4 rady ako si vytapetovať interiér

Chceli by ste oživiť interiér a zmodernizovať ho? Premýšľate nad tapetovaním? Tapety na stenu sú fantastický pomocník pre upgrade celého interiéru. Pripravili sme si pre vás užitočné rady, ktoré pri tapetovaní oceníte a triky, ktoré vám uľahčia prácu. Vyskúšajte tapetovanie podľa nasledujúceho praktického návodu a sami uvidíte ako obyčajná tapeta na stenu dokáže pretvoriť celý priestor na neobyčajný interiér.

ako tapetovať


Atraktívny interiér podľa najnovších trendov

Kúpili ste novú nehnuteľnosť a radi by ste novému interiéru vdýchli pôvab a osobité čaro? Fototapety na stenu sú perfektnou voľbou pri skrášľovaní a modernizovaní nového bývania. Fototapety v spálni alebo v kuchyni? Tapety si nájdu svoje uplatnenie v každej jednej miestnosti. Interiér dokážete vďaka pestrofarebným alebo aj čiernobielym tapetám na stenu oživiť, pridať mu prvky elegancie a vyzbrojiť ho originálnym dizajnom.

Výhody fototapety na stenu:

● využitie v celom interiéri,

●fototapety na stenu predstavujú skvelého pomocníka pri modernizovaní bývania, 

● na trhu nájdete pestrý výber z aktuálnych trendy motívov,

● jednoduchá aplikácia nielen na stenu , ale aj na nábytok ako vstavané skrine alebo dvere,

● výber z rôznych rozmerov,

● rýchle odstránenie a výmena za nový moderný motív.

ako tapetovať


Praktický návod na tapetovanie:

Spoločne si prejdeme bod po bode ako správne tapetovať. Prezradíme vám triky pri tapetovaní a aj praktické rady, ktoré vám dopomôžu k dokonalému výslednému “wau” efektu.

Na tapetovanie budete potrebovať:

● tapetu na tapetovanie (vinylové, vliesové alebo papierové tapety),

● špeciálne lepidlo na tapety alebo tapety s už naneseným lepidlom, ● nádobu na prípravu lepidla,

● štetec na lepidlo a štetec na tapetovanie, valček na tapety,

● papierovú (prípadne maliarsku) pásku,

● kancelárske potreby - nožnice, ceruzka, pravítko (meter),

● vodováhu,

● nôž na tapety (odlamovací nôž),

● mäkkú špongiu alebo handričku.

ako tapetovať


1. Dôležitú úlohu zohráva predpríprava. Pred samotným nanášaním tapety na stenu, musíte odstrániť všetok nábytok alebo dekorácie, ktoré by vám pri tapetovaní mohli zavadzať. Fóliou ochránite podlahu a maliarskou páskou okná a zárubne. Nezabúdajte zbaviť stenu nečistoty, mastnoty a nerovného drsného povrchu. Pokiaľ už máte stenu pripravenú, odmerajte si priestor kde budete tapetovať, naznačte si ceruzkou vodiaciu

čiaru a odstrihnite si správnu veľkosť (dĺžku a šírku) každého pásu tapety. Vždy si nechajte 10 cm navyše. Tapety so vzorom sa aplikujú ťažšie, pretože si musíte dávať pozor, aby pri aplikovaní ďalšieho pásu tapety, jednotlivé vzory na seba nadväzovali.

Naša rada : Pre istotu si kúpte o jedno balenie tapety viac. Niečo sa môže pokaziť, zle nalepiť alebo aj zle odmerať, preto je dobré mať jeden “kotúč” tapety v rezerve.

2. Ak sa rozhodnete pre fototapety na stenu s už naneseným lepidlom, odpadne vám príprava samotného lepidla. Pokiaľ nie, lepidlo na tapety je potrebné zriediť s vlažnou vodou. Lepidlo môžete nanášať priamo na tapety, len pri populárnych vliesových tapetách je najideálnejšie, keď lepidlo nanesiete na stenu, nie na tapetu. Rovnomerne, súvislú tenšiu vrstvu lepidla naneste na stenu tak, aby ste zašli pár cm za okraj vodiacej čiary. 

3. Aplikujte tapetu na stenu a vždy si urobte aj vizuálnu kontrolu, kedy pri drobných odchylkách ešte stále môžete tapetu napraviť a správne umiestniť. Tapetu po jej nalepení musíte ihneď vyhladiť pomocou štetca, valčeka alebo handričky. Predídete tak, nelichotivým vzduchovým bublinám. Dokonale aplikovanú tapetu docielite, ak budete odstraňovať bubliny zhora nadol a od stredu po vonkajší okrajRada od profíkov: Penetrujte stenu ešte pred tapetovaním! Penetračný náter je skvelý pomocník pri tapetovaní. Je to efektívny náter, ktorý zlepší podklad, tak aby tapeta dobre a predovšetkým dlhodobo držala. Zabraňuje navlhnutiu a ak niečo počas tapetovania pokazíte, tapetu vďaka náteru jednoduchšie odlepíte.

ako tapetovať


4. Nadbytočnú tapetu odrežete ostrým odlamovacím nožom. Tupé nožnice môžu pri strihaní tapetu zbytočne poškodiť. Skvelá vychytávka pri ukončovaní tapety je použitie elegantnej bordúry alebo ozdobnej lišty.

Ak ste postupovali podľa návodu, ako správne vytapetovať interiér, určite ste s výsledkom spokojní a nemusíte sa za odvedenú prácu hanbiť. Teraz už len nechajte vaše majstrovské dielo pomaly schnúť, najlepšie pri 18-21°C a tešte sa z nového originálneho interiéru.

Foto: Dovido.sk

Späť

Ako na čistý vzduch v domácnosti? Bojujte s astmou počas leta efektívne Ako na čistý vzduch v domácnosti? Bojujte s astmou počas leta efektívne

Astma je nepríjemným ochorením, ktoré značne znepríjemňuje život. Horúci vzduch spôsobuje ešte väčšie problémy s dýchaním, vrátane kašľa a dusenia sa. Astmatici si preto musia dávať ešte väčší pozor. Popri liekoch a inhalátoroch existuje ešte niekoľko dobre mienených rád, ktoré môžete začať praktizovať počas leta, aby sa vám lepšie dýchalo.   Počuli ste už o domácich radách na astmu? Môžeme hovoriť o tzv. “radách starých mám”. Patríte medzi astmatikov alebo sa vám počas leta horšie dýcha? V jednom či v druhom prípade,..

4 rady ako si vytapetovať interiér 4 rady ako si vytapetovať interiér

Chceli by ste oživiť interiér a zmodernizovať ho? Premýšľate nad tapetovaním? Tapety na stenu sú fantastický pomocník pre upgrade celého interiéru. Pripravili sme si pre vás užitočné rady, ktoré pri tapetovaní oceníte a triky, ktoré vám uľahčia prácu. Vyskúšajte tapetovanie podľa nasledujúceho praktického návodu a sami uvidíte ako obyčajná tapeta na stenu dokáže pretvoriť celý priestor na neobyčajný interiér. Atraktívny interiér podľa najnovších trendov Kúpili ste novú nehnuteľnosť a radi by ste novému interiéru vdýchli pôvab a osobité..

Geodézia a jej úloha. Reálny dopad chýb pri vymeriavaní pozemkov v podobe susedských sporov.

Hranice pozemku sú pre každého vlastníka kúska zeme citlivou témou. Málokto sa v živote nestretol, či už priamo alebo nepriamo, s nejakým susedským sporom, ktorý sa niesol v tomto duchu. Tí, ktorých sa to netýka, majú svoje hranice vysporiadané rovnako ako ich susedia; ostatní už zrejme vopred vedia, o čom budeme hovoriť. V prípade takýchto sporov má kľúčovú úlohu geodézia a jej úloha pri vytyčovaní hraníc pozemkov. Poďme sa teda pozrieť bližšie na uvedené problémy. Na to, aby sme sporom v tejto oblasti mohli porozumieť, potrebujeme dôkladne poznať..

Základné požiadavky na vnútorné prostredie bytových a nebytových budov z hľadiska tepelno-vlhkostnej mikroklímy - byty nižšieho štandardu a ubytovacie zariadenia

V oblasti práva sociálneho zabezpečenia vydalo Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky (MZ SR) dňa 18.06.2008 vyhlášku č. 259/2008 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na vnútorné prostredie budov a o minimálnych požiadavkách na byty nižšieho štandardu a na ubytovacie zariadenia. Predmetná právna úprava vychádza zo zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, konkrétne z jeho ustanovenia § 62 ods. 1 písm. f), ktoré splnomocnilo MZ SR vydať predmetnú vyhlášku. Táto obsahuje právnu úpravu a podrobnosti týkajúce sa nehnuteľností..

Spotrebiteľské zmluvy a otázka zabezpečovacieho prevodu práva k nehnuteľnosti

Novelizácia Občianskeho zákonníka účinná od 1. januára 2008 vykonaná na základe zákona č. 568/2007 Z. z., ktorý zmenil a doplnil okrem iných zákon č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách a zákon SNR č. 323/1992 Zb. o notároch a notárskej činnosti (Notársky poriadok) v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej v texte len „novela Občianskeho zákonníka" alebo len „novela") sa dotkla aj obsahu právnej úpravy spotrebiteľských zmlúv, medzi ktoré patria aj zmluvy o poskytnutí peňažných prostriedkov a v ktorých..

Maloletí a ich spôsobilosť nadobúdať majetok - darovanie a vydržanie

Maloletí môžu nadobúdať majetok do svojho vlastníctva, avšak tento je spravovaný ich zákonnými zástupcami, predovšetkým rodičmi. Maloletí môžu nadobudnúť majetok nielen darovaním, ale aj vydržaním. V danej súvislosti poukazujeme na judikát - rozsudok Najvyššieho súdu SR, spis. zn. 4 Cdo 21/2004. Jedná sa o vec, v ktorej sa prejednávalo dedičstvo - nehnuteľnosti po poručiteľovi, pričom niektorí z oprávnených dedičov namietali darovanie nehnuteľností v tom čase maloletému dieťaťu. “Vydržaním môže nadobudnúť vlastníctvo aj maloletý, ktorý..

Kúpa nehnutelnosti zaťaženej vecným bremenom alebo záložným právom na nehnuteľnosti?

Pred samotnou kúpou zaťaženej nehnutelnosti je vhodné, aby si kupujúci v prvom rade jasne ozrejmil, či skutočne chce nadobudnúť nehnuteľnosť s ťarchou alebo nezaťaženú nehnuteľnosť. Jeho postup závisí od toho, či nehnuteľnosť je nadobúdaná priamo konaním kupujúceho alebo cez sprostredkovateľa - realitnú kanceláriu. Kupujúci by si mal vyžiadať relevantné a najmä aktuálne doklady ohľadne predmetnej nehnuteľnosti, napr. originál  listu vlastníctva. Na liste vlastníctva, ktorý môže získať od predávajúceho, od realitnej kancelárie..

Vývoj cien nehnuteľností na Slovensku od roku 2005 do roku 2010

V slovenských pomeroch sa zvykne dosť často používať fráza ktorá tvrdí, že: „Z grafov sa ešte nikto nenajedol“. Nuž možno je na tom čosi pravdy, ale autor tohto výroku asi nepochopil ich zmysel. Grafy majú v prvom rade informovať o určitom vývoji, či trende v tom či onom segmente. Zároveň by mali upozorniť na určité anomálie, či nezdravý vývoj ktorý sa mohol prejaviť v sledovanom období.Aj z tohto dôvodu sme sa v redakcii Kompletného TRH-u Nehnuteľností rozhodli priniesť základný trend vývoja cien nehnuteľností na Slovensku. Často krát sa v dnešnej..

Ako získať bývanie, ak nemáte nič usporené? Ako získať bývanie, ak nemáte nič usporené?

Potreba bývania tu vždy bola a stále bude. Nič na tom nemení ani pandémia COVID-19, ktorá podaktorým aj v tomto roku poriadne prevetrala peňaženky. Na Slovensku pritom výrazne prevyšuje trend vlastného bývania nad prenájmom. Je možné v súčasnej nepriaznivej finančnej situácii získať bývanie, aj keď nemáte nič usporené? O tom si povieme v našom článku Dom alebo byt?V prípade, ak nemáte žiadnu finančnú úsporu sa môže zdať, že bývanie vo vlastnom dome je len krásnym snom, a že to jediné, na čo máte, je nejaký priemerný 2-3 izbový byt. Nemusí to..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.