Kontaktné údaje

ROMANTICKÉ CHALUPY,s.r.o.

Nejedlého 67

84102 Bratislava

Meno:
  Zdenka Čupková
Telefón:
0911 848 411
Mobil:
0918 789 218
E-mail:
ID ponuky:
7_289315241556

Historická chalupa na Liptove pripravená na chalupárčenie

164 000
Kategória:  
Chata

Obytná plocha:  
204 m
2
okres Liptovský Mikuláš
Hybe
pred 14 dňami
Vložené na TRH.sk:  

včera
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Chalupa sa nachádza v obci, ktorá tvorí vstupnú bránu do Vysokých Tatier - Hybe.

Situovaná je do tichej, bočnej ulice. Postavená bola v roku 1918. Postupne prešla rekonštrukciou až do dnešnej podoby. V roku 2004 bola vymenená strešná krytina, vybudované nové prípojky IS vody a kanalizácie. Rozvody elektriny sú medené. V roku 2012 boli v povalovom priestore vybudované dve spálne medzi ktorými je priestranná otvorená chodba s gaučom. Okná v celom dome sú plastové. V roku 2024 bola na dome obnovená fasáda.

Na 1NP. Sa nachádza kuchyňa, kúpeľňa s WC a spálňa. Všetky tieto miestnosti sú veľké a vzdušné vďaka vysokým stropom. Obložené sú dreveným obkladom. Zaujímavosťou chalupy sú krásne interiérové aj exteriérové dobové dvere. Kuchyňa je čiastočne podpivničená 27,82m2. Vstup do pivnice je z dvora, alebo z ulice. V pivnici sa nachádza boiler na ohrev teplej vody. Kúrenie je zabezpečené, dvoma krbmi s prieduchmi. Odpad ide do kanalizácie a voda je z obecného vodovodu.

Rozloha pozemku aj so zastavanými časťami je 381m2. Nehnuteľnosť je vhodná pre ľudí, ktorí sa nechcú počas voľného času venovať údržbe záhrady, ale preferujú odpočinok s priateľmi. Prípadne chcú využiť čo najviac času na voľnočasové aktivity ktoré región Liptov ponúka. Na pozemku sa okrem domu nachádzajú aj bývalé hospodárske stavby. Dnes využívané ako letná kuchyňa a skladové priestory. Tento typ priestorov je vyhľadávaný pre ich dušu a zaujímavú energiu, ktorá z nich vyžaruje. Na tejto nehnuteľnosti ešte nie je plne rozvinutý ich potenciál.

Chalupa si nevyžaduje žiadnu nutnú rekonštrukciu. Je v dobrom technickom stave, suchá a útulná. Svojou rozlohou je vhodná aj pre veľkú rodinu, prípadne pre väčšiu skupinu ľudí.

Nad obcou Hybe je napojenie na diaľnicu a zjazd - smer na Poprad, Vysoké Tatry. Do Liptovského Mikuláša, alebo na Čertovicu je to z obce len 19 minút cesty autom. V obci je široká občianska vybavenosť. V zime bežkárske trate.

Plocha pozemku:
381 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Po čiastočnej rekonštrukcii
Vyhotovenie domu:
Iný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
Kanalizácia
Plyn:
nie
Elektrický prúd:
áno
Úžitková plocha:
204 m2
Prístupová cesta:
Asfaltová
Vnútorný kozub:
áno

Na mape: Historická chalupa na Liptove pripravená na chalupárčenie

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.