4 rady ako si vytapetovať interiér

Chceli by ste oživiť interiér a zmodernizovať ho? Premýšľate nad tapetovaním? Tapety na stenu sú fantastický pomocník pre upgrade celého interiéru. Pripravili sme si pre vás užitočné rady, ktoré pri tapetovaní oceníte a triky, ktoré vám uľahčia prácu. Vyskúšajte tapetovanie podľa nasledujúceho praktického návodu a sami uvidíte ako obyčajná tapeta na stenu dokáže pretvoriť celý priestor na neobyčajný interiér.

ako tapetovať


Atraktívny interiér podľa najnovších trendov

Kúpili ste novú nehnuteľnosť a radi by ste novému interiéru vdýchli pôvab a osobité čaro? Fototapety na stenu sú perfektnou voľbou pri skrášľovaní a modernizovaní nového bývania. Fototapety v spálni alebo v kuchyni? Tapety si nájdu svoje uplatnenie v každej jednej miestnosti. Interiér dokážete vďaka pestrofarebným alebo aj čiernobielym tapetám na stenu oživiť, pridať mu prvky elegancie a vyzbrojiť ho originálnym dizajnom.

Výhody fototapety na stenu:

● využitie v celom interiéri,

●fototapety na stenu predstavujú skvelého pomocníka pri modernizovaní bývania, 

● na trhu nájdete pestrý výber z aktuálnych trendy motívov,

● jednoduchá aplikácia nielen na stenu , ale aj na nábytok ako vstavané skrine alebo dvere,

● výber z rôznych rozmerov,

● rýchle odstránenie a výmena za nový moderný motív.

ako tapetovať


Praktický návod na tapetovanie:

Spoločne si prejdeme bod po bode ako správne tapetovať. Prezradíme vám triky pri tapetovaní a aj praktické rady, ktoré vám dopomôžu k dokonalému výslednému “wau” efektu.

Na tapetovanie budete potrebovať:

● tapetu na tapetovanie (vinylové, vliesové alebo papierové tapety),

● špeciálne lepidlo na tapety alebo tapety s už naneseným lepidlom, ● nádobu na prípravu lepidla,

● štetec na lepidlo a štetec na tapetovanie, valček na tapety,

● papierovú (prípadne maliarsku) pásku,

● kancelárske potreby - nožnice, ceruzka, pravítko (meter),

● vodováhu,

● nôž na tapety (odlamovací nôž),

● mäkkú špongiu alebo handričku.

ako tapetovať


1. Dôležitú úlohu zohráva predpríprava. Pred samotným nanášaním tapety na stenu, musíte odstrániť všetok nábytok alebo dekorácie, ktoré by vám pri tapetovaní mohli zavadzať. Fóliou ochránite podlahu a maliarskou páskou okná a zárubne. Nezabúdajte zbaviť stenu nečistoty, mastnoty a nerovného drsného povrchu. Pokiaľ už máte stenu pripravenú, odmerajte si priestor kde budete tapetovať, naznačte si ceruzkou vodiaciu

čiaru a odstrihnite si správnu veľkosť (dĺžku a šírku) každého pásu tapety. Vždy si nechajte 10 cm navyše. Tapety so vzorom sa aplikujú ťažšie, pretože si musíte dávať pozor, aby pri aplikovaní ďalšieho pásu tapety, jednotlivé vzory na seba nadväzovali.

Naša rada : Pre istotu si kúpte o jedno balenie tapety viac. Niečo sa môže pokaziť, zle nalepiť alebo aj zle odmerať, preto je dobré mať jeden “kotúč” tapety v rezerve.

2. Ak sa rozhodnete pre fototapety na stenu s už naneseným lepidlom, odpadne vám príprava samotného lepidla. Pokiaľ nie, lepidlo na tapety je potrebné zriediť s vlažnou vodou. Lepidlo môžete nanášať priamo na tapety, len pri populárnych vliesových tapetách je najideálnejšie, keď lepidlo nanesiete na stenu, nie na tapetu. Rovnomerne, súvislú tenšiu vrstvu lepidla naneste na stenu tak, aby ste zašli pár cm za okraj vodiacej čiary. 

3. Aplikujte tapetu na stenu a vždy si urobte aj vizuálnu kontrolu, kedy pri drobných odchylkách ešte stále môžete tapetu napraviť a správne umiestniť. Tapetu po jej nalepení musíte ihneď vyhladiť pomocou štetca, valčeka alebo handričky. Predídete tak, nelichotivým vzduchovým bublinám. Dokonale aplikovanú tapetu docielite, ak budete odstraňovať bubliny zhora nadol a od stredu po vonkajší okrajRada od profíkov: Penetrujte stenu ešte pred tapetovaním! Penetračný náter je skvelý pomocník pri tapetovaní. Je to efektívny náter, ktorý zlepší podklad, tak aby tapeta dobre a predovšetkým dlhodobo držala. Zabraňuje navlhnutiu a ak niečo počas tapetovania pokazíte, tapetu vďaka náteru jednoduchšie odlepíte.

ako tapetovať


4. Nadbytočnú tapetu odrežete ostrým odlamovacím nožom. Tupé nožnice môžu pri strihaní tapetu zbytočne poškodiť. Skvelá vychytávka pri ukončovaní tapety je použitie elegantnej bordúry alebo ozdobnej lišty.

Ak ste postupovali podľa návodu, ako správne vytapetovať interiér, určite ste s výsledkom spokojní a nemusíte sa za odvedenú prácu hanbiť. Teraz už len nechajte vaše majstrovské dielo pomaly schnúť, najlepšie pri 18-21°C a tešte sa z nového originálneho interiéru.

Foto: Dovido.sk

Späť

Jednoduchý sprievodca k vysnívanej posteli Jednoduchý sprievodca k vysnívanej posteli

Vedeli ste, že v posteli strávite až jednu tretinu svojho života? A to, koniec koncov, nie je málo. Vaša posteľ by mala byť dokonalou oázou pohodlia, v ktorej si budete môcť dopriať pokojný spánok a načerpať nové sily. Jej samotnej kúpe by malo predchádzať niekoľko krokov. Netreba to uponáhľať. Aby sme vám uľahčili výber, zostavili sme pre vás niekoľko užitočných rád a postrehov.   1.         Veľkosť postele To, akú veľkú posteľ si vybrať, do veľkej miery závisí nielen od vašich osobných preferencií..

Skladový systém bez náročnej montáže s použitím kovových regálov do garáže Skladový systém bez náročnej montáže s použitím kovových regálov do garáže

Možno ste o nich doteraz len počúvali, no nikdy ich v praxi nepoužili, čo je veľká chyba. Kovové regály sú v súčasnej dobe jedným z najpopulárnejších typov úložného riešenia pre vaše skladovacie priestory. Rozmanitosť veľkostí a štýlov oceľových regálov umožňuje množstvo použití v akomkoľvek priestore v domácnosti alebo sklade obchodu, pretože s kovovými regálmi môžete skladovať širšiu škálu položiek bez obmedzenia priestoru potrebného na pohyb. Ak teda máte doma málo miesta a uvažujete o tom, že by ste si do svojej garáže takéto riešenie..

Vianočné darčeky majú byť praktické a šité na mieru Vianočné darčeky majú byť praktické a šité na mieru

Už pociťujete mierny vianočný stres, chytá vás nákupná horúčka a intenzívne uvažujete, aké darčeky si tento rok od vás rozbalia vaši blízki pod vianočným stromčekom? Nenechávajte si nákupy na poslednú chvíľu, vybavte sa všetkým potrebným s predstihom a pár dní pred Vianocami si už len nalejte varené víno, na tanier dajte medovníky, vyložte si nohy a pozrite si romantický vianočný film.Kam s darčekmi?Predtým, ako vám dáme zaujímavé, praktické a moderné tipy na darčeky, mali by ste si nájsť tajné miesto, kde ich budete môcť ukryť pred zvedavými..

Pripravované zmeny v právnych úpravách - novela katastrálneho zákon a zákonov o notároch a advokácii

V súvislosti s pripravovanými zákonmi, ktorými sa majú zmeniť a doplniť katastrálny zákona, zákon o notároch a zákon o advokácii, nastanú mnohé legislatívne zmeny. Prezident SR Ivan Gašparovič podpísal dňa 13.07.2009 okrem iného aj novelu zákona o notároch, ktorá bola schválená 24.6.2009 na 39. schôdzi NR SR. Po podpise by zákonné zmeny mali byť účinné od 1.9.2009. Cieľom navrhovaných právnych úprav je zvýšiť zvýšenie právnu a faktickú istoty zmluvných strán pri prevodoch nehnuteľností, definovať jednoznačného pôvodcu zmluvy o prevode..

Riešenie dedičskej otázky medzi živými a mimo testamentu

Čo je darované, patrí len jednému z manželov Rodinný dom, ktorý podľa vašich slov mal nadobudnúť darovaním počas existencie vášho manželstva manžel, je výlučne jeho majetkom. To, že v darovacej zmluve nefigurujete vy ako manželka, je tým, že darca chcel nehnuteľnosť darovať výlučne manželovi. Veci, ktoré jeden z manželov počas manželstva získal darovaním, príp. dedením, netvoria tak predmet bezpodielového spoluvlastníctva manželov. Skutočnosť, že predmetnú nehnuteľnosť užívate a obývate, je daná existenciou manželstva, a teda ju užívate z..

Exekúcia vyprataním nehnuteľnosti

V poslednom čísle Kompletného trhu nehnuteľností sme sa zaoberali otázkou nedotknuteľnosti obydlia, domovej slobody. Ako bolo už uvedené, nedotknuteľnosť obydlia nie je absolútna a jedným zo zákonom prípustných obmedzení tejto nedotknuteľnosti je napr. inštitút vypratania nehnuteľnosti. Mnohé médiá v súčasnosti prinášajú správy o tzv. deložovaní neplatičov, vyprataní bytov dlžníkov, ktorí neboli schopní zaplatiť svoje pôžičky včas a pod. V každom smere ide o závažný zásah ovplyvňujúci život občana. Exekúciu vykonáva exekútor, ktorý je..

Investing in Real Estate in Slovakia - reality - nehnutelnosti - as Slovaks call it

Investing in Real Estate in Slovakia             Apart from the landmarks and notable touristic attractions this country has to offer, in recent years, the Slovakian Real Estate ( TRH Nehnutelnosti ) market has proven to be a profitable investment for potential real estate investors.   Real Estate Pricing ( Reality ) in Slovakia The average price of flats in Slovakia in the year 2018 stands at 1,612 €/m2.   Reasons to Invest in Real Estate (Reality) in Slovakia There are many reasons to invest in Real estate..

Ako financovať kúpu bytu v novostavbe

Podmienky určuje developerPoradenstvo v bankeHypotéka v skratke Záujemca o kúpu bytu v novostavbe má na výber niekoľko možností jej financovania. Kým pri kúpe starého bytu vyžadujú majitelia väčšinou peniaze v hotovosti, novostavbu možno zvyčajne financovať - kúpiť prostredníctvom úveru.Najčastejšie využívané možnosti sú stavebné sporenie, hypotekárny úver, prípadne ich kombinácia. Možná je aj ich kombinácia so spotrebným úverom. Výber spôsobu financovania podmieňuje predovšetkým to, aké podmienky pri kúpe bytu určí developerská spoločnosť. Iná..

Daň z nehnuteľností

Čo je to daň z nehnuteľností?Vyrubenie daneKto je to daňovník?Predmet daneVýška sadzby daneNovinkyProblematika dane z nehnuteľností je upravená v zákone č.582/2004 Z. z.o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady (ďalej len "zákon"). V podstate sa teda už tri roky zachováva v pôvodnom stave. Každý rok sa ale dejú jemné úpravy.Čo je to daň z nehnuteľností?  Zákon rozlišuje 3 druhy dane z nehnuteľností:daň z pozemkov,daň zo stavieb,a daň z bytov (kam patria pre účely dane i nebytové priestory v bytovom..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.