona, Osrblianky a Kamenistého potoka. V jeho centrálnej časti sa nachádza predajňa potravín a rozličného tovaru, pohostinstvo, reštaurácia, pekáreň s predajňou, pošta, kostol, obecný úrad, kultúrny dom, futbalové ihrisko, požiarna zbrojnica, materská škola, autobusová zastávka, stanica Čiernohronskej lesnej železnice.

Hronec je vzdialený 7 km od okresného mesta Brezno a obce Osrblie, 40 km od krajského mesta B. Bystrica, 250 km od hlavného mesta Bratislava a je tranzitnou obcou k športovým strediskám (Národné biatlonové centrum v Osrblí), rekreačným oblastiam a turisticky vyhľadávaným lokalitám SKI Hlobišov, Hruškovo, Vydrovská dolina, Kamenistá dolina, Sv. Ján, Hrončok, Hájny Grúň a i. Hronec je rodiskom Ladislava Chudíka, má bohatú zlievárenskú históriu s typickou architektúrou a pamiatkami, aktívny kultúrno-spoločenský a športový život a jedinečné prírodné prostredie. S okolitými obcami ho spájajú desiatky km lesných ciest, cyklotrás a turistických chodníkov. Do 20 minút cesty autom sú dostupné turisticky známe a vyhľadávané oblasti Tále, Bystrá, Mýto pod Ďumbierom, Srdiečko, Krpáčovo s ponukou ďalších programov a služieb.

ODPORUČENIE MAKLÉRA

Rodinný dom mal v minulosti mnohostranné využitie a má ho aj dnes. Napriek svojmu technickému stavu nesie so sebou potenciál, ktorý mu určuje najmä lokalita, v ktorej sa nachádza. Rovnako, ako môže slúžiť pre trvalé bývanie (2 samostatné bytové jednotky. dobudovanie podkrovia), môže slúžiť pre účely cestovného ruchu (penzión, reštaurácia), či komerčné alebo verejnoprospešné účely (administratívny priestor, obchod, služby, menšia klinika, sídlo firmy, súkromné školské zariadenie, skladové a výrobné priestory a i.). Spája sa v ňom história (obdobie výstavby, pamätník SNP v predzáhradke), zaujímavé architektonické prvky, nezvyčajné situovanie pri potoku a cestách, čím získava prednosti centrálneho, neprehliadnuteľného a atraktívneho priestoru.

CENA

69 900 Eur vrátane poplatkov za kompletný servis realitnej kancelárie DOBRÉ REALITY s.r.o. DOHODA NA CENE MOŽNÁ

V prípade potreby Vám pomôžeme so zabezpečením financovania kúpy nehnuteľnosti.

Dobré Reality klientom poskytujú komplexné služby realitného sprostredkovania a celoslovenskú internetovú inzerciu. Už viac ako 10 rokov nám dôverujú tisícky klientov.

Hľadáme nových kolegov a ponúkame najvýhodnejšie podmienky! K nášmu tímu profesionálnych obchodníkov s nehnuteľnosťami sa môžete pridať na: dobrereality.sk/kariera

Vek stavby:
neuvedené
Typ objektu:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Pôvodný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Vyhotovenie domu:
Iný
Podpivničený:
nie
Verejný vodovod:
áno
Odpad:
neuvedené
Plyn:
nie
Parkovanie:
neuvedené
Počet balkónov / loggií:
0
Okná:
Pôvodné
Terén:
Rovina

Na mape: REZERVOVANÉ: Rodinný dom s históriou v centre Hronca, 412 m2, Hronec, okres Brezno

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.