Ako zariadiť garsónku, aby pôsobila vzdušne a útulne

Dokonca aj garsónka s podlahovou plochou 25 m2 môže pôsobiť vzdušne a harmonicky, ak viete, ako na to. Medzi osvedčené tipy a triky, ktoré používajú bytoví dizajnéri, patrí použitie závesného nábytku, multifunkčných zostáv a posuvných dverí so skrytou zárubňou.

garsonka

Rozčlenenie do zón

Pri zariaďovaní garsónky vezmite na vedomie, že sa jedná v podstate o malý priestor ktorý používate na denné činnosti aj spánok. Byt preto rozčleňte na zóny - ideálne na kuchynskú, obývaciu a odpočinkovú zónu. ​K ilúzii viacerých miestností môžete použiť vyššie kusy nábytku, paravány alebo deliace panely. Podobne však poslúži aj koberec umiestnený pod pohovkou, ktorý oddelí obývaciu izbu od spálne. Nebojte sa použiť vkusné tapety, ktoré taktiež opticky predelia priestor.

Závesný nábytok

Ak chcete, aby garsónka pôsobila vzdušne, zabudnite na masívny nábytok. Namiesto neho voľte nábytok na  nohách, ktorý zbytočne vizuálne nezaplní priestor. Rovnaký výsledok dosiahnete, keď byt zariadite závesným nábytkom. Nielen že tak ušetríte podlahovú plochu, ale naviac si uľahčíte jej údržbu.

Podľa bytových dizajnérov môžete zavesiť v podstate čokoľvek od nočného stolíka cez kúpeľňové skrinky až po jedálenskú lavicu.

Posuvné dvere a skryté zárubne

Ak máte tú možnosť, vymeňte klasické dvere za posuvné, ktoré šetria miesto a neprekážajú, keď zostanú otvorené. Rovnako zvážte, či sa neoplatí investovať do dverí so skrytou zárubňou. Ak zladíte navyše materiál kľučky s úchytkami na ostatnom nábytku, dvere doslova splynú s interiérom

Multifunkčný nábytok

V garsónke sa bezchybne uplatňuje multifunkčný nábytok, ktorý dokáže zastať viac úloh naraz. Typickým príkladom sú nábytkové zostavy, ktoré v sebe spájajú šatníkovú skriňu, obývaciu stenu a pracovné miesto. V menšom meradle je možné využiť taburetky so skrytým úložným priestorom, stohovacie konferenčné stolíky alebo úložné boxy na kolieskach.

Využite steny miestnosti

Pri hľadaní úložného priestoru zamerajte svoju pozornosť na steny. Umiestnite na ne otvorené policové systémy, kam vyskladáte knihy alebo upomienkové predmety. Ak máte vysoký strop, môžete niekoľko poličiek zavesiť hneď pod sebou. To navyše ešte opticky zväčší celkový priestor. Poličky sa dajú zavesiť aj nad nábytok, ako je napríklad šatníková skriňa.

Tip: Pokiaľ si to môžete dovoliť, nechajte si vyrobiť vstavaný nábytok na mieru, ktorý výšku miestnosti využije na maximum.

Priestor na spanie oddeľte od zvyšku miestnosti

Pri zariaďovaní odpočinkovej zóny v jednoizbovom byte musíte byť zvlášť kreatívni. Ak máte dostatok priestoru na umiestnenie manželskej postele, pokúste sa ju oddeliť od zvyšku miestnosti. Aspoň čiastočné súkromie vám zaistí paraván, deliaca prepážka alebo baldachýn zavesený nad posteľou.

Ak bojujete o každý centimeter štvorcový, najjednoduchším riešením je obstaranie rozkladacej pohovky. Do úvahy však pripadajú aj iné možnosti. Ako by sa vám páčila napríklad sklopná posteľ, vstavané poschodie na spanie alebo pochôdzne pódium, vo vnútri ktorého sa skrýva vysúvacie lôžko? To všetko sa dá v garsónke s trochou šikovnosti vybudovať.

Tip: Posteľ s úložným priestorom vám v malom byte ušetrí veľa miesta. Tak na nič nečakajte, inšpirujte sa tými najlepšie hodnotenými posteľami na Heureke a vyberte si tú, ktorá presne spĺňa vaše požiadavky ako na priestor, ale aj pre váš pohodlný spánok.

 

Späť

Prístupová cesta k nehnutelnosti - predchádzanie problémom ohľadom nehnuteľnosti

Kúpa pozemku je úkon, ktorý si vyžaduje pozornosť a obozretnosť oboch zainteresovaných strán; je pomerne ľahké dopustiť sa chýb, ktoré sa spätne nedajú napraviť a ak prehliadneme isté skutočnosti, je možné nielen to, že vzniknú okolnosti, ktoré výrazne znížia cenu predmetného pozemku, ale i to, že vznikne patová situácia, výsledkom ktorej bude jeho nevyužiteľnosť, ktorá vyústi do následnej nepredajnosti. Bratislava ale aj iné mestá sú toho príkladom. Opäť teda platí, že je nutné zodpovedne preveriť nielen každý detail kúpnopredajnej zmluvy,..

Inovácia vo vývoji vodovodných batérií: prehľad najnovších trendov a technológií Inovácia vo vývoji vodovodných batérií: prehľad najnovších trendov a technológií

Vo svete, kde technológia neustále postupuje vpred, nie je prekvapením, že aj vodovodné batérie prechádzajú obdobím inovácií. Tieto zmeny nie sú iba kozmetické, často sa jedná o dôležité vylepšenia, ktoré zvyšujú účinnosť, pohodlie a estetiku. V tomto článku sa podrobnejšie pozrieme na to, ako sa posledné pokroky v oblasti designu, materiálov a technológií premietajú do každodenného života.   Energetická účinnosť a udržateľnosť Vo svete, kde je udržateľnosť stále dôležitejšou témou, sú vodovodné batérie navrhované s ohľadom..

Dostane sa záplava montovaných domov aj k nám?

Montované domyDrevené domy a zrubyPrečo práve drevený dom?Nízkoenergetické rodinné domyČo je to „nízkoenergetický dom?Pasívny domAko takýto dom postaviť?Zopár rád, ak ste sa rozhodli stavať ekologickú stavbuDÁ SA DAŤ DO RÁMČEKAPohľad do budúcnostiTak, ako všetko, aj rodinný dom má svoju dlhú a pestrú históriu. Sídlo bývania rodiny prešlo od jaskynných skalných obydlí cez chatrče z dreva a koží, slamené stavby a hlinené a kamenné stavby až po súčasné tehlové, pórobetónové či montované domy. Je logické, že tento vývoj bol a je závislý na..

Sporné nároky a určenie vlastníckeho práva

Môj otec mi v roku 2003 daroval pozemok, ktorý naša rodina užívala a obhospodarovala od dvadsiatych rokov minulého storočia. Malá časť priliehajúca k môjmu pozemku pôvodne pripadajúca k bývalej vodnej hrádzi bola prebudovaná na verejnú komunikáciu a časť bola prevedená do vlastníctva jednej obchodnej spoločnosti. Dozvedel som sa to pred jeden a pol rokom a myslím si, že pozemok bol prevedený do vlastníctva od štátnej inštitúcie, ktorá nebola skutočným vlastníkom. Nový „vlastník“ si vzal na spornú časť pozemku hypotéku. V tejto časti sa nachádza..

Obťažuje vás sused hlasnou hudbou? Bráňte sa!

„ Pokiaľ sa žalobca domáha ako vlastník nehnuteľnosti ochrany proti hluku, je potrebné žalobný návrh formulovať tak, že žalovaný je povinný zdržať sa obťažovania žalobcu hlukom z (v žalobe uvedeného) pozemku žalovaného (prípadne i z inej veci patriacej žalovanému), prenikajúcim na (v žalobe uvedenú) nehnuteľnosť žalobcu. Pokiaľ súd zistí, že dochádza k obťažovaniu nad mieru primeranú pomerom (prípadne, že ide o vážne ohrozenie výkonu jeho práva), žalobe vyhovie; v odôvodnení rozsudku určí mieru obťažovania, ktorá je v danej veci primeraná..

Porozvodové otázniky - spor o vypratanie družtevného bytu

V roku 1977 mi spolu s manželkou bol pridelený družstevný byt, obaja sme boli členmi družstva. Tento byt som nerušene obýval a užíval. Požiadal som družstvo o prevod vlastníctva k tomuto bytu. V apríli a máji roku 2003 mi však zo strany družstva boli doručené výzvy na vydanie bytu, dôvodom bolo, že mojej manželke, s ktorou som neviedol dlhodobo spoločnú domácnosť, bol v roku 1990 pridelený družstvom iný byt a vraj som sa spolu s ňou družstvu písomne zaviazal tento byt odovzdať a presťahovať sa do novoprideleného bytu. V roku 2000 kedy sme sa s manželkou rozvádzali,..

Kúpte si pozemok, pretože ... (TRH Nehnutelnosti)

Investing in Real Estate in Slovakia - reality - nehnutelnosti - as Slovaks call it

Investing in Real Estate in Slovakia             Apart from the landmarks and notable touristic attractions this country has to offer, in recent years, the Slovakian Real Estate ( TRH Nehnutelnosti ) market has proven to be a profitable investment for potential real estate investors.   Real Estate Pricing ( Reality ) in Slovakia The average price of flats in Slovakia in the year 2018 stands at 1,612 €/m2.   Reasons to Invest in Real Estate (Reality) in Slovakia There are many reasons to invest in Real estate..

Nehnutelnosti ...


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.