DRAŽBA, rodinný dom Sokolce, okr. Komárno

Inzerát už nie je aktuálny
Plocha:  
114 m
2
Plocha pozemku:  
508 m
2
okres Komárno
Sokolce
pred 550 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 526 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Dražobník:

Platiť sa oplatí s.r.o.

Termín dražby:

26.03.2014 o 09:30 hod

Miesto konania dražby:

Reštaurácia Penzión ARTIN, salónik na prízemí, Svätourbanská 107/37, 949 01 Nitra, okres Nitra, Nitriansky kraj

Termín obhliadky č. 1:

10.03.2014 o 16:30 hod

Termín obhliadky č. 2:

21.03.2014 o 11:00 hod

Znalecká hodnota:

25 200,00 €

Dražobná zábezpeka:

5 000,00 €

Najnižšie podanie:

25 200,00 €

Licitátor dražobníka je oprávnený znížiť sumu najnižšieho podania

Kontaktná osoba:

Vaško Martin

02/322 02 736, 0911 833 152

vasko@platitsaoplati.sk

Rodinný dom súp.č. 121 na parc.č. 105/80, Nitrianska ul. č. 121, Sokolce

Rodinný dom sa nachádza v intraviláne obce Sokolce, na Nitrianskej ulici č. 121. Okolie tvoria iba rodinné domy, pozemok zo severozápadnej strany je nezastavaný. Dom je samostatne stojaci, napojený na verejný rozvod elektriny, plynu a vody, kanalizácia je do žumpy. Stavba má obdĺžnikovitý pôdorysný tvar, pozdĺžnou osou je orientovaná v smere severovýchod- juhozápad. Zastrešená je sedlovou strechou bez využitia podkrovia.

Dispozičné riešenie: Naposledy sa stavba využívala ako pohostinstvo, na čo je aj dispozične prispôsobená, ale je ju možné využívať aj na rodinné bývanie v súlade s evidenciou v katastri nehnuteľností ( stavba má sociálne zariadenie a technickú možnosť na prípravu jedál, uskladnenie potravín a umývanie riadu). Pôvodná stavba je orientovaná do ulice na juhozápad, prístavba je orientovaná do dvora na severovýchod. V pôvodnej časti sa nachádza predsieň, jedna miestnosť, kuchyňa bez vybavenia, kúpeľňa a samostatné WC s predsieňou. Prístavba je podpivničená, prístupná je po exteriérovom schodisku zo severovýchodnej strany stavby. V podzemnom podlaží sa nachádzajú dve miestnosti na skladovanie. V nadzemnom podlaží sa nachádza jedna miestnosť, ktorá má strop otvorený až do krovu, má samostatný prístup z juhovýchodnej strany.

Konštrukčné vyhotovenie a materiálové zloženie: Dom je založený na betónových základových pásoch s vodorovnou hydroizoláciou ( na nosných stenách sa nevyskytujú mapy od vzlínajúcej zemnej vlhkosti). Obvodové steny na pôvodnej časti sú murované z plných pálených tehál v skladobnej hr. 0,45 m, deliace priečky sú murované tehlové. Na prístavbe v 1.PP sú nosné steny z betónových DT tvárnic hr. 0,30 m, na 1.NP murované v hr. 0,30 m. Strop nad pôvodnou časťou je trámový s rovným podhľadom, v prístavbe nad 1.PP panelový s rovným podhľadom, nad 1.NP v prístavbe je strop otvorený až do krovu. Krov je drevený - z uličnej strany je valba, z dvornej strany je štít, krytina na streche je pálená dvojdrážková. Klampiarske konštrukcie strechy z pozinkovaných plechov. Parapety z uličnej strany sú hliníkové, ostatné z pozinkovaného plechu. Fasádna je štuková, bez povrchovej úpravy alebo náteru. Vnútorné dvere sú hladké v oceľových zárubniach. Dve okná do ulice sú plastové s izolačným dvojsklom, ostatné sú drevené zdvojené s dvojvrstvovým zasklením- prevládajú zdvojené okná. Z dvornej strany sú okná opatrené plastovými roletami- sú na prevládajúcej výmere okien. Podlahy obytných miestností sú veľkoplošné laminované, podlahy v kúpeľni, WC a kuchyni sú z keramických dlažieb. Vykurovanie domu je lokálne 3 kachľami na plyn. TÚV sa pripravuje v elektrickom zásobníkovom ohrievači ( umiestnený je v kúpeľni). Elektroinštalácia je svetelná istená ističmi, v podzemnom podlaží aj motorická. V stavbe je rozvod plynu, rozvod vody je z centrálneho zdroja z plastového potrubia. V roku 1998 bola na stavbe vykonaná rozsiahla rekonštrukcia- výmena nášlapných vrstiev podláh, zmena vnútornej dispozície, výmena zariaďovacích predmetov, výmena dvoch okien, vnútorných dverí.

Vnútorné vybavenie stavby: 1.PP- bez vybavenia. 1.NP- v kúpeľni je keramické umývadlo, smaltovaná vaňa. V samostatnom WC je keramická misa, batérie sú jednopákové, podlahy sú z keramickej dlažby, keramický obklad na stenách je do výšky 2,10 m.

Sklad na parc.č. 105/80 - Stavba je postavená za domom vo dvornej časti. Je prízemná, bez podpivničenia, zastrešená jednoduchou sedlovou strechou. Dispozične sa v nej nachádzajú tri samostatné miestnosti na skladovanie náradia, bez vnútorného vybavenia. Predpokladaná zostatková životnosť je 15 rokov. Postavená je na základovom páse s vodorovnou hydroizoláciou, obvodové murivo je murované z pálených tehál hr. 0,15 m, strop trámový, krytina na streche z azbestocementovej vlnovky, fasáda hladká, podlaha hrubá betónová.

Analýza polohy nehnuteľností: Nehnuteľnosti sa nachádzajú na severnom okraji obce Sokolce, v miestnej časti Sokolce- Turi, na Nitrianskej ulici. Obec sa nachádza cca 3 km východne od obce Veľký Meder v smere na okresné mesto Komárno. Miestna časť Turi je obytnou zónou a nachádza a v smere zo Sokoliec na obec Okoč, s obcou je stavebne zrastená. Dom je postavený v uličnej zástavbe, okolie tvoria iba rodinné domy, z pravej ( severozápadnej ) strany je nezastavaný pozemok. Orientácia miestností je na juhozápad a juhovýchod. V obci trvalo žije 1 220 obyvateľov. Vybavená je miestnym úradom, materskou školou, základnou školou s vyučovacím jazykom maďarským, obchodom s potravinami a základným priemyselným a drogistickým tovarom. Na okolie je napojená autobusovou dopravou, najbližšia vlaková stanica je cca 2 km od obce v obci Holiare.

Vek stavby:
neuvedené
Typ objektu:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
neuvedené
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Vyhotovenie domu:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Verejný vodovod:
nie
Odpad:
Nie je
Plyn:
nie
Parkovanie:
Nie je
Počet balkónov / loggií:
0
Okná:
Iné

Na mape: DRAŽBA, rodinný dom Sokolce, okr. Komárno

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.