Prepojená kuchyňa s obývacou izbou? Rozložte si priestor!

Ak bývate v malom byte, možno ste si už niekoľkokrát priali, aby ste mali viacej miesta takpovediac na všetko. Môže sa vám zdať, že vaša malá obývacia izba je ešte menšia, keď je plná ľudí. Našťastie existujú triky, vďaka ktorým sa ani v malom byte nebude cítiť „úzko“. Ako dosiahnuť to, aby ste sa cítili dobre, a zároveň mali oddelené jednotlivé miestnosti?

Predstavte si situáciu, v ktorej k vám domov prišli na návštevu vaši kamaráti. Usadíte ich v obývačke. Avšak vaša obývačka je prepojená s kuchyňou, kde vaša polovička alebo vaše deti niečo robia. Môžete sa navzájom rušiť. Ako takúto situáciu vyriešiť?


1.       Stôl ako miesto nielen na jedenie

Ak správne umiestnite jedálenský stôl, vyriešite hneď niekoľko problémov. Na jednej strane vám pomôže oddeliť kuchyňu od obývačky, a zároveň si vytvoríte aj malú jedáleň. Ak chcete skutočne vymedziť priestor medzi dvomi miestnosťami, zvážte moderný jedálenský stôl, ktorý zoženiete aj vo väčších rozmeroch. V prípade, že nemáte doma toľko miesta, môžete zvoliť aj stôl s asymetrickým tvarom.

Obývačka, kuchyňa


2.       Funkčná stena, ktorú môžete využiť

Stenou nemyslíme klasickú pevnú stenu, ale napríklad regál alebo knižnicu. Keď postavíte medzi dve miestnosti takúto „stenu“, všetkým bude jasné, o čo vám išlo. Regál s poličkami môžete využiť na uloženie rôznych sošiek, kníh, časopisov alebo si do nich môžete uložiť kvetináče so živými rastlinami a dodať tak obom miestnostiam trochu zelene.

Stenu si môžete vytvoriť aj inak, a to premiestnením celej televíznej steny. Presuňte váš štýlový TV stolík na miesto, kde chcete predeliť kuchyňu s obývačkou. Pridajte k nemu ešte niekoľko skriniek, do ktorých si môžete odložiť potrebné veci a predelenie stenou je hotové.


3.       Závesy nielen na okná

Ak si už skutočne neviete rady, ako predeliť dve hlavné miestnosti, skúste použiť závesy. Môžete si vybrať nejaké moderné, so zaujímavými vzormi. Takéto závesy zajmú na prvý pohľad a budú mať teda okrem praktickej funkcie, aj funkciu estetickú. Závesy môžete mať na boku zviazané povrazom alebo mašľou a v prípade potreby ich rozviniete.


4.       Osvetlenie, ktoré zaujme a vytvorí atmosféru

Osvetlenie má doma každý. Každý potrebuje svetlo, no málokto si skutočne uvedomuje, že niekedy je svetlo oveľa viac. Zožeňte si štýlové osvetlenie a do každej miestnosti dajte iné. Do kuchyne môžete dať silnejšie a jasnejšie svetlo, aby ste dobre videli, keď budete variť. Naopak, do obývačky môžete dať tlmenejšie svetlo, ktoré vytvorí príjemnú atmosféru pri každom rozhovore. Poprípade môžete mať v obývačke aj malé stojace lampy, ktoré zažnete namiesto veľkého stropného svetla.

Obývačka, kuchyňa


5.       Koberec, ktorý predelí podlahu

Ak sa vám do vášho bytu nezmestí žiaden nábytok navyše, ani sa vám nedá príliš hýbať s vaším súčasným nábytkom, lebo nemáte dostatok miesta, skúste použiť koberec. Ak dáte koberec cez celú obývačku, jasne ju tým oddelíte od kuchyne. Koberec je zároveň veľkým pomocníkom aj v boji proti prachu. Opticky vie zaplniť miestnosť, vďaka čomu bude vaša obývačka pôsobiť útulnejšie než predtým.

Prepojenie kuchyne s obývacou izbou môžete spraviť aj inými spôsobmi. Dôležité je vybrať si ten, ktorý je vhodný do vášho bytu z hľadiska priestoru. Ak si nie ste istí, či ste zvolili dobrý „predeľovač“, neváhajte sa poradiť s niekým, kto sa do interiérov rozumie. V dnešnej dobe nájdete na internete množstvo online poradcov, dokonca aj konkrétne predajne s nábytkom ponúkajú možnosť „chatu“ priamo na ich stránkach.

Obývačka, kuchyňa

Hoci vás takéto plánovanie a prerábanie bude stáť čas, peniaze a energiu, myslite na to, že celé prerábanie bude trvať najviac týždeň, no vy v danom byte strávite minimálne niekoľko rokov. Tak prečo si tento čas nespríjemniť?

 

Späť

Škôlka - Bratislava a v iných veľkých mestách Škôlka - Bratislava a v iných veľkých mestách

Čo sa Vám vybaví, keď vidíte škôlku alebo len napísané slovo škôlka? Spomienka na detstvo, či zabudnutá povinnosť vyzdvihnúť dieťa.. Škôlka ale aj jasle pritom súvisia s bývaním a je veľkou výhodou mať škôlku poruke. Z tohto dôvodu poloha škôlky ovplyvňuje hodnotu bývania a kancelárií. Je to veľmi podobné ako keď si ľudia vyberajú prácu podľa vzdialenosti od ich bydliska alebo podľa možnosti parkovania, či prístupu verejnou dopravou. V každom prípade si vlastne prepočítavajú, koľko z ich života strávia cestovaním, nakoľko do práce chodia každý..

Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať? Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať?

Výber matraca vôbec nie je taká jednoduchá záležitosť! Na trhu je k dispozícii široká škála riešení, z ktorých každé má svoje výhody a nevýhody. Ako si teda vybrať najlepší model matraca? Povieme vám, čím sa vyznačujú vlastnosti jednotlivých typov matracov a kto z nich bude mať najlepší úžitok.   Moderné matrace – aký model si vybrať? Hlavným kritériom pri výbere matraca by mal byť typ vložky, tj. výplne vo vnútri. V závislosti od toho, pre ktorý materiál sa rozhodnete, bude mať váš matrac trochu iné vlastnosti. V súčasnosti..

Skvelé tipy, ako si zrekonštruovať byt bez zbytočných starostí a práce Skvelé tipy, ako si zrekonštruovať byt bez zbytočných starostí a práce

Dlhodobý stereotyp v našom živote je zdrojom mnohých nepríjemných situácií. Zmena je naopak dobrý a jednoduchý spôsob, ako sa aj po rokoch cítiť vždy príjemne a kráčať životom bez problémov a starostí. Už malé zmeny môžu mať hlboký vplyv na vnímanie nášho okolia, čo sa týka aj zariadenia dnes veľmi dôležitých obytných priestorov, v ktorých sme boli nútení v poslednom čase tráviť všetky voľné chvíle. Ktoré kroky sa pod takouto jednoduchou rekonštrukciou bytov rozumejú a môžu vám pomôcť cítiť sa aj na ploche len niekoľko metrov štvorcových..

Riešenie dedičskej otázky medzi živými a mimo testamentu

Čo je darované, patrí len jednému z manželov Rodinný dom, ktorý podľa vašich slov mal nadobudnúť darovaním počas existencie vášho manželstva manžel, je výlučne jeho majetkom. To, že v darovacej zmluve nefigurujete vy ako manželka, je tým, že darca chcel nehnuteľnosť darovať výlučne manželovi. Veci, ktoré jeden z manželov počas manželstva získal darovaním, príp. dedením, netvoria tak predmet bezpodielového spoluvlastníctva manželov. Skutočnosť, že predmetnú nehnuteľnosť užívate a obývate, je daná existenciou manželstva, a teda ju užívate z..

Zmluva o vstavbe bytov - právna úprava a jej náležitosti

Jedným zo spôsobov vzniku vlastníctva bytov a nebytových priestorov, ktorý sa v súčasnosti vo veľkom rozsahu realizuje, je aj nadobúdanie nehnuteľností na základe zmluvy o výstavbe, stavbe alebo nadstavbe domu. Daný spôsob obľubujú najmä developerské spoločnosti. Jedná sa o zmluvu, ktorej rámcovú právnu úpravu obsahuje zákon č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov. Zmluvnými stranami tejto zmluvy sú na jednej strane doterajší vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome a na strane druhej stavebník/stavebníci...

Ohováranie v nájomných a susedských vzťahoch

Dovoľujem si na vás obrátiť sa s prosbou o radu. Sme dve mladé pracujúce a podnikajúce študentky. V polovici minulého roka sme si našli ubytovanie v Nitre, jedná sa o byt v osobnom vlastníctve. S prenajímateľom sme mali dobré vzťahy, avšak pred dvomi týždňami sa stala nepríjemná vec - obyvateľom domu, kde bývame, boli do schránok vhodené pozvánky na domovú schôdzu s uvedením termínu - o deň, na ktorej sa malo riešiť údajné poskytovanie erotických služieb v byte prenajímateľa, s uvedením jeho mena, a s ktorým máme nájomnú zmluvu, ako aj údajný predaj..

Súčasná podoba finančných úverov

„Hypotéka, slovo ktoré sa v poslednom období hrnie na nás snáď zo všetkých strán. Na celom svete sa stala synonymom finančnej krízy. My si ju však budeme v tomto článku všímať ako produkt, pomocou ktorého si môžeme zabezpečiť svoj sen o bývaní. Z tohto dôvodu sme oslovili niekoľko finančných inštitúcií na Slovenskom finančnom trhu, aby mám pomocou modelových príkladov ponúkli svoje produkty.“Čo by ste mali vedieť o úveroch na bývanieNa začiatku by sme si mali povedať, na čo vlastne hypotekárny úver slúži. Tento druh služby pre klienta znamená..

Lízing nehnuteľností

Čo to vlastne je?ZačiatkyOdlišnosti od ostatných lízingových foriemAko to funguje v praxi.Výhoda pre firmyPrečo sa oplatí lízing nehnuteľnostíČo nám ponúkajú lízingové spoločnosti?Produkty slovenských lízingových spoločnostíFinančný a operatívny lízingZhrnutie Skutočnosťou už aj na Slovensku je, že lízingové spoločnosti zarábajú peniaze na nehnuteľnostiach. Postup je absolútne totožný s lízingom napríklad áut. Zákazník nemá, alebo z rozličných dôvodov nechce poskytnúť celú sumu za kupovaný produkt a tak ho spoločnosť kúpi za neho a postupne..

Máte drahú hypotéku? Vymeňte ju!

Nie ste spokojní s aktuálnymi podmienkami vašej hypotéky? Nahraďte ju Flexihypotékou od VÚB banky s lepšou úrokovou sadzbou a bez poplatku za poskytnutie. Roman zo Senca dostal vo februári po piatich rokoch splácania hypotéky od svojej starej banky oznámenie o novej úrokovej sadzbe. Úrok bol 5,7% ročne, čo bolo približne toľko ako doteraz. Roman však dnes zarába viac, ako v čase, keď si bral úver, a so sadzbou tak nebol spokojný. „Navštívil som preto pobočku VÚB banky a oni ponúkli mi o percento lepší úrok. Nad..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.