Ako znížiť hlučnosť práčky a kúpeľne: Efektívne riešenia pre tichší domov


Asi nikdy predtým sme sa nesnažili tak ako v dnešnej hektickej dobe, nájsť vo svojom vlastnom dome príjemné ticho a pohodlie. Možné je to vďaka niekoľkým jednoduchým opatreniam, medzi ktoré sa radí aj odstránenie najväčších zdrojov hluku. A nakoľko je jedným z nich práve práčka, pozrieme sa na spôsoby, ako znížiť jej hlučnosť a premeniť kúpeľňu na oázu pokoja a harmónie.

Kvalitná kročajová izolácia


Kročajová izolácia je kľúčovým prvkom pri znížení hluku v domácnosti. Ide o materiál, ktorý sa používa na izoláciu podláh a stien, pretože zabraňuje prenikaniu zvuku do okolitého prostredia. Ak preto máte práčku umiestnenú v kúpeľni, investícia do kvalitnej kročajovej izolácie v tomto priestore môže byť veľmi prospešná. Týmto spôsobom môžete výrazne znížiť prenikajúci hluk z práčky a užiť si tichšie prostredie.

Pravidelná údržba a náhradné diely

Hlučnosť práčky môže byť spôsobená aj opotrebenými alebo poškodenými náhradnými dielmi. Je preto dôležité pravidelne kontrolovať stav tohto zariadenia a v prípade potreby vymeniť opotrebované diely.

 

Spoločnosť Trust-sk s. r. o. vám ponúka široký výber rôznych náhradných dielov na práčku, ktorých inštaláciou môžete nielen znížiť hlučnosť, ale aj predĺžiť životnosť samotného a inak pomerne drahého zariadenia.


Použitie materiálov s dobrou zvukovou izoláciou

Pri renovácii kúpeľne alebo pri výbere nových materiálov na obklady a dlažbu môžete zvážiť aj použitie materiálov s vynikajúcou zvukovou izoláciou. Jedným z takýchto moderných a efektívnych riešení je napríklad  univerzálny Laminam.

 

Laminam je v podstate tenká keramická doska, ktorá skvele vyzerá, ale má aj výborné zvukové izolačné vlastnosti. Použitím Laminamu na steny a podlahu kúpeľne tak môžete minimalizovať prenikanie zvuku do okolitého prostredia.


Prispôsobte si čas prania

Ak sa vám nepodarí úplne eliminovať hlučnosť práčky, môžete sa pokúsiť prispôsobiť čas prania tak, aby nerušilo vaše denné aktivity. Napríklad môžete nastaviť práčku tak, aby prala vtedy, keď nie ste doma, alebo cez noc, keď väčšina ľudí spí. Moderné práčky nemajú s praním bez vašej prítomnosti najmenší problém, pretože sú vybavené špeciálnymi funkciami a senzormi, ktoré sa starajú o šetrnú, kvalitnú a bezpečnú údržbu bielizne a odevov.

 

Zdroj obrázkov:

1.Krakenimages.com/Shutterstock.com

2.Miloslav Malinek/Shutterstock.com

3.Sidorov_Ruslan/Shutterstock.com

Späť

Predaj apartmánov na zimnú dovolenku

Praskajúci oheň v krbe, zimná lyžovačka pod oknom, to je hádam sen každého, kto má v obľube zimné dovolenky v zasneženej prírode. V poslednom období sa na Slovensku stala doslova módna kúpa apartmánových domov po väčšinou vo vysokohorských lyžiarskych strediskách. V porovnaní s ostatnými typmi nehnuteľností spájajú v sebe niekoľko výhod. V prvom rade sú výhodnou investíciou, pre tých, ktorí radi vidia svoje peniaze rásť. Ich prenájom počas obdobia, kedy ich práve neobývate, vám môže vyniesť pár tisícok navrch. No v neposlednom rade im nemožno uprieť,..

Požiarna ochrana

 Protipožiarne budovyPožiarne uzáveryPotrite steny nehorľavou látkouPožiarne alarmyJe dôležité poznať svoje povinnosti Množstvo požiarov aj napriek zväčšujúcej sa populačnej uvedomelosti a novodobým protipožiarnym systémom neustále stagnuje, nedarí sa znížiť ich počet. Ohňa sa odpradávna ľudia báli, nieto ešte v spojení s príbytkom. Od zaklínania domov pred týmto nemilým hosťom sme prešli prudkým technologickým pokrokom.Oheň je najkontroverznejší zo všetkých živlov. Porekadlo, že je výborný sluha, ale zlý pán, poznáme asi všetci. Sprevádza..

Celoročné potešenie a úžitok zo záhrady hľadajte pod prístreším modernej pergoly Celoročné potešenie a úžitok zo záhrady hľadajte pod prístreším modernej pergoly

Trávili ste aj napriek množstvu slnečných letných dní pomerne veľa času v uzavretých priestoroch? Práca a rôzne iné povinnosti si jednoducho nevyberajú. Príchod zimy však neznamená, že by ste v tomto trende mali pokračovať a zaťažiť svoje telo ešte viac. Aj v zime si môžete užiť nádherné prostredie prírody pod bezpečným prístreším modernej a pevnej pergoly. Pergola je špeciálny prístrešok určený na ochranu verandy, terasy alebo priestoru pred páliacim slnkom, vetrom alebo dažďom. Jeho nosnú časť tvoria opakujúce sa úseky oblúkov, vzájomne..

Riešenie dedičskej otázky medzi živými a mimo testamentu

Čo je darované, patrí len jednému z manželov Rodinný dom, ktorý podľa vašich slov mal nadobudnúť darovaním počas existencie vášho manželstva manžel, je výlučne jeho majetkom. To, že v darovacej zmluve nefigurujete vy ako manželka, je tým, že darca chcel nehnuteľnosť darovať výlučne manželovi. Veci, ktoré jeden z manželov počas manželstva získal darovaním, príp. dedením, netvoria tak predmet bezpodielového spoluvlastníctva manželov. Skutočnosť, že predmetnú nehnuteľnosť užívate a obývate, je daná existenciou manželstva, a teda ju užívate z..

Prístup súdneho znalca do obydlia občana - áno či nie?

 Dobrý deň, v novembri 2008 som sa stala nájomníčkou družstevného bytu. Po roku bývania v ňom som dostala zásielku zo súdu, že byt musím sprístupniť znalcovi z odboru stavebníctva, ktorý má vypracovať znalecký posudok na stavebné práce, ktoré tam uskutočnil predchádzajúci nájomník. Ten tam býval do roku 2005 s manželkou, ktorá vtedy od neho definitívne odišla a rozviedli ich v januári 2007. Preto sa chcem opýtať, kto je vlastne v práve - to mám akože do svojho bytu pustiť znalca, ktorý si už môj byt nafotí!? Veď moje súkromie bude narušené...

Spotrebiteľské zmluvy a otázka zabezpečovacieho prevodu práva k nehnuteľnosti

Novelizácia Občianskeho zákonníka účinná od 1. januára 2008 vykonaná na základe zákona č. 568/2007 Z. z., ktorý zmenil a doplnil okrem iných zákon č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách a zákon SNR č. 323/1992 Zb. o notároch a notárskej činnosti (Notársky poriadok) v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej v texte len „novela Občianskeho zákonníka" alebo len „novela") sa dotkla aj obsahu právnej úpravy spotrebiteľských zmlúv, medzi ktoré patria aj zmluvy o poskytnutí peňažných prostriedkov a v ktorých..

Kúpte si pozemky v blízkosti ... (TRH Nehnutelnosti)

Nehnuteľnosti sa viažu ...

Ako financovať kúpu bytu v novostavbe

Podmienky určuje developerPoradenstvo v bankeHypotéka v skratke Záujemca o kúpu bytu v novostavbe má na výber niekoľko možností jej financovania. Kým pri kúpe starého bytu vyžadujú majitelia väčšinou peniaze v hotovosti, novostavbu možno zvyčajne financovať - kúpiť prostredníctvom úveru.Najčastejšie využívané možnosti sú stavebné sporenie, hypotekárny úver, prípadne ich kombinácia. Možná je aj ich kombinácia so spotrebným úverom. Výber spôsobu financovania podmieňuje predovšetkým to, aké podmienky pri kúpe bytu určí developerská spoločnosť. Iná..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.