Ako vybrať dvere sprchového kúta pre malú kúpeľňu

Sprchové kúty zaberajú výrazne menej priestoru než vane, preto sa nemusíme diviť, že sú častou voľbou majiteľov menších kúpeľní. Ak sa aj vy snažíte ušetriť každý centimeter, tak je dôležité rozmýšľať nad každým detailom, a to aj v prípade sprchových dverí. Ktoré sú tie najúspornejšie?

Dvere na sprchový kút majú dôležitú úlohu – zaisťujú, aby voda v priebehu sprchovania nestriekala do celej kúpeľne. Ale aj taká maličkosť, ako sú dvere, môže ušetriť veľa priestoru. Najviac záleží na type, ktorý si zvolíte.

Typy sprchových dverí

Do malej kúpeľne budú najlepšou voľbou zhrňovacie alebo posuvné dvere. Nezaberajú takmer žiadny priestor navyše, pretože sa pohybujú len pozdĺž sprchovej zásteny. U posuvných dverí si dajte pri kúpe záležať na kvalite pojazdných koliesok. Čím budú väčšie, tým to bude lepšie. Minimálny priemer koliesok sa odporúča priemer 2 cm. Ale lepším riešením sú klzáky, ktoré zaistia plynulé a spoľahlivé posúvanie po niekoľko rokov.

O niečo viac miesta zaberú skladacie alebo tiež zalamovacie dvere. Ich otváranie vyžaduje viac priestoru pre ich zloženie. Tieto dvere by ste ihneď po sprchovaní nemali skladať, pretože nemusia dobre uschnúť a mohla by sa po čase začať tvoriť pleseň.

Najmenej úsporným druhom sú otváracie a pivotové dvere. U nich je potrebné počítať s celou veľkosťou dverí, pretože sa budú musieť vojsť do priestoru v priebehu každého otvárania. Otváracie dvere nájdete v dvoch variantoch: jednokrídlové a dvojkrídlové. V prípade dvojkrídlových nie je potreba toľko miesta pre otvorenie ako u jedného krídla.

dvere

Ak chcete zalamovacie alebo otváracie dvere, potom ešte budete voliť medzi otváraním dovnútra a von. Otváranie dovnútra má tie výhody, že nemusíte brať ohľad na priestor mimo kút a voda z dverí nebude stekať na podlahu. Ale rozhodnúť sa musíte podľa toho, či pre to máte v sprchovom kúte dostatok priestoru.

Šírka a výška sprchových dverí

Dvere do sprchového kúta sa vyrábajú väčšinou v rozmeroch od 70 cm do 180 cm. Ak máte malú kúpeľňu, tak si asi poviete, že je jasné, že budete voliť ten najmenší možný variant. Ale je dôležité si uvedomiť, že väčším členom domácnosti menšie dvere nemusia byť pohodlné.

S tým prichádza aj ďalšie kritérium, ktorým je výška – vždy myslite na najvyššieho člena domácnosti.

dvere

Je walk-in riešením?

Walk-in je sprcha bez dverí, kedy sprchu od zvyšku kúpeľne delí len jedna sklenená zástena. Na prvý pohľad by to mohlo vyzerať ako dokonalé riešenie pre malé priestory, pretože nemusíte riešiť dvere. Bohužiaľ zdanie klame, pretože nevýhodou walk-in sprchy môže byť práve väčšia náročnosť na priestor. Kvôli absencii dverí by ste mali počítať s väčším miestom v sprchovom kúte, pretože bez dverí môže voda ľahšie vystrieknuť von, takže čím je sprchový kút väčší, tým menšia je šanca, že vám nejaká voda nechcene unikne do priestoru kúpeľne. Odporúčame teda si na walk-in sprchu vymedziť priestor aspoň s dĺžkou 120 cm, kým klasické sprchové kúty je možné mať už o rozmeroch 80 cm.

dvere

Späť

Bazény Bazény

Kam s bazénom?MateriálVodotesnosťOsvetlenieCelosezónne ošetrovanie bazénovAj vy riešite otázku, či je výhodnejšie chodiť dva krát týždenne na plaváreň, alebo jednorázovo investovať do stavby bazénu priamo na vašom pozemku? Bazény prestávajú byť považované na Slovensku za výsadu bohatej vrstvy a stále viac ľudí uvažuje o jeho výstavbe. Na čo všetko treba myslieť pri realizácii takéhoto projektu?Kam s bazénom?      Umiestnenie je asi tá najzákladnejšia časť. Bazén nesmieme postaviť na mieste, kde by nejakým spôsobom ovplyvňoval..

Možné riziká pri hypotekárnych úveroch

Hypotekárny úver je stálej aj v dnešných časoch asi najbežnejším spôsobom, ako si ľudia dokážu zabezpečiť vlastné bývanie. A keďže hospodárska kríza je v súčasnosti snáď najviac skloňovaným pojmom, oslovili sme preto niekoľko finančných inštitúcií, aby sme sa od nich dozvedeli, aká je terajšia situácia na tomto poli a aké sú hlavné riziká pri poskytovaní týchto úverov.Ak sa rozhodneme zabezpečiť si bývanie pomocou hypotekárneho úveru, mali by sme si uvedomiť, že sme sa pustili do projektu, ktorý je behom na dlhé trate. Ak by sme ostali pri..

Dômyselná ochrana pred slnkom, vďaka ktorej nepotrebujete klimatizáciu Dômyselná ochrana pred slnkom, vďaka ktorej nepotrebujete klimatizáciu

Priemerné denné letné teploty sú čoraz vyššie, z čoho sa tešia najmä majitelia fotovoltických systémov. Na rozdiel od strechy je ale slnečné teplo v našom interiéri v tomto ročnom období skôr nežiaduce. Nehovoriac o interiéroch, ktoré sú vybavené modernými, no obrovskými oknami s veľkou sklenenou plochou. Klimatizácia sa ukazuje ako riešenie, ktoré však mnohým nevyhovuje nielen z finančného a časového, ale aj zdravotného hľadiska. Ako si teda užívať leto bez nepríjemných obmedzení? Ak chcete účinne blokovať slnko, je najlepšie použiť..

Spoluvlastnícky podiel ako predmet záložného práva a postihnutie spoluvlastníckeho podielu exekúciou

Dobrý deň. Rád by som sa spýtal na možné riešenie nasledovného problému. Moja manželka je spoluvlastníkom domu. Ona vlastní 2/10 z domu a ďalej je tam viacej vlastníkov, pričom jeden z nich, ktorý má 1/10 z domu, ju dal pred niekoľkými rokmi založiť a spadla na to exekúcia ktorú on nie je schopný splácať dlhé roky. Ešte k tomu je na tú 1/10 domu viacej exekúcií, čo sme sa nedávno dozvedeli. Radi by sme to začali riešiť, len nevieme ako. Chceli by sme tú 1/10 vyplatiť alebo postupne splatiť, ak sa to dá, lebo musíme opraviť určité časti domu a nakoľko..

Spor o výpoveď z nájmu bytu

Prosím vás o radu. S mojou manželkou sme prenajali náš byt mladému manželskému páru. Nájomcovia spočiatku platili nájomné riadne a včas. Manžel - nájomca mal po čase problémy s políciou, užívanie drog a pod. Nájomcovia uhrádzali nájomné mimo splatnosť, niekedy aj s dvojmesačným omeškaním. Naposledy zaplatili nájomné pred 6 mesiacmi. Snažil som sa vec riešiť dohovorom, avšak situácia sa natoľko zhoršila, že nájomca na mňa raz v byte zaútočil a poškodil časť zariadenia. Nájomcom sme oznámili, že nájom s nimi vypovedáme a žiadame byt vypratať...

Protiprávne konanie s realitami zakladá (nielen) bezdôvodné obohatenie

Exkluzivita zmluvy musí byť dodržaná Zmluvný vzťah s realitnou kanceláriou bol uzavretý s rozväzovacou doložkou, podľa ktorej pokiaľ táto realitná kancelária do určitého termínu neobstará predaj vášho pozemku, zmluva zaniká a vy nie ste viac viazaní jej ustanoveniami. Predpokladám, že pre prípad porušenia v zmluve dojednanej exkluzivity bola dojedaná zmluvná sankcia. Pokiaľ by ste pristúpili na ponuku vami uvádzaného občana, porušili by ste zmluvu uzavretú s realitnou kanceláriou. Skutočnosť, že vás vyhľadal údajný klient realitnej kancelárie a..

Ceny nehnuteľností

Daň z nehnuteľností

Čo je to daň z nehnuteľností?Vyrubenie daneKto je to daňovník?Predmet daneVýška sadzby daneNovinkyProblematika dane z nehnuteľností je upravená v zákone č.582/2004 Z. z.o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady (ďalej len "zákon"). V podstate sa teda už tri roky zachováva v pôvodnom stave. Každý rok sa ale dejú jemné úpravy.Čo je to daň z nehnuteľností?  Zákon rozlišuje 3 druhy dane z nehnuteľností:daň z pozemkov,daň zo stavieb,a daň z bytov (kam patria pre účely dane i nebytové priestory v bytovom..

Poistenie domácnosti a zodpovednost Poistenie domácnosti a zodpovednost

Pýtali ste sa niekedy sami seba, prečo by ste si mali vybavovať niečo ako poistenie domácnosti, alebo poistenie zodpovednosti keď už aj tak platíte za poistenie nehnuteľnosti a nechcete utrácať ďalších pár eur za mesiac, ktoré by ste si mohli ušetriť na krásny nový gauč, alebo na nový koberec ktorý ste videli v obchode? Treba si ozrejmiť predovšetkým, čo všetko zahŕňa poistenie nehnuteľnosti. Predstavte si, že Váš domov by niekto vzal, otočil ho strechou dolu, a začal by s ním triasť. Vaše veci, nábytok, oblečenie, knihy.... začali..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.