Aké zariadenie kancelárie môže a dokáže podporiť vašu produktivitu?

V dnešnom hektickom svete je efektívne zariadená kancelária základným kameňom pre dosiahnutie vysokého stupňa produktivity a pohody pri práci. Nielen v čase osobného voľna, počas spánku alebo dovolenky, ale aj v práci predsa potrebujeme na dobrý výkon adekvátne podmienky. Príjemnou správou je, že v ich vytvorení vám nemusí pomôcť len zamestnávateľ, ale veľa vecí si môžete zariadiť aj sami.

Ktoré prvky môžete zahrnúť do svojej kancelárie, aby ste podporili svoju produktivitu?

kancelárie

Správna kancelárska technika

Moderná technológia je v súčasných pracovných prostrediach základným a nevyhnutným prvkom. Investícia do kvalitného počítača, notebooku, tlačiarne a ďalších periférií môže výrazne zvýšiť efektivitu vášho pracovného procesu. Nezabudnite na ergonomickú klávesnicu a myš, ktoré zvyšujú pohodlie pri dlhodobom sedení. Užitočná je tiež kvalitná kancelárska technika, závisí od toho,  akú konkrétnu profesiu vykonávate.

Pracovný stôl s pevnými nohami

Napriek tomu, že odvetví, v ktorých viacerí z nás pracujeme, existuje naozaj veľa, pomerne značná časť úloh sa dnes realizuje spoza pracovného stola. Pevný pracovný stôl je preto ďalším centrálnym bodom každej kancelárie, takže jeho správny výber je naozaj dôležitý.

Oplatí sa zvoliť si model, ktorý je dostatočne veľký, pretože vecí, ktoré k vykonávaniu kancelárskej práce potrebujeme, je niekedy naozaj veľa, pričom potrebujeme aj priestor na pohyb.

Pracovné stoly so štýlovými Hairpin nohami vašim povinnostiam poskytnú nielen stabilnú základňu, ktorá je nevyhnutná pre plnohodnotné sústredenie, ale tiež dodajú priestoru nádych elegancie a budú vás ako spoločnosť prezentovať. Nezabudnite aj na kvalitnú stoličku, ktorá podporuje správnu polohu tela, pričom dlhé sedenie nie je dobré, pretože poloha v sede nie je pre telo prirodzená.

produktivita

Kvalitné osvetlenie

Správne osvetlenie je esenciálnym prvkom každej produktívnej kancelárie. Vo výškových budovách sa oň starajú veľké okná, s ktorých montážou pomáhajú špeciálne pracovné plošiny. Ani menšie okno v domácej pracovni však nie je na zahodenie, pretože prirodzené denné svetlo podporuje v tele produkciu dôležitých látok, ktoré zvyšujú našu koncentráciu a energiu. K dispozícii máte tiež možnosť jednoduchšieho vetrania.

Vyhýbajte sa naopak ostrým umelým svetlám. Doplnkové stolové lampy s reguláciou intenzity osvetlenia vám umožnia prispôsobiť si ho podľa aktuálnych potrieb.

Organizačné pomôcky

Pre efektívne fungovanie akejkoľvek práce je dôležitá aj správna organizácia kancelárie. Používajte na tento účel úložné boxy, police a organizátory na stôl, aby ste udržali pracovný priestor usporiadaný a pokiaľ možno čistý. Získate tak tiež lepší prehľad o dokumentoch a nástrojoch potrebných pre vašu prácu.

Osobný dotyk a dekorácie

Vložte do svojej kancelárie osobný dotyk a dekorácie, ktoré vám pripomínajú pozitívne momenty. Rastliny, umenie a iné príjemné detaily vedia vytvoriť príjemné prostredie, ktoré podporuje kreativitu a koncentráciu. Netreba to s nimi ale preháňať, aby sa naopak priestorový chaos nepodpísal aj na tom v našej hlave.

Z uvedeného vyplýva, že pre vytvorenie produktívneho a príjemného pracovného prostredia je nutné venovať pozornosť viacerým detailom. Správna kombinácia vhodných prvkov vám pomôže vytvoriť ideálne pracovné prostredie. Pamätajte však, že vaša vlastná kancelária by mala byť nielen efektívnym pracoviskom, ale aj miestom, kde sa cítite pohodlne a inšpirovaní pri svojej práci.

Späť

Nájomné byty v súčasnosti

Nájomné byty na Slovensku sú čímsi, čo nezapĺňa hlavné témy týkajúce sa realitných debát. V nich totiž predsa len panuje v našich končinách vplyv snáď už končiacej krízy a jej dopadov na ceny nehnuteľnosti. Pričom táto téma by si na Slovensku zaslúžila oveľa viac pozornosti ako má v súčasnosti. Nájomné byty sú totiž trendom, ktorý by mohol oživiť realitný segment a sprístupnil by bývanie, ktoré síce nie je „vo vlastnom“, ale určite by pomohlo mnohým nájsť si prístupnejšiu strechu nad hlavou.Ako sme už spomenuli hneď na začiatku, téma..

Voľné novostavby - byty Košice a v Košickom kraji

Byty, Novostavby, voľné byty v Košiciach. Prehľad novostavieb bytov, voľné a predané.Posledné týždne sme mapovali situáciu na trhu s nehnuteľnosťami v Košickom kraji a postupne na Východnom Slovensku celokm. Zisťovali sme dostupnosť bytov v novostavbách.Prieskumom sme zistili, že drvivá vačšina pár-ročných novostavieb bytov, je už vypredaná.Čo sa týka novostavieb bytov v Košiciach, situácia tam je podobná. Staršie novostavby ako Panoráma, Zelené Grunty, Herberia či park Anička majú byty vypredané. Z novších projektov disponujú voľnými bytmi..

Dostane sa záplava montovaných domov aj k nám?

Montované domyDrevené domy a zrubyPrečo práve drevený dom?Nízkoenergetické rodinné domyČo je to „nízkoenergetický dom?Pasívny domAko takýto dom postaviť?Zopár rád, ak ste sa rozhodli stavať ekologickú stavbuDÁ SA DAŤ DO RÁMČEKAPohľad do budúcnostiTak, ako všetko, aj rodinný dom má svoju dlhú a pestrú históriu. Sídlo bývania rodiny prešlo od jaskynných skalných obydlí cez chatrče z dreva a koží, slamené stavby a hlinené a kamenné stavby až po súčasné tehlové, pórobetónové či montované domy. Je logické, že tento vývoj bol a je závislý na..

Niektoré zásady občianskeho práva a ich význam pre platnosť zmluvných vzťahov o nehnuteľnostiach

Zásada rovnosti účastníkov   V oblasti občianskeho súdneho procesu je zásada rovnosti účastníkov ustanovená v čl. 12 ods. 1 Ústavy SR a v občianskom súdnom konaní sa transformuje do zásady rovnosti účastníkov konania (čl. 47 ods. 3 ústavy) a vzťahuje sa na všetky materiálne a procesné zákony a na každého. Rovnosť pred súdom je len výrazom rovnosti strán pred zákonom, v tomto prípade pred Občianskym súdnym poriadkom. Z toho vyplýva, že rovnosť pred zákonom a rovnosť pred súdom je obsahom toho istého pojmu a znamená rovnaké postavenie..

Rozdelenie nehnuteľností po rozvode

 Pred mesiacom som na súde podal návrh na rozvod manželstva. Počas neho sme dostali od svokry byt a postavili sme si rodinný dom. Zaujíma ma, akým spôsobom máme zabezpečiť rozdelenie týchto dvoch nehnuteľností, keď sme sa dohodli, že rodinný dom zostane mne, byt manželke a ja jej ešte doplatím určitú sumu. Jozef Výbrus, Sviná Vážený pán Výbrus, keďže platné právne predpisy oprávňujú manželov rozdeliť si veci, práva a iné..

Pripravované zmeny v právnych úpravách - novela katastrálneho zákon a zákonov o notároch a advokácii

V súvislosti s pripravovanými zákonmi, ktorými sa majú zmeniť a doplniť katastrálny zákona, zákon o notároch a zákon o advokácii, nastanú mnohé legislatívne zmeny. Prezident SR Ivan Gašparovič podpísal dňa 13.07.2009 okrem iného aj novelu zákona o notároch, ktorá bola schválená 24.6.2009 na 39. schôdzi NR SR. Po podpise by zákonné zmeny mali byť účinné od 1.9.2009. Cieľom navrhovaných právnych úprav je zvýšiť zvýšenie právnu a faktickú istoty zmluvných strán pri prevodoch nehnuteľností, definovať jednoznačného pôvodcu zmluvy o prevode..

Kúpte si pozemky v blízkosti ... (TRH Nehnutelnosti)

Aké sú ceny nehnutelnosti - realitná bublina 2018?

Ako zistiť, či sú nehnuteľnosti nadhodnotené a či kúpou nehnuteľnosti neriskujeme?   Veľmi dobrým zdrojom informácií o tom, či ceny nehnuteľností sú príliš vysoké alebo či sa už nachádzame v oblasti realitnej bubliny a cena za nehnuteľnosť nepredstavuje reálnu hodnotu, ktorú poskytne obytný priestor jej vlastníkovi prostredníctvom možnosti bývania na veľa rokov je kompozitný index, ktorý počíta Národná banka Slovenska.  Ako uvádzajú analytici ÚMS (NBS) ceny nehnuteľností sa v roku 2018 nachádzajú v pásme VZOSTUPU, ďaleko od pásma BUBLINY...

Vývoj cien bytov V Bratislave v roku 2007

Analýza cien bytov v Bratislave sa robila z plnohodnotných 13.410 údajov za obdobie od januára do decembra 2007. Priemerná cena m2 bytu v Sk sa vypočítavala bez výrazných odchýliek narúšajúcich trend. Oddelene sa vypočítavali ceny novostavieb od cien starých bytov, aby sa odhalil ich vplyv na rast cien starých bytov. Graf č.1: Tento graf poukazuje na to, že 34% z celkovej ponuky bytov pripadalo na ponuku novostavieb. Toto malo zákonitý vplyv na vývoj celkovej výslednej ceny, ktorú novostavby ťahali nahor.Graf č.2: Tento graf ukazuje, že najväčší podiel na množstve..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.