Kontaktné údaje

DOBRÉ REALITY s. r. o.

Dlhá ulica 426/3

97101 Prievidza

Meno:
Monika Benková
Telefón:
0907 180 306
E-mail:
ID ponuky:
1300046728

PREDAJ: Hospodársky dom s dedinskou bránou v Polomke, 227 m2

119 900
Kategória:  
Chalupa

Obytná plocha:  
227 m
2
okres Brezno
Polomka
pred 23 tyždňami
Vložené na TRH.sk:  

pred 16 dňami
Aktualizované:  
  • Zobraziť na mape
  • Pridať k zaujímavým
  • Vytlačiť

Popis nehnuteľnosti

DOM, ČO "KLAME TELOM"?.

NAZRIEŤ BY SA CHCELO, ZA DEDINSKÚ BRÁNU.

TAJOMSTIEV JE MNOHO, OD VRCHU PO SPODOK.

DOBRÉ REALITY – silná slovenská realitná sieť, exkluzívne ponúka na predaj v obci Polomka hospodársky dom s vidieckou bránou - rodinný dom s hospodárskou časťou, humnom, dvorom a záhradou.

PREDMET PONUKY

Rodinný dom s hospodárskou časťou a humnom postavený v roku 1974 na slnečnom, juhovýchodne orientovanom, rovinatom pozemku (dvor 515 m2, záhrada 612 m2) je postavený s pórobetónových tvárnic, má sedlovú strechu pokrytú škridlou (obytná časť) a eternitom (hospodárska časť). Poslednou modernizáciou prešiel dom pri zmene majiteľa v roku 2004 - dobudovanie kúpeľne s WC a technickou časťou, renovácia okien, vstupných dverí a interiérových dverí, renovácia a výmena podláh (keramická dlažba, drevené podlahy), výstavba nového kachľového sporáka v kuchyni, vybudovanie čističky odpadových vôd (ČOV), výmena el. rozvodov, rozvodov vody a kanalizácie.

Vykurovanie v dome je zabezpečené kombinovane plynom (gamatky) a lokálnym vykurovaním na tuhé palivo (kachľový sporák v kuchyni, kachľová pec v prednej izbe).

Dom má pripojenie na el. energiu (prípojka) v pôvodnom stave, pripojenie na plyn a verejný vodovod. Pripojenie na verejnú kanalizáciu je pred pozemkom domu, likvidácia odpadových vôd je v súčasnosti zabezpečená ČOV.

V rovnakom čase, ako rodinný dom bolo postavené z pórobetónových tvárnic, pálenej tehly a dreva humno, ktoré je priechodné a spája dvor so záhradou, ktorá má aj samostatný vstup z ulice SNP. Humno je ako stavba zdravé, postavené na betónových základoch, sedlová strecha je pokrytá pozinkovaným plechom.

Rodinný dom si vyžaduje rekonštrukciu. Eternitová časť strechy bola pri krupobití (august 2023) poškodená a došlo k zatečeniu. Tento stav však nie je dôvodom predaja nehnuteľnosti. Zálohové platby energie (udržiavacie) sú 100 Eur/mesačne.

RODINNÝ DOM JE KÚPOU IHNEĎ VOĽNÝ.

DISPOZÍCA:

Suterén (39,42 m2): letná kuchyňa so samostatným vstupom, komínom a prívodom vody, skladový priestor so samostatným vstupom.

1. nadzemné podlažie (obytná časť 71,74 m2): vstupná predsieň, kuchyňa, predná izba, zadná izba, kúpeľňa s WC a technickou časťou.

1. nadzemné podlažie (hospodárska časť 40,53 m2): dreváreň so samostatným vstupom, stajňa (sklad) so samostatným vstupom.

Exteriér (75,28 m2): humno s dvomi samostatnými časťami.

LOKALITA:

Polomka je horehronská obec s kompletnou občianskou vybavenosťou (OcÚ, ZŠ, MŠ, ZUŠ, lekári, sieť obchodov a remeselných služieb, lyžiarske stredisko, lezecká stena, rozhľadňa Polomské očko a i.), živými folklórnymi tradíciami, bohatým komunitným a spoločenským životom, zachovalou ľudovou architektúrou, turistickými atrakciami a dobrou dostupnosťou do národných parkov - Nízkych a Vysokých Tatier, Muránskej planiny, či Slovenského raja. Od Brezna je vzdialená 18 km, 62 km od B. Bystrice, 61 km od Popradu a 273 km od Bratislavy. Ždiarska ulica, na ktorej je dom situovaný, plynule pokračuje až do Ždiarskej doliny v NP Nízke Tatry.

ODPORUČENIE MAKLÉRA

Výhodou tohto "hospodárskeho domu" je v prvom rade vek a obdobie výstavby - dom sa radí sa medzi mladšie stavby s kvalitnou realizáciou s výhľadom dlhodobej životnosti pri výbere materiálov, aj realizácii. V druhom rade je to príjemná obytná časť vo vidieckom štýle, ktorá je ihneď obývateľná pre potreby chalupárčenia, aj trvalého bývania. V prípade, že sa nový majiteľ rozhodne pre väčšiu, menšiu, či postupnú rekonštrukciu, súčasná obytná časť môže vždy pre tento proces slúžiť ako dostatočné zázemie. Nezanedbateľnými sú priestory v suteréne domu, ktoré sa núkajú na ich obnovu a využitie. V prípade trvalého bývania, aj chalupárčenia vedia po rekonštrukcii poslúžiť ako samostatná hosťovská (obytná) časť, prípadne časť pre komerčné prenajímanie, tvorivú dielňu domáceho kutila, či kreatívnej gazdinky. Rovnaký priestor pre kreativitu a rozvoj potenciálu domu prináša "hospodárska časť", ktorá v súčasnosti slúži ako skladové priestory na jej prízemí a v podkroví...sú jej možnosti neobmedzené rovnako, ako skvelý exteriérový priestor zdravého humna, spájajúceho dvor so záhradou.

CENA:

119 900 Eur vrátane provízie realitnej kancelárie. V prípade záujmu Vám pomôžeme so zabezpečením financovania kúpy rodinného domu.

Dobré Reality klientom poskytujú komplexné služby realitného sprostredkovania a celoslovenskú internetovú inzerciu. Už viac ako 10 rokov nám dôverujú tisícky klientov.

Hľadáme nových kolegov a ponúkame najvýhodnejšie podmienky! K nášmu tímu profesionálnych obchodníkov s nehnuteľnosťami sa môžete pridať na: dobrereality.sk/kariera

Plocha pozemku:
1127 m2
Vek stavby:
neuvedené
Stav nehnuteľnosti:
Pôvodný
Vyhotovenie domu:
Iný
Počet nadzemných podlaží:
neuvedené
Podpivničený:
nie
Príprava teplej vody:
neuvedené
Pitná voda:
neuvedené
Odpad:
Septik / žumpa
Plyn:
v blízkosti pozemku
Elektrický prúd:
áno
Úžitková plocha:
227 m2
Zastavaná plocha:
219 m2
Počet kúpeľní:
1
Počet WC:
1
Terén:
Rovina
Prístupová cesta:
Asfaltová
Dieľňa:
áno

Na mape: PREDAJ: Hospodársky dom s dedinskou bránou v Polomke, 227 m2

Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.