4 rady ako si vytapetovať interiér

Chceli by ste oživiť interiér a zmodernizovať ho? Premýšľate nad tapetovaním? Tapety na stenu sú fantastický pomocník pre upgrade celého interiéru. Pripravili sme si pre vás užitočné rady, ktoré pri tapetovaní oceníte a triky, ktoré vám uľahčia prácu. Vyskúšajte tapetovanie podľa nasledujúceho praktického návodu a sami uvidíte ako obyčajná tapeta na stenu dokáže pretvoriť celý priestor na neobyčajný interiér.

ako tapetovať


Atraktívny interiér podľa najnovších trendov

Kúpili ste novú nehnuteľnosť a radi by ste novému interiéru vdýchli pôvab a osobité čaro? Fototapety na stenu sú perfektnou voľbou pri skrášľovaní a modernizovaní nového bývania. Fototapety v spálni alebo v kuchyni? Tapety si nájdu svoje uplatnenie v každej jednej miestnosti. Interiér dokážete vďaka pestrofarebným alebo aj čiernobielym tapetám na stenu oživiť, pridať mu prvky elegancie a vyzbrojiť ho originálnym dizajnom.

Výhody fototapety na stenu:

● využitie v celom interiéri,

●fototapety na stenu predstavujú skvelého pomocníka pri modernizovaní bývania, 

● na trhu nájdete pestrý výber z aktuálnych trendy motívov,

● jednoduchá aplikácia nielen na stenu , ale aj na nábytok ako vstavané skrine alebo dvere,

● výber z rôznych rozmerov,

● rýchle odstránenie a výmena za nový moderný motív.

ako tapetovať


Praktický návod na tapetovanie:

Spoločne si prejdeme bod po bode ako správne tapetovať. Prezradíme vám triky pri tapetovaní a aj praktické rady, ktoré vám dopomôžu k dokonalému výslednému “wau” efektu.

Na tapetovanie budete potrebovať:

● tapetu na tapetovanie (vinylové, vliesové alebo papierové tapety),

● špeciálne lepidlo na tapety alebo tapety s už naneseným lepidlom, ● nádobu na prípravu lepidla,

● štetec na lepidlo a štetec na tapetovanie, valček na tapety,

● papierovú (prípadne maliarsku) pásku,

● kancelárske potreby - nožnice, ceruzka, pravítko (meter),

● vodováhu,

● nôž na tapety (odlamovací nôž),

● mäkkú špongiu alebo handričku.

ako tapetovať


1. Dôležitú úlohu zohráva predpríprava. Pred samotným nanášaním tapety na stenu, musíte odstrániť všetok nábytok alebo dekorácie, ktoré by vám pri tapetovaní mohli zavadzať. Fóliou ochránite podlahu a maliarskou páskou okná a zárubne. Nezabúdajte zbaviť stenu nečistoty, mastnoty a nerovného drsného povrchu. Pokiaľ už máte stenu pripravenú, odmerajte si priestor kde budete tapetovať, naznačte si ceruzkou vodiaciu

čiaru a odstrihnite si správnu veľkosť (dĺžku a šírku) každého pásu tapety. Vždy si nechajte 10 cm navyše. Tapety so vzorom sa aplikujú ťažšie, pretože si musíte dávať pozor, aby pri aplikovaní ďalšieho pásu tapety, jednotlivé vzory na seba nadväzovali.

Naša rada : Pre istotu si kúpte o jedno balenie tapety viac. Niečo sa môže pokaziť, zle nalepiť alebo aj zle odmerať, preto je dobré mať jeden “kotúč” tapety v rezerve.

2. Ak sa rozhodnete pre fototapety na stenu s už naneseným lepidlom, odpadne vám príprava samotného lepidla. Pokiaľ nie, lepidlo na tapety je potrebné zriediť s vlažnou vodou. Lepidlo môžete nanášať priamo na tapety, len pri populárnych vliesových tapetách je najideálnejšie, keď lepidlo nanesiete na stenu, nie na tapetu. Rovnomerne, súvislú tenšiu vrstvu lepidla naneste na stenu tak, aby ste zašli pár cm za okraj vodiacej čiary. 

3. Aplikujte tapetu na stenu a vždy si urobte aj vizuálnu kontrolu, kedy pri drobných odchylkách ešte stále môžete tapetu napraviť a správne umiestniť. Tapetu po jej nalepení musíte ihneď vyhladiť pomocou štetca, valčeka alebo handričky. Predídete tak, nelichotivým vzduchovým bublinám. Dokonale aplikovanú tapetu docielite, ak budete odstraňovať bubliny zhora nadol a od stredu po vonkajší okrajRada od profíkov: Penetrujte stenu ešte pred tapetovaním! Penetračný náter je skvelý pomocník pri tapetovaní. Je to efektívny náter, ktorý zlepší podklad, tak aby tapeta dobre a predovšetkým dlhodobo držala. Zabraňuje navlhnutiu a ak niečo počas tapetovania pokazíte, tapetu vďaka náteru jednoduchšie odlepíte.

ako tapetovať


4. Nadbytočnú tapetu odrežete ostrým odlamovacím nožom. Tupé nožnice môžu pri strihaní tapetu zbytočne poškodiť. Skvelá vychytávka pri ukončovaní tapety je použitie elegantnej bordúry alebo ozdobnej lišty.

Ak ste postupovali podľa návodu, ako správne vytapetovať interiér, určite ste s výsledkom spokojní a nemusíte sa za odvedenú prácu hanbiť. Teraz už len nechajte vaše majstrovské dielo pomaly schnúť, najlepšie pri 18-21°C a tešte sa z nového originálneho interiéru.

Foto: Dovido.sk

Späť

Objavte praktické funkcie drezových batérií Objavte praktické funkcie drezových batérií

Hľadáte funkčnú a praktickú drezovú batériu, ktorá sa bude ľahko udržovať? Poďte sa pozrieť na inovatívne funkcie kuchynských batérií, s ktorými ušetríte svoj čas aj financie a zvýšite komfort pri varení aj pri následnom upratovaní. Drezové batérie nie je možné v kuchyni prehliadnuť – sú neoddeliteľnou súčasťou každého drezu. Avšak vybrať si takú batériu nie je vôbec ľahké. V ponuke nájdete mnoho tvarov, veľkostí aj materiálov. Najdôležitejšie sú ale praktické funkcie. Aj tých existuje mnoho, poďme si teda predstaviť..

Montované domy na Slovensku

Skoro každý z nás mal vo svojom detstve rád stavebnice, z ktorých sme si vedeli postaviť svoj prvý vysnívaný dom. Chcelo to len pár kociek Lega, či iného stavebného materiálu a o pár chvíľ sme už volali rodičov, aby sa prišli nato naše dielo pozrieť a samozrejme nás aj patrične pochváliť. V dospelosti zasa máme túžbu pochváliť sa stavbami, v ktorých už nebývajú malé postavičky zo stavebníc, ale my so svojou rodinou. Jednou z možností akosi si zadovážiť rodinný dom za rozumnú cenu je nasťahovať sa do montovanej verzie.Montované domy sú predovšetkým..

Beauty kútik v spálni? Poradíme, ako naň Beauty kútik v spálni? Poradíme, ako naň

Zabudnite na líčenie pri jedálenskom stole alebo v kúpeľni s nedostatočným osvetlením. Nastal čas, aby ste si zariadili vlastný kozmetický kútik. Vaša ranná i večerná rutina sa razom premení na rituál, ktorý si budete užívať zakaždým, keď zasadnete k zrkadlu. Ako si taký beauty kútik zariadiť?  Kozmetický kútik je presne to, čo potrebujete, aby ste si v pokoji užili svoju rannú aj večernú rutinu. Je to miesto, kde sa nalíčite bez toho, aby vás niekto vyháňal, a kde budete mať všetko potrebné pre dokonalý vzhľad. Vybudujte si ho v spálni..

Predbežné opatrenie a jeho vplyv na nájomné vzťahy

„Podmienky preto, aby boli predbežným opatrením upravené pomery tak, že sa účastníkovi zakáže disponovať s nehnuteľnosťou, môžu byť splnené i vtedy, ak je nehnuteľnosť zaťažená záložným právom zriadeným v prospech tretej osoby. Keďže predbežné opatrenie nemá spätné účinky, nemá vplyv na existenciu nájomných vzťahov, ktoré vznikli pred vydaním predbežného opatrenia a nemôže zasiahnuť ani do práv tretích osôb. ”(Uznesenie Najvyššieho súdu SR z 27. 04. 2002, sp. zn. 4 Obo 21/2001)Krajský súd vydal dňa 19.12.2000 uznesenie, ktorým zakázal..

Náhrada škody pri zmluve o budúcej zmluve

Pred štvrťrokom som uzavrel zmluvu o budúcej zmluve, predmetom ktorej bola kúpa pozemku. Dojednali sme sa, že pred uzavretím kúpnej zmluvy zložím predávajúcemu zábezpeku 350.000,- Sk, čo som aj urobil a tiež sme si dohodli zmluvnú pokutu pre prípad porušenia zmluvy. Ja som medzičasom uzavrel s mojimi klientmi ďalšie zmluvy o budúcej zmluve, na základe ktorých som sa zaviazal následne predať im predmetný pozemok, ktorého vlastníkom som sa mal stať. Potenciálny predávajúci od zmluvy odstúpil a pozemok predal inému záujemcovi. Odmieta so mnou komunikovať. Prišiel..

Zúženie bezpodielového spoluvlastníctva manželov

 Chcel by som sa opýtať na nasledovnú otázku. S manželkou vlastníme byt a zároveň sa mám stať predsedom spoločenstva vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Ako fyzická osoba - podnikateľ by som si chcel zriadiť bezpodielové spoluvlastníctvo (ja by som teda nevystupoval ako vlastník). Musím byť ako predseda vlastníkom bytu (v zákone č. 182/1993 Z. z. som to nenašiel)? Ďakujem za odpoveď.   Juraj S., Bratislava V prvom rade dovoľte, aby som sa pozastavil k otázke bezpodielového spoluvlastníctva manželov (ďalej len ako „BSM“). Bezpodielové spoluvlastníctvo..

Ako bezpečne platiť pri kúpe nehnutelnosti a aké riziká hrozia pri platení hotovosťou za nehnuteľnosti?

Kúpa nehnutelnosti predstavuje z pohľadu bežného človeka pomerne zásadný krok. Ceny nehnuteľností sa totiž pohybujú v desiatkach, niekedy až stovkách tisícoch eur, a preto je na mieste zachovať čo najvyššiu možnú mieru opatrnosti s úhradou kúpnej ceny. Pre zachovanie spomenutej opatrnosti je pritom nevyhnutné poznať aspoň základné princípy prevodu nehnuteľnosti.   Prevod vlastníckeho práva k nehnuteľnosti Kúpa nehnuteľnosti sa realizuje na základe kúpnej zmluvy, avšak samotný podpis kúpnej zmluvy ešte neznamená nadobudnutie..

Stavebné sporenie

Stavebné sporeniePrincíp a priebehVýhodyDôležité pojmyStavebné sporenie je dnes jedným z najefektívnejších nástrojov financovania bytovej výstavby nielen vo vyspelých západoeurópskych ekonomikách ale aj u nás. Prvým oficiálnym dňom, počas ktorého začala Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., vykonávať svoju činnosť, bol 16. november 1992. Prvá stavebná sporiteľňa a. s., bola prvou špecializovanou bankou tohto druhu v strednej a východnej Európe. Založili ju tri renomované európske bankové domy: Slovenská štátna sporiteľňa, š.p.ú. (v súčasnosti Slovenská..

Ako ušetriť prostredníctvom stavebného sporenia Ako ušetriť prostredníctvom stavebného sporenia

Stavebné sporenie patrí dnes medzi najbežnešie formy sporenia ako si finančne zhmotniť svoje predstavy o vlastnom bývaní. Tak ako v každom segmente trhu, aj možnosti stavebného sporenia prinášajú novinky, ktoré sa prispôsobujú aktuálnym potrebám svojich spotrebiteľov. Hlavne pri súčasných možnostiach stavebného sporenia platí ono známe: „Kto šetrí má za tri.“ Aj preto prináša Prvá stavebná sporiteľňa, a. s. nové alternatívy ako urobiť svoje bývanie úspornejším.Ekologické šetrenieOd 1. januára 2008 platí novela zákona o stavebnom sporení, ktorá..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.