KÚRIA V MESTE TORNAĽA

Inzerát už nie je aktuálny
Plocha:  
504 m
2
Plocha pozemku:  
2516 m
2
okres Revúca
Tornaľa
pred 49 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 21 tyždňami
Aktualizované:  
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

ID:013-11-NOVA3

3D OBHLIADKU si viete pozrieť na: my.matterport.com/show/?m=PoqV6kYbqjG

Vo výhradnom zastúpení majiteľa Vám ponúkame exkluzívne dobové sídlo - kúriu o rozlohe 2516 m² v blízkosti centra mesta Tornaľa.

Výnimočná, zhruba 200-ročná budova, je evidovaná v registri nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok ako kultúrna pamiatka.

Prostriedky z eurofondov zatiaľ neboli čerpané.

Momentálne je nehnuteľnosť v stave pred rekonštrukciou a je unikátna nielen z hľadiska svojej polohy, ale aj dispozičným riešením.

Z terasy sa ponúka výhľad do záhrady a na okolitú prírodu. Zaujímavá je i dlhá chodba s pôvodnou ornamentovou - cementovou dlažbou, z ktorej sa vstupuje do jednotlivých miestností, ľavého a pravého krídla budovy.

Ľavé krídlo pozostáva z 3 miestností a pravé krídlo zo 4 miestností.

Všetky miestnosti v budove vrátane suterénu majú klenbové stropy. Z hlavnej chodby je prístup do podkrovnej časti budovy a tiež do pravej časti suterénu, kde sa nachádza 1 menší skladovací priestor a 1 väčšie sociálne zariadenie so 6 umývadlami, 3 oddelenými toaletami a 3 oddelenými bunkami na sprchovanie.

Z nádvoria je umožnený vchod do strednej a ľavej podpivničenej časti budovy, kde sa za pôvodnými dobovými drevenými dverami nachádza priestranná pivnica, ktorá by po menších úpravách mohla slúžiť ako vínna pivnica s príjemným posedením a ideálnymi podmienkami na uskladnenie vína.

Stavba je kvalitne založená, 1.20 m široké základy, 1 m široké obvodové múry a je postavená z pálených tehál a kameňov.

K dispozícii sú všetky inžinierske siete okrem plynu, avšak prípojka je k dispozícii za hranicou pozemku. Nový, hlavný prívod elektriny bol realizovaný zhruba pred 4-mi rokmi na základe projektovej dokumentácie s vykonaním revízie. Elektrická skrinka je osadená podľa aktuálnych noriem v oplotení. Voda je mestská, vodoinštaláciu by bolo však potrebné zrealizovať novú, nakoľko pôvodné vodovodné potrubia sú už nepoužiteľné. Kanalizácia je riešená momentálne 5-timi, vedľa seba uloženými žumpami, podľa postupnosti od najväčšej po najmenšiu. Preferuje sa však vybudovanie praktickej čističky odpadových vôd. Vykurovanie je ústredné na pevné palivo a každá miestnosť je prispôsobená možnosti napojenia vykurovacieho telesa na komín. Ohrev vody je zabezpečený elektrickým bojlerom. Strecha budovy je pokrytá hrubým falcovaným, pozinkovaným plechom. Okná sú drevené, veľmi zachovalé, interiérové aj vchodové dvere sú taktiež drevené, v interiéri je ešte zachovaných pár pôvodných vysokých kazetových dverí. Vzácnosťou sú aj ručne kované, zdobené mreže so zachovanými dobovými prvkami. Ozdobou pri vstupe do kaštieľa je aj zaujímavé kovové zdobené schodisko. Budova je evidovaná na Krajskom pamiatkovom úrade, odkiaľ sa ponúka možnosť čerpania dotácie na konkrétne úpravy či opravy budovy. Momentálne je budova vedená na liste vlastníctva ako rodinný dom, avšak bola táto nehnuteľnosť plnohodnotne využívaná ako internátna škola s kapacitou pre 40 osôb.

Mesto Tornaľa, kde sa toto sídlo nachádza, patrí pod okres Revúca a ponúka kompletnú občiansku vybavenosť. Nachádzajú sa tu supermarkety Tesco, Lidl, práve prebieha výstavba obchodného centra. Mesto disponuje aj miestnym kúpaliskom či krásnym parkom Zoltánka. V blízkosti mesta sa nachádzajú minerálne pramene a atrakciou mesta je lokalita morské oko „Teplá voda“, ktorá je unikátna v strednej Európe. V blízkom okolí sa nachádzajú zaujímavé turistické či oddychové body, vyhľadávané prírodné jódové kúpele Číž s wellness službami, ktoré disponujú 3 liečivými prameňmi a sú zamerané na liečenie ciev, nervov a pohybového ústrojenstva, no a príjemné chvíle môžete stráviť aj pri krásnom rybníku Hubovo. Do vzdialenosti max. 30 km sa Vám ponúka niekoľko zážitkových miest a stredísk s ideálnymi podmienkami na oddych, šport či turistiku. Patria medzi ne rekreačná oblasť Kurinec s geotermálnou vodou, niekoľkými bazénmi, tobogánom a športovými atrakciami, rekreačná oblasť Teplý vrch, kaštieľ Betliar so svojím nádherným parkom a tiež vzácne jaskyne ako Domica, Aragonitová či Gombasecká jaskyňa. Medzinárodné letisko v Košiciach je vzdialené od Tornale približne 1 hodinu autom.

Hranica s Maďarskom je vzdialená približne 15 minút, Miškovec 1 hodinu.

Prostredníctvom nášho finančného poradcu Vám pomôžeme s financovaním kúpy nehnuteľností.

NAŠE CENY SÚ VRÁTANE PROVÍZIE ZA KOMPLETNÝ SERVIS A SÚ SCHVÁLENÉ MAJITEĽOM.

Vek stavby:
neuvedené
Typ objektu:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Pôvodný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Vyhotovenie domu:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Verejný vodovod:
nie
Odpad:
Nie je
Plyn:
nie
Parkovanie:
neuvedené
Počet balkónov / loggií:
0
Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.