Škôlka - Bratislava a v iných veľkých mestách

Čo sa Vám vybaví, keď vidíte škôlku alebo len napísané slovo škôlka? Spomienka na detstvo, či zabudnutá povinnosť vyzdvihnúť dieťa.. Škôlka ale aj jasle pritom súvisia s bývaním a je veľkou výhodou mať škôlku poruke. Z tohto dôvodu poloha škôlky ovplyvňuje hodnotu bývania a kancelárií. Je to veľmi podobné ako keď si ľudia vyberajú prácu podľa vzdialenosti od ich bydliska alebo podľa možnosti parkovania, či prístupu verejnou dopravou. V každom prípade si vlastne prepočítavajú, koľko z ich života strávia cestovaním, nakoľko do práce chodia každý deň (neberme do úvahy trend zavádzania práce z domu - homeoffice). Rovnako je to so škôlkou a prvými ročníkmi školy. Dieťa vodí rodič každý deň a za rok tento čas narastie do neuveriteľných čísiel. Ak niekto nemá škôlku blízko práce, po ceste alebo pri byte, a denne strávi cestou do škôlky 20 minút a cestou späť tiež 20 minút, urobí to 2x denne, tak za rok minul takmer 14 dní a nocí zo svojho života!

Vo veľkých mestách je vždy nedostatok štátnych škôlok. Deti nastupujú väčšinou v jeden termín k septembru a kapacita je obmedzená priestormi a predpismi. Učiteľka má väčšinou na starosti 20 až 25 detí, a preto škôlka akceptuje len vychované deti s hygienickými návykmi. Preto väčšina rodičov začína detský školský a vzdelávací život v súkromných jasliach a súkromných škôlkach. Tam deti naučia "chodiť na nočník" a odložia plienky. 

Súkromných škôlok a jaslí je dosť ale musíte mesačne platiť okolo 300 - 450 Eur za pobyt dieťaťa a stravu v závislosti od denného a týždenného režimu dieťaťa (konkrétne: cenník - škôlka Bratislava). Väčšina rodičov zvažuje hlavné faktory výberu: príjemné a bezpečné prostredie pre deti, kvalita výučby - čiže vlastne personálu, ale hlavne polohu. V prípade, že polohu neberú rodičia do úvahy, budú to neskôr ľutovať. Do škôlky sa totiž nevodia deti - len keď na to máte dosť času, ale najviac si tú cestu uvedomíte, keď sa ponáhľate a škôlku nemáte po ceste do práce. 
Skolka Bratislava - aktivity - starostlivosť

Ťažko si vybrať tú vhodnú škôlku a ťažko sa orientovať v ponúkaných výchovných programoch pre deti. Štandardom sa už dnes stala výučba cudzieho jazyka, ale aj množstvo iných vedomostí, ktoré sa deti naučia z rôznych oblastí bežného života, neskôr nazývané fyzika a prírodoveda. 

Aktivity často vidíte aj s fotkami prípadne na videu - denne dokumentované, ako to robí aj táto škôlka - Detské kráľovstvo Bratislava
Na facebook si potom môžete porovnať čo sa v škôlke naozaj deje a či prezentované programy iba škôlka ukazuje rodičom, alebo sa deťom naozaj dostáva dostatok pozornosti a zaujímavej zábavy.

Ako sa často hovorí, v škôlke sa malý človek naučí takmer všetko, čo bude v živote potrebovať, preto je jej výber ťažký!

Dôležitá je ďalej nielen relatívna poloha škôlky voči vašej ceste, ale aj jej prostredie - nehnuteľnosť ako taká. Aké priestranné alebo útulné sú učebne a spálňa, či by ste aj Vy sami radi trávili život na tom konkrétnom škôlkarskom dvore alebo dokonca v telocvični ak ju škôlka má. 
Škôlka Bratislava - telocvičňa Detského kráľovstva


Redakcia TRH.sk v spolupráci s Detským kráľovstvom - škôlka Bratislava

Späť

Novostavba alebo rekonštrukcia?

 Do čoho je lepšie investovať, čo sa oplatí a za akých podmienok? Kedy je čo výhodnejšie či už z pohľadu financovania, životnosti, lokality, opätovného predaja, zhodnocovania a pod. A čo novostavba, oplatí sa kúpiť hotový byt alebo radšej holobyt? Čo je momentálne „najlepšou“ investíciou, vyšší štandard alebo len nižší štandard? Rozhodnutiu, či investovať do novostavby alebo kúpiť starý byt a zrekonštruovať ho, by malo predchádzať dôkladné zváženie charakteristík oboch porovnávaných typov bytov, ako aj možností, schopností a budúcich..

Systémové omietky Ytong hrejú a chránia pred hlukom aj plesňami Systémové omietky Ytong hrejú a chránia pred hlukom aj plesňami

Jednou z prednostívnútorných vápennocementových omietok Ytong je skutočnosť, že zlepšujú tepelnoizolačné vlastnosti stien. Navyše vďaka vysokej paropriepustnosti znižujú riziko vzniku plesní. Pri práci s nimi realizačná firma alebo stavebník ocenia aj ľahké spracovanie, vysokú výdatnosť a pevnosť. Tieto omietky dokonale ladia s priedušnosťou muriva Ytong a Silka. Užívatelia domu či bytu potešia ich dobré tepelnoizolačné vlastnosti: (tepelný odpor λ10 s hodnotou 0, 13 W/m.K). Tie im dodáva špeciálna ľahčená zložka z recyklovaného skla. Vďaka..

Problémy pri napojení sa na inžinierske siete

Ak sa rozhodnete nad stavbou vlastného rodinného domu, poviete si, že základom je vybrať si dobrú lokalitu s dispozične riešeným stavebným pozemkom. Po tomto kroku by sa už nič vážne nemalo stať a jedinou starosťou by mala byť len samotná výstavba vášho domu. Lenže človek mieni a život mení. Problémy totiž môžu nastať už pri samotnom pripájaní sa na inžinierske siete. Nemusí ísť pritom o technický problém, ale vyslovene susedský. Aké konkrétne nepríjemné situácie vám môže priniesť realita, si povieme v nasledujúcich riadkoch. Predstavte si,..

Výber realitného makléra

 Získanie a overenie údajov o sprostredkovateľoviPlatba na sprostredkovanie a kúpuS priateľkou sme v inzercii objavili ponuku realitného makléra, ktorý sprostredkúva byty na predaj. Inzerenta sme kontaktovali a dojednali sme si stretnutie. Boli sme prekvapení, že stretnutie prebehlo nie v kancelárii, ale v malom bare. Dotyčný pán nás poinformoval, následne nám ukázal konkrétny byt. Dohodli sme sa na zálohe na predbežné výdavky v sume 9.500,- Sk, údajne záloha a poplatok za právny servis, a dojednali ďalší postup. Doteraz sa nám nepodarilo s „maklérom“ skontaktovať..

Regulované nájomné - v (ne)prospech občanov

Regulované nájomné môžeme označiť ako pozostatok čias minulých, z obdobia komunizmu. Napriek tomu, že od tzv. nežnej revolúcie uplynulo takmer devätnásť rokov, výšku nájomného vo vzťahu k niektorým nehnuteľnostiam určuje štát. Štát, ktorý sa navonok prezentuje ako právny a založený na princípoch slobody a demokracie. Ide o nehnuteľnosti, ktoré boli po roku 1989 vrátené v rámci reštitučných opatrení svojim pôvodným majiteľom, príp. ich právnym nástupcom. Jeden príklad za mnohé V roku 1955 bol zo strany miestneho národného výboru ako jedného..

Založenie spoločenstva vlastníkov

Pán Lasák. Dovoľujeme si vás touto cestou požiadať o poskytnutie informácie k založeniu bytového spoločenstva. Náš bytový dom je spravovaný správcom na základe zmluvy, ktorú sme s ním uzatvorili po odkúpení bytov do osobného vlastníctva v roku 1999. Zanikne správcovstvo vznikom spoločenstva automaticky alebo je nutná výpoveď vlastníkov bytov a nebytových priestorov? Ak je nutná výpoveď, čo všetko musí táto obsahovať? Za vlastníkov bytov ..

Financovanie prác na bytovke domu

Keď sa obnova financuje prostredníctvom bankyNajlacnejšie požičiava štátMožnosti financovania obnovy bytových domovŠtátny fond rozvoja bývaniaŠtátna dotáciaAko dostať dotáciu ministerstvaStavebné sporiteľneKomerčné bankyPodmienky, za akých banky požičiavajú na obnovu bytovČo je pri poskytovaní úveru bankou dôležitéÚvery na obnovu bytového domu poskytujú komerčné banky aj stavebné sporiteľne, najvýhodnejšie však na tento účel požičiava štát.Keď sa obnova financuje prostredníctvom banky Na obnovu bytového domu si možno požičať aj od..

Byty na prenájom - ceny v Bratislave za rok 2005

V súčasnosti je veľa ľudí, ktorí sa rozhodli kúpiť si byt za účelom jeho prenájmu. Kto však chce prenajímať byt, kupovaný na úver, musí si veľmi dobre zrátať, nakoľko môže nájomné pokryť splátky úveru.Treba si uvedomiť, že pravidelné mesačné splátky sa dajú investovať aj do iných produktov ako sú nehnuteľnosti, pričom napríklad pri finančných produktoch nedochádza k postupnému opotrebovávaniu, a tým k obmedzovaniu vplyvu inflácie na zvyšovanie ceny (výšky nájomného). Pri prenájme nehnuteľností treba rátať aj s určitou rezervou - keď sa..

Ceny nehnuteľností


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.