Pozemok v prírode s pôvodným kamenným domčekom v obci Kamenica nad Hronom

Inzerát už nie je aktuálny
Kategória:  
Chata

Obytná plocha:  
60 m
2
okres Nové Zámky
Kamenica nad Hronom
pred 89 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 54 tyždňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

Tento pôvodný kamenno-hlinený domček stojí na rovinatom trávnatom pozemku s rozlohou vyše 460m2.

Nachádza sa na hranici prírodnej rezervácie Kováčovské kopce, je obklopený krásnou prírodou Burdovského pohoria a neskutočnými výhľadmi na historické maďarské mesto Ostrihom.

Pozemok sa nachádza na kopci, odkiaľ je výhľad na celú dedinu. Je neoplotený, vedie k nemu asfaltová cesta. Nachádza sa na ňom pôvodná kopaná studňa s ručnou pákovou pumpou a prípojka na obecný vodovod. Elektrina a plyn sú v dosahu.

Domček s obytnou plochou cca 60 m2 stojí v prednej strane pozemku, je postavený zo skál, ktoré sú zlepené hlinou. Zadná časť domu bola pristavaná neskôr z pálených tehál. Stavba pozostáva z dvoch izieb, presklenej verandy, komory, z ktorej je výstup na povalu. Keďže dom bol dlho opustený, je v schátranom stave

Priamo vedľa pozemku vedie cestička hore na kopec, ktorá je súčasťou južnej strany náučného chodníka vedúceho cez Kováčovské kopce. Je to turistická cesta ponúkajúca úchvatné výhľady na malebnú rieku Dunaj. Napája sa na sieť ďalších turistických chodníkov, vedúcich cez celé pohorie Burdov, najjužnejšie slovenské pohorie.

Dole kopcom vedie cestička k sútoku Hrona a Dunaja, odkiaľ sa dá dostať až po maďarskú hranicu, odkiaľ niet cesty ďalej, a to k sútoku Dunaja a Ipľa.

Táto oblasť je známa obľúbená rekreačná oblasť, vďaka tomu, že spája oddych s aktívnym využitím voľného času. Rozsiahle dunajské pláže, historické maďarské mestá Ostrihom a Budapešť. A to nie je všetko, najväčšie termálne kúpalisko na Slovensku je vzdialené len necelých 5km od domu.

Plocha pozemku:
464 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Pôvodný
Vyhotovenie domu:
Iný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
Nie je
Plyn:
nie
Elektrický prúd:
neuvedené
Úžitková plocha:
60 m2
Prístupová cesta:
Asfaltová
Vnútorný kozub:
áno

Na mape: Pozemok v prírode s pôvodným kamenným domčekom v obci Kamenica nad Hronom

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.