Ako si zariadiť interiér v štýle mestskej džungle? Ktoré prvky by v ňom nemali chýbať? Poradíme!

Jasné farby, exotické vzory, organický nábytok a predovšetkým rastliny – veľa rastlín! Zoznám sa so štýlom mestskej džungle a zisti, ako ho zakomponovať do svojho interiéru pomocou výrobkov dostupných v obchodoch s nábytkom.

 

Odkiaľ prišla do interiérov móda džungle?

Asi každý, kto žije v paneláku v meste, aspoň občas zatúži byť blízko prírody. Aby sme sa vyhli pohľadom na betónové steny a ruch mesta, zariaďujeme si interiéry v štýle mestskej džungle. Ide o usporiadanie, ktoré umožňuje každodenné dotýkanie sa prírody, a to aj napriek bývaniu v centre mesta, všadeprítomnému betónu a nezáživným výhľadom za oknom. Interiér mestskej džungle oplýva zeleňou, prírodnými tkaninami, kvetinovými a zvieracími motívmi a zemitými farbami, poprekladanými farbami exotického ovocia. Nábytok, textílie a doplnky sú vyrobené z prírodných materiálov: dreva, ľanu, bavlny, vlny, kože, ratanu, prútia, morskej trávy alebo juty. Ak dávaš prednosť interiéru oplývajúcemu energiou, tieto prvky by v tvojej domácnosti nemali chýbať.

 domáce rastliny

Rozmerné rastliny a objemné kvetináče

Jedným zo základných prvkov, ktoré vytvoria džungľový štýl v každom priestore, sú, samozrejme, rastliny. Bujná zeleň naplní tvoj interiér životom a vyvolá v ňom dojem plnosti. Rastliny sú tiež priam čarovným riešením všetkých interiérových dilem, ktoré sa týkajú dizajnového využitia rohov a výklenkov, s ktorými je zvyčajne ťažké si poradiť. Ak si s rastlinami nevieš rady, nič nie je stratené – vyskúšaj ľahko pestovateľné druhy, ako sú aloe vera, sukulenty a kaktusy. Módny kaskádový efekt dokážeš vytvoriť pomocou popínavých a závesných rastlín, ako sú brečtan, papradie, epipremnum alebo filodendron. Kam ich umiestniť? Samozrejme do kvetináčov a črepníkov, ale nie len tak hocijakých! Vyber si tie, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov: hliny, kameniny, rafie, bambusu alebo morskej trávy.

 

Ratan a prútie na rôzne spôsoby

Ikonickým kusom nábytku v štýle mestskej džungle je pávie kreslo – model s vysokým klenutým operadlom, vyrobený z prútia alebo ratanu. Ak ale nie je tvojou šálkou kávy, máš na výber aj iné zaujímavé možnosti. Skvelým nápadom môže byť pletené kreslo v tvare kokónu, zavesené pod stropom a tkané pufy. Je najvyšší čas, odčarovať aj prútený nábytok: vitríny, poličky, etažéry – všetko, čo bolo v móde pred niekoľkými desaťročiami, je teraz späť, a to vo veľkom štýle! Na prútenom nábytku nesmú chýbať dekoratívne úložné koše, stojanové lampy a iné ozdoby – samozrejme, utkané z prírodných vlákien.

 

Keď už hovoríme o lampách, nezabudni na osvetlenie: v zostavách v džungľovom štýle sa skvele vynímajú tienidlá upletené z rafie (vlákno z palmových listov) alebo z prútia, v charakteristickej forme viedenskej sieťky. Veľa zaujímavých návrhov nájdeš online v obchode s nábytkom: https://www.agatanabytok.sk/.

 

​​Farebné textílie

Strapce, efektné textúry, botanické potlače a exotické motívy sú tým, čo sa oplatí hľadať, keď si chceš vyzdobiť miestnosť v štýle mestskej džungle. Na steny môžeš zavesiť pletené makramé alebo veľký lapač snov, na podlahu položiť vzorovaný koberec s dlhými strapcami a na zakrytie príliš nudnej pohovky použi patchworkovú prikrývku alebo niekoľko zdanlivo neusporiadane uložených dek.

 

Či už je to zámerné, alebo nie, domov zariadený v tomto štýle bude vždy pôsobiť trochu chaoticky – najmä na príliš poriadkumilovného človeka. Práve to je kľúčovým znakom estetiky mestskej džungle, ktorá miluje neporiadok..., s podmienkou, že je pod kontrolou. Obrazy, namiesto zavesenia, môžu stáť opreté o steny; rastlín je veľa, sú bujné a divoké, zasadené do kvetináčov rôznych tvarov, veľkostí a farieb; na stole nenájdeš jednotné príbory ani taniere.

 

V každom prípade si ale treba dať pozor, aby nebol priestor predmetmi preťažený: štýl mestskej džungle má bližšie k usporiadanému scandi, než k frivolnému boho a už vôbec by nemal pripomínať marocké suku (rušný trh so suvenírmi). Tak, vieš už čo hľadať v obchodoch s nábytkom? Daj sa do toho!

Späť

Novostavby a ich výstavba

Zrejme nie je nič horšie pre podnikateľa, ak sa jeho výrobok či služba, ktorú ponúka, nepredáva. Ak táto situácia predsa len nastane, vykresľuje to podstatný fakt. Tým je jednoduché zistenie, že svoj produkt spravil nekvalitne, draho, alebo zvolil zlú cieľovú skupinu pre predaj. Oblasť, kde sa v nedávnej minulosti stretli všetky tieto vymenované negatíva, má jednoduché pomenovanie. Tou oblasťou je ponuka novostavieb a nevhodná až zlá stratégia niektorých developerov pri ich navrhovaní, stavbe a predaji.Na Slovensku býva často zvykom, že ak niekto objaví oblasť,..

Ergonomické stoličky - základ pre zdravú kancelársku prácu Ergonomické stoličky - základ pre zdravú kancelársku prácu

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko času denne strávite sedením? Každý priemerný Slovák strávi sedením približne šesť hodín denne. Možno aj viac - závisí to od vykonávanej práce, fyzickej aktivity a iných faktorov. Údaje však ukazujú, že ako spoločnosť trávime každým rokom viac a viac času sedením. Ak si myslíte, že tieto dlhé hodiny na stoličke či kresle nemajú žiadny vplyv na vaše zdravie, bohužiaľ sa mýlite. Preto je výber správnej stoličky taký dôležitý.Vplyv sedavej práce na zdravieDivíte sa, že sedavý spôsob života má veľmi..

Komín a jeho praktické využite

 „Ak sa aj v dnešných časoch prejdete podvečer po malebnej dedinke, chatovej oblasti, či vo štvrti rodinných domov v ktoromkoľvek meste v chladných mesiacoch, ako jedna z mála vecí ktorá vám udrie do nosa bude určite jemný zápach po hnedom uhlí, ktoré sa stále vo veľkej miere používa ako základné palivo pri zabezpečení si tepla v rodinnom dome. Preto aj v dnešnej dobe patrí k základnej výbave rodinného domu pri zabezpečení si spoľahlivého vykurovania dobrý a hlavne fungujúci komín.“ Ak by sme mali porovnať rodinný dom či rekreačnú chatu k..

Občianska a trestná zodpovednosť za protiprávne obmedzovanie práv užívať nehnuteľnosť

„Každý má právo vlastniť majetok. Vlastnícke právo všetkých vlastníkov má rovnaký zákonný obsah a ochranu. Majetok nadobudnutý v rozpore s právnym poriadkom ochranu nepožíva. Dedenie sa zaručuje. Vlastníctvo zaväzuje. Nemožno ho zneužiť na ujmu práv iných a v rozpore so všeobecnými záujmami chránenými zákonom. Výkon vlastníckych práv nesmie poškodzovať ľudské zdravie, prírodu, kultúrne pamiatky a životné prostredie nad mieru ustanovenú zákonom.“ (Ústava Slovenskej republiky, článok 20 ods. 1 a 3)  V roku 1993 som uzavrela manželstvo..

Zúženie bezpodielového spoluvlastníctva manželov

Mam problém ktorý by som potreboval nejako rozlúsknuť a vyriešiť. Som slepec, invalidný dôchodca a s manželkou nežijem v spoločnej domácnosti, predali sme dom a každý si ideme riešiť svoju bytovú otázku. S manželkou nebývame v spoločnej domácnosti, deti si ona dala napísať na seba čo už ľutujem. Potrebujem si riešiť bytovú otázku a mám byt, ktorý chcem kúpiť, lebo dom čo sme mali spolu, sme predali a jediný záznam o tom je jedine kúpno - predajná zmluva. A zvyšné veci medzi nami sú jedine v ústnej forme. Ide mi jedine o to ako ošetriť aby nemala nárok..

Nárok na majetok pri dedení

 Moji rodičia sa rozviedli pred šiestimi rokmi. Otec je vlastníkom 4- izbového bytu v Piešťanoch a rodinného domu vo Veľkých Levároch. Pri našom poslednom rozhovore mi naznačil, že napísal závet, ktorým odkázal celý majetok svojej družke, s ktorou už asi dva roky žije v spomínanom byte v Piešťanoch. Mám nejaký nárok na otcov majetok aj v prípade, že ho chce celý odkázať svojej priateľke? Anna M., Veľké Leváre Vážená čitateľka, podľa ustanovení Občianskeho zákonníka máte ako potomok Vášho otca zaručený nárok na zákonný dedičský podiel,..

Stavebné sporenie a Euro

V prípade zavedenia Eura na Slovensku sa už toho popísalo veľa. Poslednou témou týchto dní, je napríklad duálne zobrazovanie cien v obchodoch. My vám však ponúkame informácie, ktoré sú pri zavedení tejto meny taktiež dôležité. Veľa spoluobčanov si na svoje bývanie sporí prostredníctvom stavebného sporenia. Ako to bude v prípade zavedenia Eura a jeho vplyvu na stavebné sporenie, sa dozviete v nasledujúcich riadkoch ktoré vám pomôžu sa lepšie zorientovať v tejto problematike.Kto a ako si sporíPribližne tretina občanov Slovenskej republiky má uzatvorenú zmluvu..

Prečo a ako si správne poistiť nehnuteľnosť

Stalo sa Vám už, že ste počuli o niekom kto prišiel o svoj dom alebo byt? Nečakané nehody ako prasknuté potrubie, požiar alebo spadnutý strom na strechu sa môžu pripliesť do života každému. Každý z Nás si svoju nehnuteľnosť necháva poistiť z rôznych dôvodov. Najčastejšími pocitmi, ktoré nami hýbu sú strach, chtíč po pocite istoty a bezpečia, alebo pre niektorých dokonca prestíž. Sú ale tieto pocity hodné toho, aby sme pravidelne platili sumu, za ktorú snáď nikdy nebudeme musieť vyžadovať protislužbu? ÁNO. Každému..

Výhody a nevýhody stavebného sporenia

 Pri dnešných finančných pomeroch v spoločnosti je v tejto problematike jasné, že nasporiť na byty pre dve alebo tri deti je v priemernej rodine vecou nie ťažkou, ale nemožnou; na druhej strane by však všetci rodičia veľmi radi zabezpečili svojich potomkov najmä po tejto stránke, aby mali pri štarte do samostatného života vlastnú strechu nad hlavou. Keďže však "odkladaním pod vankúš" nemajú šancu tento problém vyriešiť, mnohí siahajú po produkte vyvinutom presne na tento účel - stavebnému sporeniu. Je už takmer samozrejmosťou, že sa takýto..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.